Keskustelut Puukauppa Metsärahan sijoittamisesta

Esillä 3 vastausta, 731 - 733 (kaikkiaan 733)
 • Metsärahan sijoittamisesta

  Sijoitusmuotoja on monia, oma metsä tietysti ensimmäisenä. Metsäpankki on paras pankki, pankki harjoittaa anto ja otto rahoitusta. Viisas ”pankinjohtaja” sijoittaa siis pankkiinsa pitäen sen näin kunnossa.

  Metsäliiton osuudet, pörssiosakkeet, sijoitusmuotoja löytyy.

  Yksi mielelenkiintoisin sijoitusmuoto joka on pörssiin sidottu on Bear ja Bull sertikaatit, kertoimissa löytyy jopa 3 (jossain olen nähnyt jopa 5).

  Eli kun esim. UPM;n osake nousee 1 %, nousee Bull sertikaatti 3 %. Vastaavasti jos UPM pakittaa -1% tulee sertikaatin hinta alas 3%. Kun pörssissä trendi on ylös niin päivä nousua tulee mukavasti, edellyttäen että on ostanut Bull sertikaattia pörssin ollessa pohjalukemissa.

  Bear sertikaatti toimii taas laskevilla markkinoilla, kun trendi lähtee alas, Bear sertifikaatin arvo menee ylös!. 3sen kertoimella esim. -5% kurssilasku tuottaa +15% voittoa.

  Eli näillä sertifikaateilla voi tehdä rahaa missä markkinatilanteessa tahansa.

  Rahaakaan ei näihin tarvitse hirveästi, vipu kerroin hoitaa asiat kotiin.

  Nokia sertifikaattia oli myynnissä keväällä 2012 hintaan 0,01 €, kun Nokian hinta kävi 6ssa €urossa sertikaatin hinta oli yli 24. 10.000 €urolla olisi saanut 1000000 (miljoona) sertikaattia alimmillaan, ja vastaavasti kun olisi myynyt hinnan ollessa 24;ssä, voittoa 24.000.000 €uroa. Huom! 1000 ´€urolla se 2400.000 €!

  Näin siis optimi suorituksessa. Kun katsoo kaupanläynti volyymiä joku oli ostanut Nokian sertikaattia runsaasti keväällä 2012.

  Rahan tekeminen siis onnistuu oli markkinatilanne pärssissä mikä tahansa. Riski on iso mutta pienilläkin summilla voi tehdä hyviä voittoja.

  LIsää sertikaateista googleta Handelsbank Bull ja Bear sertifikaatit.

 • Puu Hastelija

  Nostetaan taas tätäkin ketjua. Ainakin viihdearvo on kohdillaan! Lähinnä tämä tuli mieleen,  kun tuolla maaliskuussa 2020 tuli annettua kehoitus laittaa kaikki liikenevä kiinni osakkeisiin. Aika ja korkoa korolle ovat meidän ystäviämme.

  Tuossa toisessa sijoitusketjussa joku toteaa, ettei nyt ole hyvä aika sijoittaa. Tässä ketjussa kesäkuussa 2020 on todettu,  että ei ole hyvä olla pörssissä mukana.

  Miestäni aina on hyvä aika sijoittaa,  koska aika. Jatkuvasti on tullut laitettua uutta rahaa sisään. Muutama listaamaton on saanut lisärahoitusta, suurin osa pyytäjistä on jäänyt ilman. Lainoitusaste on laskenut sekä lyhennysten kautta että pääoman kasvun kautta. Ja tietysti suoria pörssisijoituksia on tullut tehtyä. 1 kpl yksiöitä lisää (parveke +sauna, Tammela Tre) on tullut hankittua. Sikäli,  vaikka puskuria ei ole tilille päässyt kertymään,  niin uutta lainaa olisi varaa nostaa enemmän kuin pää kestäisi.  Tai vaihtoehtoisesti maksella vanhat pois, sijoitella vain kassavirrasta ja tyytyä hitaampaan kasvuun. Nythän se on ollut lähes eksponentiaalista.

  Mutta kukin tyylillään,  se on kaikille vapaa.

  Petkeles Petkeles

  Onnittelen! Harva uskoi että droppi pysähtyy jo silloin ja lähtee trampoliinista heti ylös.

  Puu Hastelija

  Joo, ei itselläkään muuta käsitystä tuosta hetkestä ollut, kuin että silloin vedettiin ensimmäistä kaksoispohjaa ja ilmassa oli puhdasta epätoivoa  paniikkia ja kuolemanpelkoa. Se yllätti, että droppi jäi todella lyhyeksi ja nousu – joka on yhä jatkunut on ollut näin voimakasta. Tämän hetkiset arvostustasot vaikuttavatkin aika kovilta. Ja jos jotain pientä harmistusta, niin tuolloin meni joitain kuukausia,  ennen kuin lainoja erääntyi  eli ihan syvimpään kyykkyyn ei täydellä painolla osunut.  Ja tosiaan, nyt taas tuolla varovaisuusmoodilla menty ja tavoitteena alkaa kerätä pientä puskuria.

Esillä 3 vastausta, 731 - 733 (kaikkiaan 733)