Keskustelut Puukauppa Metsärahan sijoittamisesta

Esillä 10 vastausta, 731 - 740 (kaikkiaan 754)
 • Metsärahan sijoittamisesta

  Sijoitusmuotoja on monia, oma metsä tietysti ensimmäisenä. Metsäpankki on paras pankki, pankki harjoittaa anto ja otto rahoitusta. Viisas ”pankinjohtaja” sijoittaa siis pankkiinsa pitäen sen näin kunnossa.

  Metsäliiton osuudet, pörssiosakkeet, sijoitusmuotoja löytyy.

  Yksi mielelenkiintoisin sijoitusmuoto joka on pörssiin sidottu on Bear ja Bull sertikaatit, kertoimissa löytyy jopa 3 (jossain olen nähnyt jopa 5).

  Eli kun esim. UPM;n osake nousee 1 %, nousee Bull sertikaatti 3 %. Vastaavasti jos UPM pakittaa -1% tulee sertikaatin hinta alas 3%. Kun pörssissä trendi on ylös niin päivä nousua tulee mukavasti, edellyttäen että on ostanut Bull sertikaattia pörssin ollessa pohjalukemissa.

  Bear sertikaatti toimii taas laskevilla markkinoilla, kun trendi lähtee alas, Bear sertifikaatin arvo menee ylös!. 3sen kertoimella esim. -5% kurssilasku tuottaa +15% voittoa.

  Eli näillä sertifikaateilla voi tehdä rahaa missä markkinatilanteessa tahansa.

  Rahaakaan ei näihin tarvitse hirveästi, vipu kerroin hoitaa asiat kotiin.

  Nokia sertifikaattia oli myynnissä keväällä 2012 hintaan 0,01 €, kun Nokian hinta kävi 6ssa €urossa sertikaatin hinta oli yli 24. 10.000 €urolla olisi saanut 1000000 (miljoona) sertikaattia alimmillaan, ja vastaavasti kun olisi myynyt hinnan ollessa 24;ssä, voittoa 24.000.000 €uroa. Huom! 1000 ´€urolla se 2400.000 €!

  Näin siis optimi suorituksessa. Kun katsoo kaupanläynti volyymiä joku oli ostanut Nokian sertikaattia runsaasti keväällä 2012.

  Rahan tekeminen siis onnistuu oli markkinatilanne pärssissä mikä tahansa. Riski on iso mutta pienilläkin summilla voi tehdä hyviä voittoja.

  LIsää sertikaateista googleta Handelsbank Bull ja Bear sertifikaatit.

 • Puu Hastelija

  Nostetaan taas tätäkin ketjua. Ainakin viihdearvo on kohdillaan! Lähinnä tämä tuli mieleen,  kun tuolla maaliskuussa 2020 tuli annettua kehoitus laittaa kaikki liikenevä kiinni osakkeisiin. Aika ja korkoa korolle ovat meidän ystäviämme.

  Tuossa toisessa sijoitusketjussa joku toteaa, ettei nyt ole hyvä aika sijoittaa. Tässä ketjussa kesäkuussa 2020 on todettu,  että ei ole hyvä olla pörssissä mukana.

  Miestäni aina on hyvä aika sijoittaa,  koska aika. Jatkuvasti on tullut laitettua uutta rahaa sisään. Muutama listaamaton on saanut lisärahoitusta, suurin osa pyytäjistä on jäänyt ilman. Lainoitusaste on laskenut sekä lyhennysten kautta että pääoman kasvun kautta. Ja tietysti suoria pörssisijoituksia on tullut tehtyä. 1 kpl yksiöitä lisää (parveke +sauna, Tammela Tre) on tullut hankittua. Sikäli,  vaikka puskuria ei ole tilille päässyt kertymään,  niin uutta lainaa olisi varaa nostaa enemmän kuin pää kestäisi.  Tai vaihtoehtoisesti maksella vanhat pois, sijoitella vain kassavirrasta ja tyytyä hitaampaan kasvuun. Nythän se on ollut lähes eksponentiaalista.

  Mutta kukin tyylillään,  se on kaikille vapaa.

  Petkeles Petkeles

  Onnittelen! Harva uskoi että droppi pysähtyy jo silloin ja lähtee trampoliinista heti ylös.

  Puu Hastelija

  Joo, ei itselläkään muuta käsitystä tuosta hetkestä ollut, kuin että silloin vedettiin ensimmäistä kaksoispohjaa ja ilmassa oli puhdasta epätoivoa  paniikkia ja kuolemanpelkoa. Se yllätti, että droppi jäi todella lyhyeksi ja nousu – joka on yhä jatkunut on ollut näin voimakasta. Tämän hetkiset arvostustasot vaikuttavatkin aika kovilta. Ja jos jotain pientä harmistusta, niin tuolloin meni joitain kuukausia,  ennen kuin lainoja erääntyi  eli ihan syvimpään kyykkyyn ei täydellä painolla osunut.  Ja tosiaan, nyt taas tuolla varovaisuusmoodilla menty ja tavoitteena alkaa kerätä pientä puskuria.

  Puu Hastelija

  Ja tosiaan, nyt taas tuolla varovaisuusmoodilla menty ja tavoitteena alkaa kerätä pientä puskuria.” ROFL

  Täytyisiköhän näitä ”viisaita” kuvitelmia kirjoittaa vaikka paperille. Toisaalta täältä ne ehkä löytyvät helpommin. Noh, aika iso potti meni taas kerran yhdelle kassansa tyhjentäneelle. Toivottavasti jo alkaisi saamaan toiminnot listautumiskuntoon, kassavirran PITÄISI kääntyä positiiviseksi jälleen kerran. Niin tuttua tarinaa… Toinen vastaava taas kasvaa niiiiin hurjaa vauhtia,  ettei kassa riitä sielläkään. Tuosta tulee kyllä hype lappu, ilmeisesti 23 listautuminen. Mutta nämä siis toivotaan toivotaan osastolla. Ja riittääkö niistä piensijoittajille asti vai tuleeko vielä joku suunnattu liudennus- se jää nähtävälsi.

  Mutta itse aiheeseen   vaikka kai tuokin otsikkoa liippaa enemmän kuin keskivertokeskustelu. Jos kuitenkaan ei tyydytä mediaaniin vaan pyrittäisiin sinne keskustelujen ylimpään desiiliin.

  Vielä lienee hetki matkaa tuohon seuraavaan etappiin, 100000e osinkoina, korkoina ja vuokrina. Johonkin ketjuun tuota ailatauluttelinkin, olisiko ollut tuolloin 5-7v, nyt siis ehkä 4-6v  matkaa tuolle tasolle. Jos sitäkään, niin hurjaa tuo kasvuvauhti on ollut ja v 2022 näyttäisi lyöbän kaikki ennätykset. Nopeat vilkaisut, mitä esim. UPM ja SSAB ovat esittäneet osingoiksi ja rahoitus sektorin vapautuminen sääntelyst saavat muikean hymyn huulille.

  Pehmeän vaniliaisen jälkimaun jättävä- samalla nielua lempeästi huuhtova Ranskassa Cognakin maakunnassa tynnyreissä vuosia kypsynyt tisle kruunaa tällaiset tuumailu hetket. Tämä siis aiheen ulkopuolelta  mutta mielestäni kuitenkin hieno nyanssi tuoda esiin. Siis uusi anssi. Ehkäpä kesäisenä iltana laiturilla istuessa tai pihakeinussa voisi lisykkeeksi ottaa myös sikarin, mutta vain jos tilaisuus on åoikkeuksellisen erikoislaatuinen

  Viime vuosi saattoi olla ensimmäinen, kun joka kuukausi tuli osinkoja.  Tai sitten ei vaan ole aiemmin kiinnittänyt asiaan huomiota. Niin paljon jää asioita huo.aamatta  varmaan murto osa. Ja niihinkin mitä huomaa – vain murto osaan tulee reagoitua. Tärkeintä on edes aloittaa. Valmista ei tarvitse tulla mistään. Tekee sen, mikä itsestä hyvältä tuntuu. Tämä siis koskee lähinnä itseäni.

  Ehkäpä lepään myt hetken. Sitä ennen vielä tarkistan ikkunasta onko ensi viikon lopulle tulossa uunirusakkoa.

  Visakallo Visakallo

  Kertokaapas asiantuntijat nyt tähän maailman aikaan sopiva ja mielellään turvallinen sijoituskohde sadalletuhannelle eurolle.

  Puuhastelija

  Maan osto Uudesta Seelannista.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Loma-asunto Mauritiukselta, joissakin takuutuotto. Jos sijoittaa enemmän, saa oleskeluluvan. Thaimaassa usein takuutuotto: Phuket tai Koh Samui.

  http://www.pamgolding.co.za/property-details/2-bedroom-apartment-for-sale-pereybere-mauritius/mpr1542819

  http://www.lexpressproperty.com/en/buy-mauritius/apartment_3_bedrooms-251129?land_unit=m2&interior_unit=m2

  oksapuu

  Laita Tähtitilille, kaksi vuotta ja kahden % korko…

  Olettaisin että on turvallinen sijoitus…

  Petkeles Petkeles

  Miten arvon raati sijoittaisi kolmesataatuhatta käteistä tässä tilanteessa?

  Petkeles Petkeles

  Onko oikeita ideoita kenelläkään?

Esillä 10 vastausta, 731 - 740 (kaikkiaan 754)