Keskustelut Puukauppa Metsärahan sijoittamisesta

Esillä 10 vastausta, 741 - 750 (kaikkiaan 754)
 • Metsärahan sijoittamisesta

  Sijoitusmuotoja on monia, oma metsä tietysti ensimmäisenä. Metsäpankki on paras pankki, pankki harjoittaa anto ja otto rahoitusta. Viisas ”pankinjohtaja” sijoittaa siis pankkiinsa pitäen sen näin kunnossa.

  Metsäliiton osuudet, pörssiosakkeet, sijoitusmuotoja löytyy.

  Yksi mielelenkiintoisin sijoitusmuoto joka on pörssiin sidottu on Bear ja Bull sertikaatit, kertoimissa löytyy jopa 3 (jossain olen nähnyt jopa 5).

  Eli kun esim. UPM;n osake nousee 1 %, nousee Bull sertikaatti 3 %. Vastaavasti jos UPM pakittaa -1% tulee sertikaatin hinta alas 3%. Kun pörssissä trendi on ylös niin päivä nousua tulee mukavasti, edellyttäen että on ostanut Bull sertikaattia pörssin ollessa pohjalukemissa.

  Bear sertikaatti toimii taas laskevilla markkinoilla, kun trendi lähtee alas, Bear sertifikaatin arvo menee ylös!. 3sen kertoimella esim. -5% kurssilasku tuottaa +15% voittoa.

  Eli näillä sertifikaateilla voi tehdä rahaa missä markkinatilanteessa tahansa.

  Rahaakaan ei näihin tarvitse hirveästi, vipu kerroin hoitaa asiat kotiin.

  Nokia sertifikaattia oli myynnissä keväällä 2012 hintaan 0,01 €, kun Nokian hinta kävi 6ssa €urossa sertikaatin hinta oli yli 24. 10.000 €urolla olisi saanut 1000000 (miljoona) sertikaattia alimmillaan, ja vastaavasti kun olisi myynyt hinnan ollessa 24;ssä, voittoa 24.000.000 €uroa. Huom! 1000 ´€urolla se 2400.000 €!

  Näin siis optimi suorituksessa. Kun katsoo kaupanläynti volyymiä joku oli ostanut Nokian sertikaattia runsaasti keväällä 2012.

  Rahan tekeminen siis onnistuu oli markkinatilanne pärssissä mikä tahansa. Riski on iso mutta pienilläkin summilla voi tehdä hyviä voittoja.

  LIsää sertikaateista googleta Handelsbank Bull ja Bear sertifikaatit.

 • A.Jalkanen A.Jalkanen

  Mikä vika näissä, Petkeles? 300 tuhannella eurolla pääsee jo rannalle…

  http://www.lexpressproperty.com/en/buy-mauritius/apartment_3_bedrooms-250511?land_unit=m2&interior_unit=m2

  Petkeles Petkeles

  Tuo on kyllä hyvä 👍

  Itämaan ihme

  https://www.tori.fi/pohjois-karjala/Tontti_Turkissa_90127713

  Siinä yksi vaihtoehto. Appelsiineja kasvattelemaan talveksi. Ulkomailla töissä käyneenä, mukavan rentomeininki näissä maissa.

   

  Perassic Park Perassic Park

  -ei nuo kaksi vedä vertoja marraskuisessa metsässä raivaussahan ulkoiluttamiselle velkalasti selässä.

   

  TTL

  Käteinenkin voi olla lyhyeksi ajaksi varteenotettava sijoituskohde.

  Tuo 300000 euroa on siinä mielessä mielenkiintoinen summa, että talletussuoja, tosin pankkiryhmittäin, loppuu 100000 euroon.

  Jos rahat ovat tulleet puun myynnistä, niin itse ainakin olen jättämässä puunostajan ”tuottotilille” vähän parkkiin. Tuotto jossain 2-7 % välillä. Metsägroupilla ehkä hyvästä tuloksesta seuraten jopa enemmän vuodelta 2021.

  Elämme suunnattoman jännittäviä aikoja osakekurssien suhteen. Pitkällä tähtäimellä pörssi on kyllä vaivaton sijoituskohde. Kertaakaan ei ole soitettu, että jääkaappi on mennyt rikki, että voisitteko tulla tänne Nokialle uusimaan sen.

  300000 eurolla saisi hyvän hajautuksenkin jo: 50 % indeksirahastoon ja 150000 metsätilaan tai riskin hajauttamisen kannalta kahteen.

  Ulkomaiden kohteet ovat mahdollisesti hyviä siinä tapauksessa, että asustelee maassa ja omistukselle on esim mainittua oleskelulupakäyttöä.  Tosin itselläni on metsää Virossa ja käsittääkseni se on hyvin pärjännyt siellä ilman huoltamistanikaan.  Reilu vuosi sitten myin yhden palstan sieltä mielestäni hyvään hintaan, mutta nyt jo hinnat olisivat korkeammat.

   

  Planter Planter

  Jos se 300 000 on ns ylimääräistä ja tullut yllättäen ja pyytämättä, niin pitää käyttää hyväntekeväisyyteen. Omassa salkussa karkasi yksi osake tuurilla lentoon ja myin 3200% voitolla. Huomattava osa meni paikallisten vähävaraisten yksinäisten vanhusten hyväksi. Turkkiin en lähde makoilemaan, pysyn omissa pusikoissa.

  oksapuu

  Espanjassa talonvaltaajat nyt napsii niitä lomaasuntoja ja poishan niitä ei sitten tahdo saada sieltä kämpästä millään. Thaikuissa taas tarvii jonkun ”paikallis virityksen” jos sieltä aikoo kämpän ostaa…

  Riskibisnes sano…

  Tolopainen

  Korkoa korolle ilmiö tukee jaksollista metsän kasvatusta. Ei tarvitse kuin myy 100k€ päätehakkuun ja sijoittaa sen 10% tuotolle 50v kuluttua tilillä on 2.6 milj€ ja vuosituotto  260k€. Metsää ei tarvita kovin paljon, jos se on osaavissa käsissä, pääsee merkittäviin tuottoihin, kun pitää metsäpääoman pienenä.

  Visakallo Visakallo

  Näinhän se menee kuten Tolopainenkin on tehnyt. Toki aina jostain pitää lisäksi hankkia rahaa elämiseenkin.

  Tolopainen

  Elämiseen menee niin vähän rahaa, että ne löytää kadulta, kun katselee ympärilleen.

Esillä 10 vastausta, 741 - 750 (kaikkiaan 754)