Keskustelut Tekniikka Metsänomistajan parempi uusi auto

Esillä 10 vastausta, 1,681 - 1,690 (kaikkiaan 5,990)
  • Metsänomistajan parempi uusi auto

    Nyt siis on aika etsiä uudempi auto.
    Parametrit:
    Mukavuus maantiellä
    Ilmastoitu
    Automaatti
    Bensiini
    käytetty alle 10v
    kilometrit alle 150 000
    Hinta alle 10 000€
    Ei nahkapenkkejä, pakuja, varmareita ei shitty maastureita
    Optiot:
    neliveto

    Merkkejä:
    Volvo S60 tai S80, ei äksiä
    Citroen
    Muita?

    Ruotsista tai saksasta tuonnin kannattavuus?

  • jees h-valta

    Rattorikaupoilla kyllä arvostettu peli. Kunhan ei vaihda myös merkkiä.

    Visakallo Visakallo

    Omapahan on  asiasi Jesse, mutta matalaprofiilirenkaat on todellakin tarkoitettu sileälle asfaltille, ei kuoppaisille sorateille, saatika sitten metsä- ja pengerteille!  Huomaat sen kyllä, kun teetät iskari- ja tukivarsiremonttia aikaisemmin kuin odotit. Renkaiden eri profiilit ovat todellakin eri käyttötarkoituksia varten, eikä vain ulkonäön vuoksi! Autosi toimitukseen on vielä niin paljon aikaa, että voit varmasti vielä ne pyörät vaihtaa. Minua sinä et usko, mutta kysy joltain sellaiselta jota voit uskoa.

     

    eero heikki eero heikki

    Onnee vuan Jeesille autokaupoista,meillä ollu nyt Yeti vajjoon vuon ja tyytyvesiä oltu,tavaratila eijjoo edellisen oqtavian luokkoo,mutta eepä tuota hukkatilloo tarvihekkaan .

    Gla Gla

    Mikä on matalaprofiilirengas? Ennen normaaliprofiili oli 80, kun 70-sarjalaista sanottiin matalaksi. Nykyään kumpiakaan ei henkilöautoissa juurikaan ole, tuollaisten kokojen saatavuuskin on heikkoa. Yleisin rengaskoko lienee 205/55-16 tjsp, kun 195/65-15 on jo jäänyt vanhanaikaiseksi. Katumaastureissa 60 tai 65 sarja lienee edelleen perustavaraa.

    Pösön sivujen mukaan Jessen autoon on tarjolla perusvaihtoehtona 215/65-17. Tuo riittäisi minulle varsin hyvin. Pykälää (jonkun mielestä) näyttävämpi on 225/55-18. Yllätys on kuitenkin Pösön valinta kompensoida vielä suurempien vanteiden korkeus rengasta kaventamalla, sillä suurimmassa vannekoossa on renkaat 205/55-19 eli kumin korkeus ja leveys on ihan tavanomaista luokkaa nykyautoista puhuttaessa.

    Entä halkaisijat? 19″ renkaan halkaisija on 3 mm pienempi kuin 17″ vaihtoehdossa eli maavara 1,5 mm pienempi. 18″ renkaassa halkaisija on 6 mm pienempi kuin 17″ renkaassa eli maavara putoaa 3 mm. Käytännössä ero on olemattoman pieni, mutta mielestäni mitään hyötyä ei isommalla vannekoolla saavuteta. Renkaiden hintakin on todennäköisesti kovempi ja kun sarja asennettuna tuon kokoisena on muutenkin kallis, osaan iloita oman autoni 195/65-15 edullisuudesta. Siihen saa huippurenkaat alta 400 eurolla eli puolet edullisimmasta katumaasturin laaturenkaista. Ainakin Vianorin sivujen mukaan tuon Pösön rengaskoot ovat harvinaisia, mikä heijastuu suoraan hintaan. Leveyttä sentin tai kaksi vaihtamalla vaihtoehtoja alkaa löytyä, mutta niidenkin hinnat 18-19″ ovat n. 800-1000 €/sarja. Noita kun ei raski vaihtaa ennen kuin ne ovat kuluneet vaarallisen liukkaiksi ja kun sen jälkeen otetaan tilalle halpikset, on rengaskoolla saavutettavat ominaisuudet tukevasti miinuksella.

    https://vianor.fi/rengastietoa/rengasvinkit/rengaslaskuri/

     

    Gla Gla

    Eero Heikki: ”meillä ollu nyt Yeti vajjoon vuon ja tyytyvesiä oltu,tavaratila eijjoo edellisen oqtavian luokkoo,mutta eepä tuota hukkatilloo tarvihekkaan ”

    Kävin aikanaa katsomass Yetiä, kun se paperitietojen perusteella oli jollain tavalla kiinnostava. Paljon hyvää siinä olikin, mutta tavaratilan laajennus takapenkkiä siirtämällä ei mielestäni ole käyttökelpoinen ja siten tavaratila on vastoin mainoksista saatavaa käsitystä tyypillinen tuon kokoluokan katumaasturille eli vaatimaton verrattuna Octaviaan, Golfiin ja muihin vastaaviin kokoluokan hyviin edustajiin. Suurin ihmetys oli hukkatilaan liittyen katto, koska pään ja katon välissä oli tolkuton määrä ilmaa. Kattoa voisi hyvin pudottaa 10 cm, eikä sillä muuta vaikutusta olisi kuin ilmanvastuksen eli kulutuksen aleneminen. Octavian tavaratilan koosta ei ole missään tilanteessa haittaa.

    Visakallo Visakallo

    Suomessa on valitettavasti tilanne, ettei osa asfalttiteistäkään enää sovellu matalaprofiilirenkaille.

    Tolopainen Tolopainen

    Kyllä on Jesseä johdettu harhaan autokaupassa, ostanut mahdollisimman huonosti Suomen kuoppaisille teille sopivat renkaat, nuo on niin kovaat ja joustamattomat ja lisäksi  aivan ylihintaiset. Henkilöautoon kesärenkaat pitää saada kolmella sadalla, kun ne ei nykyisin kestä kuin pari kesää. Jesse häviää jo pelkästään rengaskuluissa sen mitä polttoaineen kulutus pienenee. Näin siinä käy kun lähtee kaupoille ilman taskulaskinta.

    Gla Gla

    Jees: ”Tilaamassamme 3008:ssa on kesärenkaat 19″:n aluvanteilla ja matalaprofiilirenkailla. VAKIONA. Talvirenkaat tilattiin 18″:n vanteilla ja siinä aika normaali profiili juuri ulkokehän samanmittaisuuden vuoksi. Ja paremman ajettavuuden talvikeliin.”

    Siis 18 ja 19″ renkaiden profiili on sama, vain leveys muuttui ja nyt sinulla on talvirenkaat leveämmät kuin kesärenkaat. Paremman ajettavuden määritelmä riippuu siitä, millaisia olosuhteita talviajossa painotat. Jäisellä, auratulla tiellä ja paljaalla asfaltilla 18″ on leveytensä takia varmasti paras vaihtoehto ajettavuuden suhteen talvella. Pehmeässä lumessa, irtosoralla ja urautuneella märällä tiellä tuo on todennäköisesti huonoin vaihtoehto. TM:n mittausten mukaan talvirenkaan vesiliirto-ominaisuudet ovat kesärenkaisiin verrattuna surkeat, vaikka karkean kuvion perusteella voisi toisin olettaa. Kuluneena leveyden haitat tässä suhteessa korostuvat, vaikka renkaan pito kostealla pinnalla olisikin hyvä.

    Visakallo Visakallo

    On aivan totta, että tänä päivänä tuo Tolopaisen mainitsema n. 300 euroa on se raja, minkä kesärenkaista kannattaa maksaa. Olen ajanut myös kalliimmilla ns. laaturenkailla, mutta eipä niissä ole juuri eroa ajettavuuden ja kestävyyden suhteen ollut. 300 euron renkaissa on kyllä eri merkkien välillä eroja, joka kannattaa toki ottaa huomioon.

    Visakallo Visakallo

    Kun meidät autoilijat on laitettu  saastuttajina potemaan maailmantuskaa, niin on ihan hyvä huomioida, että muillakin elämänaloilla on asian suhteen parannettavaa, myös autottomilla:

    Suomessa heitetään 450 miljoonaa kiloa ruokaa roskiin joka vuosi. Hävikin ilmastovaikutukset vastaavat 100 000 auton vuosittaisia päästöjä.
    Pelkästään kotitaloudet heittävät pois 120–160 miljoonaa kiloa. Suomalaista kohden määrä on 24 kiloa vuodessa henkilöä kohden.

    Ylen Prisma Studio -ohjelman mukaan isoissa perheissä syntyy eniten hävikkiä, mutta kun lukuja lasketaan henkeä kohden, tilastoa johtavat yksin asuvat naiset.
    Haaskuulistan kärjessä ovat tuoretuotteet kuten vihannekset ja hedelmät, kotona valmistettu ruoka, maitotuotteet, valmis- ja noutoruoat sekä leipä.

    EU:n alueella heitetään pois vuosittain 88 miljoonaa tonnia ruokaa, mikä on noin viidennes tuotetusta. YK:n kestävän kehityksen tavoite on vähentää hävikki puoleen vuoteen 2030 mennessä.

Esillä 10 vastausta, 1,681 - 1,690 (kaikkiaan 5,990)