Keskustelut Metsänhoito Metsän lannoitus loppuu

Esillä 5 vastausta, 51 - 55 (kaikkiaan 55)
 • Metsän lannoitus loppuu

  Merkitty: 

  MT:n uutisen mukaan Yaran hinnoissa on nyt 75-90% nousu. Se tekee lopullisen niitin metsälannoitukseen. Ja niin loppuu siltä osin höpinät lisääntyvästä hiilen sidonnasta.

 • Tomperi

  Jos metsänhoitoyhdistys (lieneekö vielä sivuillaan)  kehuu lannoitukset tuotoksi toistakymmentä prosenttia niin se on täyttä potaskaa, jos ei edes vaivaudu esittelemään laskenta esimerkkejä.

  Jean S

  Metsäpuolella on käytetty ihan kai samaa CAN27:aa ja kalisuolaa kuin pellollakin, järjestelyn toimivuuteen en ota kantaa.

  Mulla on kyllä Keski-Pohjanmaallakin metsää, mutta en ole varma, onko mulla juuri nyt hyviä kohteita tai että saako kuljetuksen järjestymään järkevästi.

  pihkatappi pihkatappi

  https://www.dtnpf.com/agriculture/web/ag/crops/article/2023/01/04/half-fertilizer-retail-prices-lower?itm_source=parsely-api

  On tullut maailmalla nuo lannoitteiden vähittäishinnat huomattavasti alaspäin, kaasun hinnan lasku iso vaikuttaja. Mutta saako Suomessa nyt mitään metsän NP lannotetta, hintojen laskiessa kysyntää varmaan olisi.

  Puuhastelija

  Suomessa Yara on laskenut ainakin peltoapulantojen hintoja n. 200e/t ja ymmärtääkseni peltolannotteita on saatavilla useita eri laatuja. Metsälannoitteista minulla ei ole tietoa.

  Nostokoukku

  Tomperi. Se lannoituksen tuottoprosentti laskelma olettaa, että lannoittamatta metsä ei kasva ollenkaan.

Esillä 5 vastausta, 51 - 55 (kaikkiaan 55)