Etusivu Keskustelut Metsänomistus Metsäpalstan hinnasta

Tämä aihe sisältää 14 vastausta, 13 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi mehtäukko 2 päivää, 18 tuntia sitten.

Esillä 4 vastausta, 11 - 14 (kaikkiaan 14)
 • Metsäpalstan hinnasta

  Moroo!

  On arvioitu metsätila ja käypä arvo on noin 20 000 eur.
  Hyvä sijainti kulkuyhteyksineen, muutama kilometri
  kaupungilta. 12,9 ha.

  Montako prosenttia ylöspäin kipuaa yleensä myyntihinta?
  Onko tarjouskilpailu hyvä keino?
  Eräs vastaavan palstan myyjä myi 27 000 eurolla.

  Voi tuota verotusta…

  t. J.S

 • Puuki

  Metsärahaston laskennallinen arvo nousee, jos esim. rantoja kaavoitetaan tonteiksi. Eri asia on saadaanko tontin myynneistä laskettua arvonlisää rahastoon  oikeasti.  Sileäksi hakkuut ja jk:n ylispuuhakkuut harvaan asentoon on riskialtista tulevaisuuden kehityksen kannalta. Melko kovat kulut ainakin : sijoituspalkkio(varainsiirtovero), hoitokulut ja nostopalkkiot vaihtelee mutta yhteensä ne näyttää olevan noissa  n. 4 + 2 + ( 4 … 1 )  % . Etuna huolettomuus metsänhoidosta mutta riski on kohtalaisen suuri.   Melkoista arpapeliä voi olla kuten muutamien muidenkin rahastojen toiminta on ollut. Orava-asuntorahasto taitaa olla paras (huonoin) esimerkki laskennallisen arvon kasvatuksesta ilman reaalista pohjaa.

  PekkaPuuntuottaja

  Näkeekö metsatilat.fi kauppojen toteutuneita hintoja mistään?

  harrastelija harrastelija

  Kaikki kaupathan ovat julkisia ja varmaankin mm-tstosta saa (maksua vastaan?) kauppahinnan selville. Metsätilakauppojen hinnathan on tilastoitu, jolloin saa keskimääräisen hintatason.

  Ainakin toistaiseksi lopetimme metsätilojen katselun ostoaikeissa. Paremminkin tässä ikävaiheessa pitäisi siirtyä myyntipuolelle, koska jatkajaa ei näytä olevan, eikä Kainuussa tosiaan puun myynnillä ainakaan rikastu!

  Pistimme myyntiin pienen erillisen tilan. Ilmoitus Toriin aamulla ja ostaja löytyi heti n. klo 10! Toimintastratekia alkaa olla se, että lahjoitamme verottomana jälkipolville 3:ssa polvessa sen 4999 €/3v . Kyllä ne lasten lapset rahalle tarpeellista käyttöä löytävät ainakin, opiskeluvaiheessa 🙂

  mehtäukko

  Noin juuri. Lasten auttaminen elämän alkuun on parasta kehitysapua!

Esillä 4 vastausta, 11 - 14 (kaikkiaan 14)