Keskustelut Puukauppa Metsärahan sijoittamisesta

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 754)
 • Metsärahan sijoittamisesta

  Sijoitusmuotoja on monia, oma metsä tietysti ensimmäisenä. Metsäpankki on paras pankki, pankki harjoittaa anto ja otto rahoitusta. Viisas ”pankinjohtaja” sijoittaa siis pankkiinsa pitäen sen näin kunnossa.

  Metsäliiton osuudet, pörssiosakkeet, sijoitusmuotoja löytyy.

  Yksi mielelenkiintoisin sijoitusmuoto joka on pörssiin sidottu on Bear ja Bull sertikaatit, kertoimissa löytyy jopa 3 (jossain olen nähnyt jopa 5).

  Eli kun esim. UPM;n osake nousee 1 %, nousee Bull sertikaatti 3 %. Vastaavasti jos UPM pakittaa -1% tulee sertikaatin hinta alas 3%. Kun pörssissä trendi on ylös niin päivä nousua tulee mukavasti, edellyttäen että on ostanut Bull sertikaattia pörssin ollessa pohjalukemissa.

  Bear sertikaatti toimii taas laskevilla markkinoilla, kun trendi lähtee alas, Bear sertifikaatin arvo menee ylös!. 3sen kertoimella esim. -5% kurssilasku tuottaa +15% voittoa.

  Eli näillä sertifikaateilla voi tehdä rahaa missä markkinatilanteessa tahansa.

  Rahaakaan ei näihin tarvitse hirveästi, vipu kerroin hoitaa asiat kotiin.

  Nokia sertifikaattia oli myynnissä keväällä 2012 hintaan 0,01 €, kun Nokian hinta kävi 6ssa €urossa sertikaatin hinta oli yli 24. 10.000 €urolla olisi saanut 1000000 (miljoona) sertikaattia alimmillaan, ja vastaavasti kun olisi myynyt hinnan ollessa 24;ssä, voittoa 24.000.000 €uroa. Huom! 1000 ´€urolla se 2400.000 €!

  Näin siis optimi suorituksessa. Kun katsoo kaupanläynti volyymiä joku oli ostanut Nokian sertikaattia runsaasti keväällä 2012.

  Rahan tekeminen siis onnistuu oli markkinatilanne pärssissä mikä tahansa. Riski on iso mutta pienilläkin summilla voi tehdä hyviä voittoja.

  LIsää sertikaateista googleta Handelsbank Bull ja Bear sertifikaatit.

 • jees h-valta

  A.J. sama on uhkakin sijoittajalle kiinteistöillä kuin metsässäkin. Kun siitä välittäjästä tulee laskujen välittäjä eikä juuri muuta nin sitä ei mikään kiinteistöbisnes kestä. Ei metsäkiinteistöissä, eikä asuntokiinteistöissä. Aika monet huoltofirmatkin toimii juuri niin ettei muussa näy kuin logona laskukirjeen kuoressa.

  aalto

  Mä olen pitäytynyt sellaisissa sijoitusmuodoissa, joiden toiminnan ymmärrän. Nuo sertifikaatit ”varmoine” tuottoineen kuulostavat juuri sellaisilta, että pysyn niistä kaukana.

  Minusta tavallisen kansalaisen ei kannata pistää rahojaan mihinkään kovin eksoottisiin kohteisiin suurien tuottojen toivossa. Jos joku sijoituskohde lupaa isot voitot tavalliselle metsänkulkijalle, niin siinä on koira haudattuna. Nimittäin: Jos olisi tapa saada varmasti isot tuotot, niin siitä ei hiiskuttaisi maallikoille, vaan ammattilaiset käärisivät voitot itselleen. Jos taas tavalliselle kansalle myydään netin kautta isoja tuottoja, niin varmimmat tuotot käärii myyjä ja ostaja kantaa riskit. Näin on aina ollut ja näin tulee olemaan. Koska en ole rahoitusmaailman ammattilainen, niin pysyn ihan perusasioissa.

  Tällä hetkellä suurin osa varallisuudesta on kiinni metsässä ja omassa kodissa. Vähän on suomalaisissa osakkeissa. Tulevaisuudessa hankin ehkä sijoitusasunnon tuottamaan maallista hyvää ja kesämökin henkistä.

  Gla Gla

  A. Jalkanen: ”Vielä parempi olisi yritys joka hoitaisi sijoittajan puolesta kaiken, vuokrattavan asunnon hankinnasta ja remontoinnista vuokrasopimuksen tekemiseen, maksujen valvomiseen ja perimiseen saakka. Onko tällaisia olemassa?”

  En tiedä, onko olemassa. Jessen tavoin epäilen homman kannattavuuden kompastuvan kuitenkin kustannuksiin ainakin silloin, kun puhutaan pienehköstä kiinteistöomaisuudesta. Eli aivan sama kuin metsässä. Keskivertometsänomistajan talous ei kestä sitä, että teettää kaiken ulkopuolisella.

  Asunnoista sen verran, että itse pidän sitä mielekkäänä kohteena. Rahoilleen saa jotain konkreettista vastinetta toisin kuin useimmissa arvopapereissa, joiden arvon kehitys määräytyy ainakin maallikon silmin katsottuna pelkkien spekulaatioiden varassa. Pääkaupunkiseudun hintatasoa en ole vuosiin seurannut, mutta kysyntä ei takaa kelvollista tuottoa. Muualla Suomessa 150 000 euron keskustakaksiosta saa vuokraa 600 €/kk. Yhtiövastikkeen ja verojen jälkeen käteen jää n. 3200 €/vuosi eli 2%. Loput tuotosta jää omaisuuden arvon kehityksen varaan. Reaalinen arvonnousu ei kuitenkaan ole mikään itsestäänselvyys ainakaan pääkaupunkiseudun ulkopuolella.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Tällaista toimintaa onkin jo. Pientä mainostusta mutta jos tämän verran sallitaan. (Minulla ei ole tekemistä ko. yrityksen kanssa.)

  ”Sijoittaminen vuokra-asuntoihin rahaston kautta on suoraa asuntosijoittamista vaivattomampi vaihtoehto. Rahastot vastaavat kaikista asuntojen hankintaan, vuokraamiseen ja kunnossapitoon liittyvistä asioista sijoittajan puolesta. Asuntorahaston avulla sijoittaja saavuttaa suoraa asuntosijoittamista paremman hajautuksen, koska hän omistaa hyvin pienen siivun sadoista tai jopa tuhansista asunnoista.

  Sijoitettava summa voi myös olla yhden yksittäisen asunnon hintaa pienempi, eli asuntosijoittajaksi voi ryhtyä, vaikka sijoittajalla ei olisi taloudellisia edellytyksiä ostamaan yksin itselleen sijoitusasuntoa.
  Rahastoissa voi toimia menestyksekkäästi asuntosijoittajana, vaikka itsellä ei olisi lainkaan aikaa tai osaamista toimia vuokranantajana.

  Vuokraturva kanssa samaan yritysryhmään kuuluva Asuntoturva Oy tarjoaa mahdollisuudet tehokkaaseen rahastomuotoiseen asuntosijoittamiseen.”

  Caballista

  **
  Vielä parempi olisi yritys joka hoitaisi sijoittajan puolesta kaiken, vuokrattavan asunnon hankinnasta ja remontoinnista vuokrasopimuksen tekemiseen, maksujen valvomiseen ja perimiseen saakka. Onko tällaisia olemassa? (Tämähän on aika lähellä sitä mitä mhy tekee metsänomistajan puolesta.)
  **

  Tuossa tuo tunnetuin vuokra-asuntohoitaja: http://www.vuokraturva.fi/ . Muuten hyvä mutta syö muutenkin kapeaa tuottoa (aivan kuten MHY metsäpuolella). Helppo tapa ulkoistaa voitot ja pitää riskit ja kulut itsellä… Metsä ja kiinteistöpuolella kannattaa myydä kohde ja sijoittaa rahat enemmin kuin alkaa ostamaan tuollaisia palveluita.

  Itse jättäisin tuollaiset serti-tyyppiset lottolaput kauppaan ja ostaisin suoraan osakkeita vaikka laina-rahalla. Lainojen avulla saa samaa vipua kuin serteillä, mutta paketti pysyy paremmin hallussa. Noissa strukturoiduissa tuotteissa on monesti sisälle leivottuna kaikea hauskaa sijoittajan päänmenoksi.

  Edit: Anneli vastasi itselleen samalla minuutilla…

  metsänvartija

  Sertifikaaeissa on suuret riskit totta, mutta pienellä rahalla kannattaa. Ei lahkeet tutise liikaa.

  Metsä on paras sijoituskohde, voi sijoittaa omaa työtään ja kulut menee verotukseen.

  Tolopainen

  Kyseessä lienee varrantti, ne on rakennettu siten että liikkeellelaskija voittaa aina. Miksi joku jakaisi ilmaista rahaa, mikään pankki ei sellaiseen rupea. Liikkeellelaskijat pystyvät myös vaikuttamaan myynnillään ja ostoillaan kursseihin heille edullisella tavalla. Yleensä noilla nollaantumispiste. Lopettavat myös takauksia ehtojensa mukaan.Ei kannata sortua.

  metsänvartija

  Kyllä sertifikaateilla on jälkimarkkinat. Ne eivät ole warranteja, mini-shortteja/turboja.

  Kahvi sadosta tulee tuhoutumaan 70 %, kysynnän ja tarjonnan laki. Kahvia menee varmasti kaupaksi ja kun tarjonta supistuu tietää se kovaa hinnannousua kahvi sertifikaatille.

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Voihan sitä sijoittaa ylimääräisiä rahoja osakkeisiin, rahastoihin, asuntoihin yms. Ei kaiken tarvitse olla metsään sidottuna, eikä tuhlailustakaan tule kuin päänsärkyä.

  Täytyy toki pyytää heti alkuun anteeksi Metsänvartijalta, mutta mielipiteeni silti sanon suoraan.
  Minusta noilla papereilla (sertifikaatit, warrantit, optiot yms) ei ole mitään tekemistä vastuullisen sijoittamisen kanssa, ne kuuluvat ryhmään pörssikeinottelu. Se on leikkiä rahoilla, joka toki on ihmistä aina kiinnostanut. Yhtä hyvin voi lotota, totota, pelata pokeria tai mennä kasinolle ruletin ääreen.

  Jos rahoistaa eroon haluaa, niin voisin suositella vaikka avustusjärjestöille lahjoittamista. Niitä löytyy kotimaassa, lähialueella ja kaukomailla toimivia. Joku lastensairaala tms voi myös tulla kysymykseen.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  metsänvartija

  Hmmm KONE Bull NF 3 2 pv;n tuotto 6,35 %.

  Nordean sertifikaatista tuli jo 1 kovan raivuu päivän tuotto, 267 €.

  Näissä tekee huipputuottoja pikku summilla.

  Kauppalehden sivuilta, kurssit ETF ja sertifikaatit voi seurata kehitystä.

  Idea näissä on tehdä pikkusummalla isopotti, sitten tuplata se 3-4 kertaa. Ja huom! sertifikaatti toimii myös Bear eli laskevilla markkinoilla.

  Pörssi tulee alas joku päivä, niin on aina käynyt ja tulee sitten taas ylös.

  Myöskin nk.tappioyhtiöt antavat hienoja voittoja, esim, Rautaruukki. Outokumpu kompuroi suossa, voisi olla ostamisen arvoinen sertifikaatti.

  Sertifikaatti salkkuun siis sellaista rahaa jonka voi hävitä surutta, mutta voitot ovat sitten erittäin hyvät jos yhtiö pääsee eroon vaikeuksistaan. Kuten Nokia pääsi.

  Maksimi kerroin mitä löytyy on 15 eli 1500 % ylös/alas. Myöskin 4;sen kerrointa löytyy eli 400%. Näillä rahat ja sitten 2/3 kertoimiin Bull/Bear.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 754)