Keskustelut Metsänomistus Metsästäjän moraali?

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 277)
 • Metsästäjän moraali?

  Kun olen seurannut täällä Satakunnassa vellovaa susikeskustelua lähinnä Köyliö-Eura suunnalta ei voi kuin ihmetellä missä kulkee metsästäjän suorastaan ”härskiyden” raja.
  Kuljetaan talosta taloon lietsomassa susipelkoa vaikka mitään uhkaavaa ei ole yhdellekään omakotiasustelijalle tapahtunut.
  Tämä yksi uhkakuvakin on metsästäjän todistamaton kertomus.
  Jälkihavainnoista ei voi millään jäljestä päätellä oliko kyse uhkaavasta tilanteesta.
  Mutta hirvi-ja peuraraadot kertovat kyllä mikä mättää.
  Lihanjaolle on tullut tehokkaampi jakaja kuin metsästäjä.
  Moraalia kuulutan sillä että on suomessa kuitenkin vähälukuisesta susien määrästä kyse joten niiden ampumiseen ei ole perusteita.
  Hirvijahti pitäisi riittää. Vähemmilläkin hirvillä.
  Sudet saadaan nurkista lähimetsissä meteliä pitämälläkin.

 • A.Jalkanen A.Jalkanen

  Ruotsissa velloo tämä sama keskustelu. Sieltä on semoinenkin havainto että suslauman asetuttua metsästysvuokra-alueelle putosi alueen hirvikanta murto-osaan eli alle 1/1000 ha. Metsästäjien into lopahti ja he halusivat purkaa sopimuksen. Lähde Olsson, 2003, Svensk Jakt.

  Niin että metsänomistajan yhteiselo suden kanssa voisi hyvinkin sujua, mutta muilla ihmisillä on hankalampaa. Siksi epäilen susikannan lisäämisen – sille tasolle että siitä olisi metsätaloudellista hyötyä – olevan sosiaalisesti kestämätöntä.

  Mutta nyt ei siis olla vielä sillä tasolla että susipelkoa tarvitsisi lietsoa. Ehkä metsästäjät kokevat tekevänsä palveluksen antaessaan tietoa kotieläinten omistajille?

  jees h-valta

  Kuten sieltä etelä-satakunnasta olemme pitkin syksyä kuulleet jo aika pieni lauma susia tekee kovaa tulosta hirvi-ja peurakannan säätelyssä. Paljon kovempaa kuin metsästäjät.
  Siitä huolimatta metsissä riittää tälle laumalle hyvin vielä purtavaa.
  Joten vouhotus ja suorastaan hysterian lietsominen omiin tarkoitusperiin kuuluvana pitäisi tuomita kovalla asenteella.
  Ei tappolupaa susille.

  suorittava porras suorittava porras

  Muutama vosi sitten työkaveri soitti yöllä , että talon liepeillä , jonka mailla oltiin savotoimassa , liikkuu kolme sutta hevosaidan ympärillä. Siitä luonnollisesti ilmoitettiin talonväelle , ja jopa paikallisen tuottajajärjestön edustajalle. Kyseinen susilauma oli nimittäin niittänyt laajasti mainetta tappamalla koiria ja terrorisoimalla parin peninkulman päässä sijainnutta lammastilaa.

  Kesällä , muutama kuukausi myöhemmin katosi lähellä talvista havainopaikkaa sijainneen lammastilallisen koira. Pari viikkoa tästä laitumelta löytyi lukuisia tapettuja ja raadeltuja lampaita. Tämä toistui muutama päivä myöhemmin. Lupaa vahinkoeläinten poistamiseen ei herunut tälläkään kertaa kuten ei siellä muutaman kymmenen kilometrinkään päässä vuotta aiemmin.

  Sitten tehtiin aita, korkea ja pitkä. (vuotta myöhemmin). Eläimiä kuitenkin päätettiin käyttää tilapäisesti toisella aitaamattomalla lohkolla. Ruumiita tuli sielläkin.
  Jostakin syystä sudet ovat kadonneet , mutta aita on edelleen muistona menneestä.

  Minusta ainakin on aiheellista tiedottaa kyläläisille vakavasta vaarasta. Lupakäytäntöjäkin on syytä miettiä tarkasti , että ”Puttaan” malli* toimia ei yleistyisi kansan keskuudessa.
  * (”vironperänpoikien” kiinniotto ja omavaltainen tuomitseminen)

  jees h-valta

  Köyliöönkin jo kerran annettiin lupa mutta kas kummaa kun ei löytynyt ammuttavaa. Mikä on turhan lietsomisen tarkoitus?
  Luulisi jo kierrosten aiheessa riittävän.

  ensolainen evakko

  Menehän jees pitämään melua naapureiden ja lähikylien metsiin.
  Tee se nimenomaan yöllä ja susiturkkiin puettuna.

  Aina sinun pitää olla esissä. Lähtisit joskus edes kunon lomalle!

  jees h-valta

  Minä olen kulkenut iltayöllistä aikaa paljon korpimaisemassa ja sehän on minulle lomaa kun olen luonnossa. Täällä kyllä suurin osa joen pohjois-puolen asukkaista tuntuu tietävän koska kuljen ja kummastelijoitakin on riittänyt. Mutta kun päätyö on sisällä kirkkaissa loistevaloissa oloa lähes neljäkymmentä tuntia viikossa hienojen ihmisten parissa niin pimeä syksyinen metsä ihan itekseen on loistavan hieno vastakohta sille. Ja vielä tähtitaivas kun sattuu kohdilleen. Menehän e-evakko kokeilemaan. Se voisi höllätä sitä pipon puristustakin samalla.

  Leevi Sytky Leevi Sytky

  Vai hienojen ihmisten parissa. Mitäs erikoista niissä satakuntalaisissa on. Eppäilen, että ovat ihan tavallisia rautakaupan asiakkaita. Varmaankin suurin osa naisia, heh heh.

  jees h-valta

  Yllättävästi kyllä viimeaikoina on naisten osuus asiakkaista lisääntynyt. Ehkä se johtuu fiksuista Temalin kylppärikalusteista.

  Itäsuomen Antti

  No pelon lietsontaan tuskin on aihetta, mutta ei niiden olemassaolosta pidä vaietakaan.

  Avoin, nopea ja reilu tiedonkulku estäisi monta turhaa menetystä ja murhetta. Tuskin se kaikkea estäisi mutta vähentäisi. Ihan niinkuin ihmiset tahtovat tietää saastuneesta juomavedestä tai isoista tieliikenne onnettomuuksista, niin yhtähyvin alueellinen tiedotus voisi päteä petoihinkin.

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Kukahan tässä nyt sitten oikein lietsoo ja mitä?

  Terveisin: Korpituvan Taneli

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 277)