Keskustelut Tekniikka Metsänomistajan parempi uusi auto

Esillä 10 vastausta, 641 - 650 (kaikkiaan 5,990)
  • Metsänomistajan parempi uusi auto

    Nyt siis on aika etsiä uudempi auto.
    Parametrit:
    Mukavuus maantiellä
    Ilmastoitu
    Automaatti
    Bensiini
    käytetty alle 10v
    kilometrit alle 150 000
    Hinta alle 10 000€
    Ei nahkapenkkejä, pakuja, varmareita ei shitty maastureita
    Optiot:
    neliveto

    Merkkejä:
    Volvo S60 tai S80, ei äksiä
    Citroen
    Muita?

    Ruotsista tai saksasta tuonnin kannattavuus?

  • wanhajätkä

    Jees, mikäpä se sinun mielestä on se hyvä auto metsien miehelle. Empä omaani kehunu enkä kehu ku minusta hyvää ei vielä oo keksitty. Kerroinpa mielipiteeni tuohon kymppitonnin  hintaan harkittavaksi. Olen kuitenkin joutunut ostamaan pikkusen usseempia maastureita uutena, eri merkkejä ja kyllä sieltä on jyvät erottunu akanoista.

    Osta sinä vaan joku defenderi ja kirvaa….niin tietysti provosoin mutta kannattaako aina yrittää olla niin viisas…

    jees h-valta

    Enpä juuri saksalaisia väheksy kuten nytkin on mutta en todella kyllä japsikotteroon sorru. Senverran on Hiace-kokemuksia että Valtrakin liikkuu mukavammin alla. Muovi/paperipeltilelu joka pompottaa kovilla jousilla kuin apinakiikku.

    wanhajätkä

    Niihän sitä kokkeilematon luulis, saksan maastureista vain audi on kokeilematta. Saku henkilöautoja on ollu useita, mm. AMG….ei kummosempia mutta ajeleehan niillä ku vaan lompsa kestää….kaikista autoistahan tulee vanhana ooppeleita

    jees h-valta

    Nyt olen aika varmasti seuraavana VW:n vaihtamassa joko seuraavaan samanmerkkiseen tahi BMW:n esim. X6. Kutoskone on tietysti se jonka haluan ja mielellään laadukkaan paketin sen ympärille. VW putoaa ehkä juuri siksi kun siellä aika paljon noissa nuoremmissa nelosmyllyjä nokalla. Ja bensiininä ei juuri parlitraista suurempaa saa. Diesel ehkä pitkin hampain. Minulla painopiste on ilman muuta laadukkaaseen matkantekoon nyt kun sitä tulee harrastettua. Mutta metsätietäkin pitää päästä mennen tullen suht kelpoisasti. Tiet olen kyllä rakentanut käypään tälliin ettei nyt aivan pahat ole enää vaatimukset sinne. Pengertietä kuitenkin pitää lampsia ilman ongelmia. Kymppitonnin hintaluokassa on tuo omani josta olen seuraavaksi vaihtoon lupumassa. Siitä nuorempaan ja reippaasti. Sähköhybridit myös kävisi mutta aivan liian onnettomia tuntuu vielä olevan. Kallis ja huono on huono yhdistelmä.

    Visakallo Visakallo

    Vaikuttaa vähän siltä, että Jessen kokemus japanilaisista autoista rajoittuu vain muutamaan vanhaan työ-Hiaceen. Miten lausunnot japanilaista autoista voisivatkaan muuten olla niin varmoja.  Eikö kuitenkin olisi mielekkäämpää päivittää tietämystä nyky-autoista, kuin elää vanhoissa mielikuvissa? Mitä enemmän kokemusta karttuu eri automerkeistä, sahoista, puulajeista, puunostajista, yms, sitä kiihkottomammin ja objektiivisemmin voi asioihin yleensäkin suhtautua. Silloin ei tule niin paljon tarvetta aika-ajoin pakittaa niitä omia ja varmoja mielipiteitäkään.

    harrastelija harrastelija

    Pienen remontin jälkeen vm. 1988 Toyota LC meni katsastuksesta läpi. Yhditetyksi työ-/koira-autoksi olen tsekannut maastureita ja pakettiautoja – käytettyjä! Tuo lantikka saa olla kyllä niin kauan kuin vaan saa katsastuksesta kohtuudella läpi, se on todellinen käyttöauto!

    Koirakokeessa siirsin koiramiehen uuden karhetta MB GLK:ta. Piti varovasti ajaa, kun piennartiellä oli vesilätäköitäkin. Koiramiehen ilme oli vähän hapan, kun hän katseli valkoisen autonsa kuraroiskeita!

    Vein lantikalla mb:n myyjälle klapeja. Myyjä kaupitteli kovasti mb:n uutta maasturia. Kysyin, että mitä luulet vanhaa omakotitaloa lämmittävän asiakkaan tuumivan, jos vien uudella maasturilla klapikuorman? Ei varmaan pyydä minulta enää seuraavaa kuormaa!

    No, myyjällä on sana hallussa: – ei kai kukaan selväjärkinen usko, että klapikaupalla Mersun saa ostetuksi !

    Gla Gla

    Jos itselläni olisi omassa käytössä kaksi autoa ja ominaisuuksien painopiste olisi matkustamisen laadukkuudessa, en missään tapauksessa edes harkitsisi kahden maastokelpoisen auton hankintaa. Katumaasturin alustassa joudutaan turvautumaan huonoihin kompromisseihin, jotta ominaisuudet pysyisivät kohtalaisena. Paljon helpompaa eli halvempaa on virittää matalan auton jousitus mukavuuden ja ajettavuuden suhteen toimivaksi. Korkeassa autossa täytyy epäedullisen painopisteen aiheuttamat ongelmat hoitaa joko jousituksen kovuudella tai jäykällä kallistuksen vakaajalla. Kumpikaan ei ole hyvä asia. Katumaasturiin liittyy lisäksi puutteita tilankäytössä ja näkyvyydessä. Lisäksi tehtaat saavat niistä paremman katteen kuin tavallisesta henkilöautosta ja sehän ei ole kuluttajan etu. Suuren ilmanvastuksen ja nelivedon takia kulutuskin on turhan kova etenkin yhdistettynä isoon moottoriin, minkä luulisi olevan tärkeä asia ympäristötietoiselle, turhasta myrkkyjen luontoon päästämisestä huolestuneelle tienkäyttäjälle.

     

    Jätkä

    Kyllä meilläkin on ollut työyhteisössä jonkinlaista vääntöä uusien autojen hankinnan kanssa. Ensimmäinen maasturi hankittiin -78.

    Käytettiin eniten veturina. Sen jälkeen on hankittu kaksi nelivetoista, eivät ole haluttuja matkantekoon.

    Kannattaa huomioida, että kyseessä on metsäoppilaitos, jossa ajetaan jatkuvasti metsäteitä. Autoja on parikymmentä ja useta erimerkkisiä ja mallisia.

    jees h-valta

    Saksalaismaastureissa ne Glan kompromissit vain ovat parhaiten onnistuneet ja tuota että tilankäytössä olisi puutteita tahi näkyvyydessä on jo täyttä potaskaa. Näkyvyyden ja tilankäytön erinomaisuuden vuoksihan niitä juuri entistä enemmän ostetaankin. Koko ajan citymaasturien myynti on lisääntyvällä kasvu-uralla toisin kuin tavisha:t. Jopa sähköversioina citymaasturit odotetuinta uustuotantoa. Se mikä japseissa eniten tympii on niiden kepoiset muoviset sisustukset ja aika huonot penkit lähes kautta linjan. Ennen ottaisin korean citymaasturin alle. Ja mitä tulee kulutuksiin on aivan selvää että iso raskas auto isolla moottorilla kuluttaa polttoainetta mutta eihän liikennöinnissä se ole mikään kriteeri vaan se minkä kokoista autoa tarviit. Tarpeen mukaan minä autoni ostan enkä kulutuksen. Aina on kaikkien polttoaineisiin varat riittäneet. Ympäristöä ei nykyauto turmele senverran pieniä päästöt nyt ovat. Se vouhotus itseasiassa onkin jo mennyt liian pitkälle mutta sähkö tottakai kaupunkien vilkkaassa liikenteessä on ok mutta eri miksi pitää tappaa niissä taas kehittynyttä joukkoliikennettä.

     

    Gla Gla

    En ala keskustella siitä, minkä maalaisissa autoissa (automerkin kotimaa) ajettavuus on parhaiten onnistunut. Veikkaan kuitenkin, ettei tuo ole kovin hyvä arviointikriteeri kymmeniä tai ehkä satoja erilaisia vaihtoehtoja tarjoavilla markkinoilla. Olennaista on huomioida auton hinta eli kun Touareg maksaa uutena 80000 euroa, millä hinnalla saa tavallisessa henkilöautossa paremman mukavuuden ja ajettavuuden.

    Ulkomittoihin nähden tilankäyttö ei ole katumaastureissa läheskään aina onnistunutta, mutta ulkomittoja kasvattamalla saadaan sisällekin riittävästi tilaa. Etenkin tavaratilan suhteen katumaasturit ovat usein samaa tasoa kuin kokoluokkaa tai kahta pienemmät henkilöautot. On kuitenkin väärin verrata pykälää isompaa katumaasturia pieneen henkilöautoon ja luonnollisesti hinnasta keskusteltaessa päinvastoin. Monestihan suosikkiluokan katumaastureiden hinta saadaan näyttämään kilpailukykyiseltä, kun viereen laitetaan V60-sarjan Volvo tms. aivan eri luokan auto.

    Näkyvyys katumaastureista on hyvä eteen ja sivulle ja sekin lähinnä siksi, että korkeasta autosta näkee matalampien yli paremmin kuin tavallisesta henkilöautosta. Kuitenkin korkea ikkunalinja jättää laajat katvealueet taakse ja takaviistoon. vahinkojen suhteen ne ovat ongelmallisimpia suuntia, onhan yleisin kolarityyppi peruutuskolari ja pyöräilijöille risteykset vaarallisimpia. Väistämisvelvolliset autoilijat eivät osaa olla riittävän huolellisia noissa.

    Katumaasturien kysyntä on kovaa, mutta se ei kumoa mainitsemiani asioita. Ostovoima riittää siihen, että kun katumaasturi syystä tai toisesta halutaan, moni sellaisen myös pystyy hankkimaan.

    Sinusta korkea polttoaineenkulutus ei ole mikään kriteeri, minun ja globaalien ilmastotavoitteiden mielestä on. Co2-päästöjä ei nykyaikainenkaan auto pysty alentamaan muuten kuin kulutusta pienentämällä ja noiden päästöjen vähentäminen  on yksi ihmiskunnan suurimmista ongelmista tällä hetkellä.

    Tarpeeseen auto tietysti ostetaan, mutta oletko aivan varma, että käytät autoasi vain tarpeeseen? Oletko varmasti miettinyt kulkutapasi niin loppuun saakka, että muut kulkumuodot eivät olisi parempia kuin isomoottorinen katumaaturi eli tätä harkintaa vasten et käytä autoasi tarpeettomiin ajoihin? Mitä vaihtoehtoja olet arkisessa kulkemisessasi tarkastellut ja mihin olet niiden suhteen päätynyt?

    Sinullahan on avolava metsäkalustossasi, joten mihin tarvit farkku-Corollaa tai saksalaisittain Golfia isompaa/raskaampaa autoa?

     

Esillä 10 vastausta, 641 - 650 (kaikkiaan 5,990)