Keskustelut Metsänomistus Metsäpalstan hinnasta

Viewing 10 replies - 1 through 10 (of 103 total)
 • Metsäpalstan hinnasta

  Moroo!

  On arvioitu metsätila ja käypä arvo on noin 20 000 eur.
  Hyvä sijainti kulkuyhteyksineen, muutama kilometri
  kaupungilta. 12,9 ha.

  Montako prosenttia ylöspäin kipuaa yleensä myyntihinta?
  Onko tarjouskilpailu hyvä keino?
  Eräs vastaavan palstan myyjä myi 27 000 eurolla.

  Voi tuota verotusta…

  t. J.S

 • MJO

  Jokainen palsta on yksilöllinen ja jokainen ostaja on yksilö.

  Jos ostaja ehdokkaita on paljon, niin hinnat voivat nousta paljonkin. Jos tarjoajia on vähän ja myyjällä on kiire. Hinta voi jäädä alle hinta-arvion.

  Ei tarvitse kuin yhden ostajan, joka on valmis maksamaan paljon, niin sitä ei halvalla saa.

  Täysin mahdotonta tietää vastausta.

  Gla

  Jos ollaan etelässä ja käypä arvo summa-arvomenetelmän laskentaan perustuva, ota nyt aluksi ainakin kokonaisarvon korjaus pois, niin pääset oikeaan suuruusluokkaan. Näin keskimäärin siis, tapauskohtaisesti voi tietysti hajontaa tulla. Tuossa kohteessa on ilmeisesti pelkkää taimikkoa ja aukkoa, joten kovin alhaisella laskentakorolla en sitä itse hinnoittelisi eli kokonaisarvon korjausta ei ole varaa poistaa.

  Tarjouskilpailu on myyjälle yleensä hyvä keino. Joku tarjoajista yleensä laskee väärin tai haluaa tilan itselleen.

   

  mehtäukko

  Jos pläntti on Tornan maiden rajanaapuri, ja innostuvat, eipä siinä paljon pullikoinnit auta.Rahalla röyhältävät.

  oksapuu

  Huh…

  Metsäuutisten mukaan Häme-Uusimaa metsätilojen keskihinta jo yli 6000€ ha. Alkaa olla metsällä hintaa…

  Sen summa-arvo menetelmän kokonaisarvo korjauksen saa tosiaan unohtaa jos haluaa metsää tosissaan ostaa.

  Jätkä

  Jos on nuori itsekin ja tilalla on hyvä taimikko, joka kaipaa R-sahaa ja itsellä on mahdollisuus ja kyvyt sellaiset, että homma tapahtuu, niin sen saa ehkä suht. edullisesti omakseen.Miehenmittainen viljelytaimikko on suhteellisen arvokas perustaa, mutta siitä monikaan ei ole valmis maksamaan juuri mitään, kun kaikki perustuu odotusarvoon.

  Myös enskavaiheessa olevaa metsää voi saada edullisesti, joka viiden – kymmenen vuoden sisään antaisi jo parrua ja pikkutukkia. Kannattaa selvittää, onko paikkakunnalla sellaisille leimikoille ostajia. Pelkkä kuitupuun osto ja hakkuutus antaa vain pahan mielen.

  Metsäkupsa

  Hyvin markkinoituna ja muutoin suotuisan sijainin,maapohjan ja metsänhoidollisen tilan ansiosta 50%  ylitys mahdollinen .Korkein ylitys jonka olen nähnyt ,hinta tuplaantui käyvästä arvosta.Silloin kyllä myyjää voi onnitella ja todennäköisesti ostaja maksoi ylihintaa ,ainakin metsällisen tuoton kannalta.

  Tarjouskilpailulla ylikuumeneessä markkinatilanteessa pääsee yleensä myyjän kannalta erinomaiseen lopputulokseen.Tilasi on sen kokoinen ,että ostaja potentiaalia on paljon.Alle 50 000€ tilaan pääsee tavallinenkin pulliainen kiinni,mutta yli 100 000 tiloilla ostajat useimmiten jo ennestää metsänomistajia,tai muutoin varakkaampaa kansanosaa.

  Laita ilmoitus nettii,myös pieni-ilmoitus lehdessäkin paikallaan.Pidätä oikeus hylätä tai  hyväksyä tehdyt tarjoukset.Itse myymällä säästät välityspalkkion.Laita tila-arvio ja kuviokartta näkyviin,sekä lähestymiskartta ja maastoon ainakin kulmapyykeille kuitunauhaa merkiksi tilan rajoista.

  jees h-valta

  Ensiharvennukset ajallaan ja jos ahdasta on silloin hakataan vaikka pelkkää kuitua. Jätkällä näitä omia teorioitaan piisaa mutta metsät pitää hoitaa ajallaan eikä harvennusten kaupoista kyllä koskaan paha mieli pitäisi jäädä.

  husse

  Nyt on ollut käsillä ilmiö, metsärahastot ja sijoitusyhtiöt ostavat palstoja isolla hinnalla. Tehtyjen tila-arvioiden päälle laittavat mottipäisen summan ja siihen vielä lisää. Heillä on jokin oma laskenta metsän odotusarvolle. Tätä ovat metsätaloudesta ymmärtävät arvostelleet, rahastot yliarvioivat lähes kaiken mahdollisen. Älyttömimpänä jotkin rahastot uskovat jatkuvan kasvatuksen tuottoon. Nuo rahastojen 5-9% tuotot ovat liikaa, miten jatkuvalla kasvatuksella pääsee tuohon, tai jos edes harjoittaa sitä pienellä osalla palstaa. Mm. tällä palstalla on 200 sivua keskustelua jk:sta, miten asiat ovat.

  Metsät eivät ole mikään kultakaivos, vaan pienen tuoton sijoituskohde.

  Metsärahastot taitavat laskea, että sadan vuoden päästä sijoitus on maksanut itsensä takaisin. Osakemaailma menee aivan eri ulottuvuuksiin ymmärryksessä.

  Jälki on rumaa ja surullista metsissä, kun asetetaan korkea tuottovaatimus. Siinä ei piiperellä, kaikki hakataan palstalta. Tässä on muuten paljastunut hauska ilmiö! Pk-seudun kaupunkilaiset vihreät luonnonsuojelijat sijoittavat näihin: Koska haluavat sijoittaa suomalaiseen luontoon ja metsään. Mielikuvat on hienoja ja kauniita, rahastojen esitteet ja korulauseet uppoavat näihin metsistä vieraantuneille. Voi veljet jos nämä tietäisivät miten metsätaloutta harjoitetaan, jos meinataan ottaa metsästä 5% tuottovaatimus.

  Tavallisen metsäammattilaisen järjellä tuo rahastojen touhu ei kanna pitkälle. Olisi metsänomistamista järkevämpi vaihtoehto laittaa rahat noihin metsärahastoihin/osakkeisiin. Miettinyt pitkään pitäisikö lähteä noihin. Sen sijaan itse olen sijoittanut rahaa metsäteollisuuden osakkeisiin, uskon että on vakaa sijoitus.

  Mutta olisko tässä uusi ja tuottoisa metsäalan työllisyysmahdollisuus. Eli ostaisi velkavivulla metsäpalstan, tuunaisi sen kasvukuntoon, lisäksi tiet ja ojat kuntoon. Sitten LKV-kiinteistövälittäjän kautta palsta tila-arviota puolet kovemmalla hinnalla rahastolle….

   

   

   

  Jussi-S

  Tässä on ollut hyviä keskusteluja. Tuo on myynnissä mielenkiintoista: Hyvin markkinoituna ja muutoin suotuisan sijainin,maapohjan ja metsänhoidollisen tilan ansiosta 50%  ylitys mahdollinen.
  Maksaakohn sijoittajat sitten 100% korotettuna? 🙂

  Pienet palstat (alle 15ha) kuulemma menevät hyvin kaupaksi. Onkohan tuntumaa vai todellisuutta?

   

  kmo

  ”Pienet palstat (alle 15ha) kuulemma menevät hyvin kaupaksi. Onkohan tuntumaa vai todellisuutta?”

  Eipä taida metsatilat.fi sivuilla samat palstat kauaa pyöriä.

  Jos taas sijoitusrahaston säännöissä lukee että rahasto sijoittaa metsiin, niin sittenhän se ostaa metsää, hinnalla ja kannattavuudella ei väliä.

Viewing 10 replies - 1 through 10 (of 103 total)