Keskustelut Metsänomistus Metsästäjän moraali?

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 277)
 • Metsästäjän moraali?

  Kun olen seurannut täällä Satakunnassa vellovaa susikeskustelua lähinnä Köyliö-Eura suunnalta ei voi kuin ihmetellä missä kulkee metsästäjän suorastaan ”härskiyden” raja.
  Kuljetaan talosta taloon lietsomassa susipelkoa vaikka mitään uhkaavaa ei ole yhdellekään omakotiasustelijalle tapahtunut.
  Tämä yksi uhkakuvakin on metsästäjän todistamaton kertomus.
  Jälkihavainnoista ei voi millään jäljestä päätellä oliko kyse uhkaavasta tilanteesta.
  Mutta hirvi-ja peuraraadot kertovat kyllä mikä mättää.
  Lihanjaolle on tullut tehokkaampi jakaja kuin metsästäjä.
  Moraalia kuulutan sillä että on suomessa kuitenkin vähälukuisesta susien määrästä kyse joten niiden ampumiseen ei ole perusteita.
  Hirvijahti pitäisi riittää. Vähemmilläkin hirvillä.
  Sudet saadaan nurkista lähimetsissä meteliä pitämälläkin.

 • jees h-valta

  Maa-ja Metsätalousministeriöstä sentään on ymmärretty suden tukala asema ja suden metsästystä poronhoitoalueen ulkopuolella tiukennetaan. Eli kaatolupia varmaan heruu entistä tiukemmin.

  6 m3

  Meillä metsästäjilläkö moraalia?

  Ammutaan kaikki nelijalkaiset: hiirestä hirveen.
  Ja kaikki kaksijalkaiset: kanasta tikapuihin.

  ;=0

  Puun takaa

  Nyt taitaa Jesse asiat mennä juuri toisinpäin kuin arvelit:

  Maa- ja metsätalousministeriö on antanut asetuksen, joka lisää mahdollisuuksia puuttua susien aiheuttamiin ongelmiin poronhoitoalueen ulkopuolella. Kuluvana metsästysvuotena poronhoitoalueen ulkopuolella saa kaataa poikkeusluvilla korkeintaan kymmenen sutta. Poronhoitoalueelle määrällistä kiintiötä ei ole.

  Viime vuonna oli käytössä 20 suden kiintiö koko maahan. Kiintiöstä 18 sutta kaadettiin poronhoitoalueella. Maa- ja metsätalousministeriön ylitarkastajan Jussi Laanikarin mukaan kyseessä on merkittävä muutos, jolla on tarkoitus vähentää susien aiheuttamia vahinkoja poronhoitoalueella.

  – Kiintiö poronhoitoalueella on todettu vain rajoittavaksi esteeksi, Laanikari perustelee muutosta.
  Poikkeusluvat myönnetään tapauskohtaisesti

  Asetus astuu voimaan 19. marraskuuta, ja se on voimassa 31. heinäkuuta 2013 asti. Niin poronhoitoalueella kuin sen ulkopuolella arvioidaan aina tapauskohtaisesti, tuleeko poikkeuslupa suden kaatamiseen myöntää.

  Suomessa on arviolta 180-200 sutta. Niistä 20-40 liikkuu poronhoitoalueella. Poronhoitoalueella liikkuvien susien määrään vaikuttavat myös esimerkiksi Venäjältä tulevat sudet. Sudet ovat tähän mennessä aiheuttaneet poronhoitoalueella yli miljoonan euron vahingot.

  Susi on rauhoitettu koko maassa ympäri vuoden. Sitä voidaan metsästää vain Suomen riistakeskuksen myöntämillä poikkeusluvilla.

  Yle Uutiset

  jees h-valta

  Niin, toki uskon että poronhoitoalueen jahti muuttuu totaaliseksi lahdiksi mutta muu maa kyllä saa sitten ruikuttaa aivan suotta lupia. Tällainen hieman sanoisko itsekäskin ajatus siitä virisi koska todella olisi hienoa että Satakunnan kantakin vielä vahvistuisi ja tasoittuisi koko alueen kattavaksi.

  suorittava porras

  Suurpetoja määrätään entistä herkemmin lopetetavaksi poliisilain nojalla . Ainakin Keski-Suomessa lopetusmääräys voi olla riistapäällikön kertoman mukaa saatavissa jopa alle tunnissa , jos tilanne niin vaatii. Pedot ovat sitoneet niin paljon poliisien resursseja tärkeämmistä tehtävistä , että pihapiiriin eksyvä peto saa varsin nopeasti peräänsä SRVA-ryhmän . Tämä hoitaa sitten poikkeavasti käyttäytyvän pedon tilanteeseen sopivalla tavalla. Mitään suurta mediasirkusta ei asian tiimoilta muodostu. Ei lajityypillisesti käyttäytyvä peto poistuu päiviltä kaikessa hiljaisuudessa.

  Satakunnan suunnalla virkavalta vielä opettelee asiaa , mutta veikkaan nopeita päätöksiä sielläkin , jos sudet luuraavat jatkuvasti ihmisasumusten keskellä.

  Yksinään metsässä olleen miehen joutuminen puoleksi tunniksi petojen piirittämäksi on niin vakava asia , että siihen on puututtava viivyttelemättä. Jos mies olisi erehtynyt lähtemään tiantessa karkuun , puhuttaisi varmasti vainajasta. Onneksi hermo piti eikä näin pääsyt käymään. Mikä olisi ollut tilanne lapsen kohdalla vastaavassa tilanteessa?

  MJO

  Lajityypillisesti hirvi ei kuulu metsään, vaan suolle. Tietenkin sudet paimentavat ne ydinhabitaattiin. Ja ne hakevat ne vaikka jonkun ruikuttavan surkimuksen pihasta.

  Vaikka suomessa olisi ainoastaan 10 hirveä, niin ei missään suolla asustelisi. Hirvet tulevat sinne, mistä ne saa helpoiten ruokaa.

  Lajityypillisesti ihminenkin kuuluu afrikan savannille, jos mennään tarpeeksi kauas ajassa taaksepäin.

  A.Jalkanen

  Saaliseläimen käyttäytymiseen eli oleskelupaikan valintaan vaikuttaa, paitsi ravinto, myös saalistuspaine eli petouhka. Siksi susien läsnä ollessa hirvilauma käyttäytyy eri tavoin kuin ilman susia. Aivan tarkkaa tietoa talvilaitumen valinnasta susikannan aluella ei meillä vielä liene, vai onko havaintoja aiheesta?

  suorittava porras

  Olikos ”jesse” Köyliön susi-illassa? Ei tainnut löytyä miestä esittämään kantojaan susipilitiikasta tuohon tilaisuuteen.

  Yli 80 varmistettua susihavaintoa pihapiireissä vetää kyllä hiljaiseksi.Sudet tuntuvat viihtyvän taajamassa kuin kotonaan.Näyttää olevan sama tilanne kun täälläkin aikoinaan (lähes 10 vuotta sitten). Mitä enemmän saloilla oli hirvieläimiä , sitä enemmän oli pihapiirissä vierailevia susia.

  Puun takaa

  Toteutettu uudistus on järkevä ja odotusten mukainen. Poronhoitoalueen vahinkosudet hävitetään, sillä pian vakavissa talousvaikeuksissa oleva valtio ei voi enää jatkossa korvata susien aiheuttamia vahinkoja. Muualla Suomessa asukkaiden suojeleminen pakottaa viranomaiset hävittämään ihmiasaumusten lähelle tulevat sudet nopeasti. Tätä eivät EU:n määräykset tule estämään, kuten joskus virheellisesti ja ilmeisen tarkoituksellisesti meille kerrotaan.

  jees h-valta

  Voin vakuuttaa suorittavalle että siellä oli mielipiteitä myös toiselta laidalta siellä Köyliössä. En itse ollut koska en nyt ole sinnepäin missään tekemisissäkään. Mutta Satakunnan Kansa sentään vihdoin julkaisi myös toisenlaisen käsityksen Köyliön tilanteesta. Paikkakuntalaisen. Hän kertoi kyllä aivan selkeän syyn miksi susi siellä on metsästävien tähtäimessä heti kun vain mahdollista.
  Hirvet ja peurat ovat suurelta osin löytyneet raatoina ja se korpeaa.
  Saalis on vähentynyt tehokkaan petojen verotuksen ansiosta.
  Tuo nk. piiritystapaus sattui ruokintapaikalla joka oli viety lähes koulun viereen. Sanoisinko että rupeaa törkeys olemaan silloin huipussaan. Ja kun sinne saatiin ne maankuutlut sudenjäljet ja tarina niin ”kemut” oli katettu.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 277)