Keskustelut Metsänhoito Metsän lannoitus loppuu

Esillä 10 vastausta, 51 - 60 (kaikkiaan 63)
 • Metsän lannoitus loppuu

  Merkitty: 

  MT:n uutisen mukaan Yaran hinnoissa on nyt 75-90% nousu. Se tekee lopullisen niitin metsälannoitukseen. Ja niin loppuu siltä osin höpinät lisääntyvästä hiilen sidonnasta.

 • Tomperi

  Jos metsänhoitoyhdistys (lieneekö vielä sivuillaan)  kehuu lannoitukset tuotoksi toistakymmentä prosenttia niin se on täyttä potaskaa, jos ei edes vaivaudu esittelemään laskenta esimerkkejä.

  Jean S

  Metsäpuolella on käytetty ihan kai samaa CAN27:aa ja kalisuolaa kuin pellollakin, järjestelyn toimivuuteen en ota kantaa.

  Mulla on kyllä Keski-Pohjanmaallakin metsää, mutta en ole varma, onko mulla juuri nyt hyviä kohteita tai että saako kuljetuksen järjestymään järkevästi.

  pihkatappi pihkatappi

  https://www.dtnpf.com/agriculture/web/ag/crops/article/2023/01/04/half-fertilizer-retail-prices-lower?itm_source=parsely-api

  On tullut maailmalla nuo lannoitteiden vähittäishinnat huomattavasti alaspäin, kaasun hinnan lasku iso vaikuttaja. Mutta saako Suomessa nyt mitään metsän NP lannotetta, hintojen laskiessa kysyntää varmaan olisi.

  Puuhastelija

  Suomessa Yara on laskenut ainakin peltoapulantojen hintoja n. 200e/t ja ymmärtääkseni peltolannotteita on saatavilla useita eri laatuja. Metsälannoitteista minulla ei ole tietoa.

  Nostokoukku

  Tomperi. Se lannoituksen tuottoprosentti laskelma olettaa, että lannoittamatta metsä ei kasva ollenkaan.

  kim1

  Itse olen aika kriittisestikin suhtautunut lannoituksiin..,mutta siintä huolimatta..,tänään tilasin lannoituksen..,toteutunee toukokuussa..,onkos kellään muulla suunnitteilla lannoituksia vielä täksi kevääksi..?

  Kuitupuunkasvattaja

  Jean S puhui kalisuolasta ja erä kalisuolaa olisi tarjolla. Käsitin hinnaksi 0,55 eur/kg + alv. Voisi kokeilla parille pahammille kalipuutosalueille, jahka muilta kevättöiltä ehtii.

   

  Panu Panu

  Yksi tuhka- ja yksi typpilannoitus tilattu tälle vuodelle.

  MHY Koillismaan uusin lehti mainostaa typpilannoitusta. Mukana on laskelma, jossa käytetään halvinta lannoitetta eli ureaa. Kasvunlisäykseksi on laskettu 15m3/ha ja siihen perustuen tehty laskelma euroista. Laskelman mukaan 20ha lannoitus maksaa 8100€ ja tuottaa 8000€.

  Nostokoukku

  Metsän keskimääräinen vuotuinen kasvu on n. 6 kiintoa vuodessa hehtaarilla. Aika huikean kasvunlisäyksen lannoitus lupaa, ainakin prosentteina tuntuu jopa vähän uskomattomalta. Onkohan oletuksena, että metsä ei kasva lannoittamatta ollenkaan?

  Panu Panu

  Laskelmassa käytetty kasvunlisäys on noin 2m3/ha/vuosi kun lannoituksen vaikutusaika on 6-8v. Parhaimmillaan kasvunlisäykseksi on mitattu 25m3/ha Lieksankin korkeudella.

Esillä 10 vastausta, 51 - 60 (kaikkiaan 63)