Keskustelut Metsänhoito Metsän lannoitus loppuu

Esillä 3 vastausta, 11 - 13 (kaikkiaan 13)
 • Metsän lannoitus loppuu

  MT:n uutisen mukaan Yaran hinnoissa on nyt 75-90% nousu. Se tekee lopullisen niitin metsälannoitukseen. Ja niin loppuu siltä osin höpinät lisääntyvästä hiilen sidonnasta.

 • Tomperi

  YaraBela

  METSÄSALPIETARI

  27-01-1

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Start-up joka valmistaa hivenlannoitteita käytetyistä pattereista!

  http://www.tracegrow.com/zm-grow

  Puuki

  Kompostilla lannoitus toimii paremmin kuin apupaska mutta on vähän työläämpää toteuttaa.   Isojen navetoiden omat biokompostorit on uusia lanta- tehtaita joista saadaan monia muitakin hyötyjä  kuin hajutonta lantaa.   Erään maanviljelijän kompostorin rakennuskustannus oli n. milj. €.   Sen takasinmaksuaika on nyt lyhentynyt muutamaan vuoteen, kun energian hinta on noussut vähintään 2x :ksi.     Jos kompostorin tuottama energia käytettäsiin kokonaan esim. lähialueen omakotitalojen lämmitykseen, olisi yhden vuoden lämpöenergian arvo n. 750 000 €.  (L: mtv :n ohjelma).

  Kompostoitu lanta sopisi hyvin myös metsien lannoitukseen. Bioreaktoriin voidaan lisätä esim. kaivoksilta saatavaa (Terrafamelta) ylijäämätyppeä joka muuten menisi kaatopaikalle.

  Bakteerit hoitaa reaktorissa hajotuksen ja samalla syntyy lisää metaania joka otetaan talteen joko suoraan käytettäväksi tai sähkön tuottoon generaattorilla .  Tähteelle jäävää kuiva-ainetta voidaan myös kierrättää takasin lehmien kuivikkeeksi.

Esillä 3 vastausta, 11 - 13 (kaikkiaan 13)