Keskustelut Metsänomistus Metsäpalstan hinnasta

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 103)
 • Metsäpalstan hinnasta

  Moroo!

  On arvioitu metsätila ja käypä arvo on noin 20 000 eur.
  Hyvä sijainti kulkuyhteyksineen, muutama kilometri
  kaupungilta. 12,9 ha.

  Montako prosenttia ylöspäin kipuaa yleensä myyntihinta?
  Onko tarjouskilpailu hyvä keino?
  Eräs vastaavan palstan myyjä myi 27 000 eurolla.

  Voi tuota verotusta…

  t. J.S

 • Puuki

  Metsärahaston laskennallinen arvo nousee, jos esim. rantoja kaavoitetaan tonteiksi. Eri asia on saadaanko tontin myynneistä laskettua arvonlisää rahastoon  oikeasti.  Sileäksi hakkuut ja jk:n ylispuuhakkuut harvaan asentoon on riskialtista tulevaisuuden kehityksen kannalta. Melko kovat kulut ainakin : sijoituspalkkio(varainsiirtovero), hoitokulut ja nostopalkkiot vaihtelee mutta yhteensä ne näyttää olevan noissa  n. 4 + 2 + ( 4 … 1 )  % . Etuna huolettomuus metsänhoidosta mutta riski on kohtalaisen suuri.   Melkoista arpapeliä voi olla kuten muutamien muidenkin rahastojen toiminta on ollut. Orava-asuntorahasto taitaa olla paras (huonoin) esimerkki laskennallisen arvon kasvatuksesta ilman reaalista pohjaa.

  PekkaPuuntuottaja

  Näkeekö metsatilat.fi kauppojen toteutuneita hintoja mistään?

  harrastelija harrastelija

  Kaikki kaupathan ovat julkisia ja varmaankin mm-tstosta saa (maksua vastaan?) kauppahinnan selville. Metsätilakauppojen hinnathan on tilastoitu, jolloin saa keskimääräisen hintatason.

  Ainakin toistaiseksi lopetimme metsätilojen katselun ostoaikeissa. Paremminkin tässä ikävaiheessa pitäisi siirtyä myyntipuolelle, koska jatkajaa ei näytä olevan, eikä Kainuussa tosiaan puun myynnillä ainakaan rikastu!

  Pistimme myyntiin pienen erillisen tilan. Ilmoitus Toriin aamulla ja ostaja löytyi heti n. klo 10! Toimintastratekia alkaa olla se, että lahjoitamme verottomana jälkipolville 3:ssa polvessa sen 4999 €/3v . Kyllä ne lasten lapset rahalle tarpeellista käyttöä löytävät ainakin, opiskeluvaiheessa 🙂

  mehtäukko

  Noin juuri. Lasten auttaminen elämän alkuun on parasta kehitysapua!

  puunhalaaja

  Tässä on yksi kohde joka loksautti leukani. Tästä pyydettiin aluksi 19 000 euroa!
  https://www.tori.fi/pirkanmaa/Maatila_1_31_ha_Urjala_52514762.htm Sitten hinta laski 15 000 tuhanteen ja nyt reilu kahdeksan tonnia.

  Metsäkupsa Metsäkupsa

  Saahan sitä kuuta taivaalta pyytää,jos joku erehtyisi maksamaan.Katsoin linkistä ”maatilan”,vanhaa peltoa tai laidunta,n. kolmannes alasta puuston näköistä,loppu heinnikko vitelikköä ilmeisesti.Itse ostin hehtaarin tuollaista muutama kuukausi sitten kolmella tonnilla.Kyllä vielä taitaa hintapyynti puolittamisen jakotoimistusta tarvita,ellei joku halua hullunkauppoja tehdä.

  pihkatappi pihkatappi

  Metsätilat. Fi tilat on myynnissä vain tarjouksen jättöpäivään ja vaikka tila jää myymättä, ei se palaudu tuonne sivustolle ainakaan täällä. Tosin varmasti tulee tarjouksia, joskus vaan ei kauppaa synny, vaikka on tarjottu yli minimihinnan. Nyt on hyvä myydä puustoinen palsta, jos käytetään puuston arvoissa viime kuukausien hintoja.

  Sen olen huomannut että kuusentaimikot ovat arvioissa kalliita, vaikka kuinka olisi varhaisperkaus myöhässä, hinta on 2000 eur/ha.

  hatelo

  Meillä päin homma menee nyt niin, että mitä isompi ja keskimoteissa (ei välttämättä välittömissä hakkuumoteissa) puustoisempi tila, niin sitä pidemmälle toteutunut kauppahinta karkaa hintapyynnöstä. Isot institutionaaliset ja yritysmuotoiset ostajat ostas ne pois hurjaan hintaan. Ei niistä kannata tavan kuolevaisen edes tarjousta tehdä. Pienemmissä pärjää usein paremmin. Metsissä ei tukkualennusta tunneta, pikemminkin päinvastoin. Nyt on yli 50 ha tilojen myyjän tilipäivät menossa. Ja moni on sen jo älynnyt.

  kmo

  Huutokaupat.com, https://huutokaupat.com/1088636

  Forssan suunnalla 11.3 ha, ainespuuta vajaa 600 m3, enimmäkseen koivukuitua. Ns käypä arvo laskettu 24 000 euroa ennen arvonkorjausta (30%), korkein tarjoushinta 43 000 euroa. Alkuperäiselle kysyjälle helppo nyrkkisääntö: Kerro käypä hinta kahdella jos tilan haluat. Eria asia sitten onko järkeä vai ei.

  moto79

  Ennen suuremmat tilat oli vielä jotenkin järjellisissä hinnoissa mutta rahastot ja ainakin tällä seudulla Tornatori maksaa niistäkin kovia hintoja. Huutokaupassa ei tarvitse kuin kaksi huutajaa niin hinta nousee korkealle.

  Suoraan omistajilta voi vielä saada ihan kohtuu hintaan, itselleni tosin on käynyt muutaman kerran että ostaja on jo ollut ilmeisesti ennalta tiedossa ja ”tarjouskilpailulla” vaan määritellään hinta.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 103)