Keskustelut Metsänomistus Metsästäjän moraali?

Esillä 7 vastausta, 271 - 277 (kaikkiaan 277)
 • Metsästäjän moraali?

  Kun olen seurannut täällä Satakunnassa vellovaa susikeskustelua lähinnä Köyliö-Eura suunnalta ei voi kuin ihmetellä missä kulkee metsästäjän suorastaan ”härskiyden” raja.
  Kuljetaan talosta taloon lietsomassa susipelkoa vaikka mitään uhkaavaa ei ole yhdellekään omakotiasustelijalle tapahtunut.
  Tämä yksi uhkakuvakin on metsästäjän todistamaton kertomus.
  Jälkihavainnoista ei voi millään jäljestä päätellä oliko kyse uhkaavasta tilanteesta.
  Mutta hirvi-ja peuraraadot kertovat kyllä mikä mättää.
  Lihanjaolle on tullut tehokkaampi jakaja kuin metsästäjä.
  Moraalia kuulutan sillä että on suomessa kuitenkin vähälukuisesta susien määrästä kyse joten niiden ampumiseen ei ole perusteita.
  Hirvijahti pitäisi riittää. Vähemmilläkin hirvillä.
  Sudet saadaan nurkista lähimetsissä meteliä pitämälläkin.

 • H-vallan kriitikko

  http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2013022016700992_ul.shtml
  (Sveitsin viimeinen karhu ammuttu)

  Vähän kauaksi menee otsikon aiheesta…..noh, tuntuu menevän muillakin!

  Aukusti

  Js nyt joku haluaisi susia peloitella ampumalla, niin onhan siihen vanha konsti, järeä ruutiannos sekä piimää ja karkeaa suolaa vaan haulikkoon.

  Pinellä ruutiannoksella, piimällä ja suolalla niitä omenavarkaitakin entisaikaan oli ammuttu siellä missä omenia kasvatettiin. Kertoili itsekin näin tehneensä. Oli kuulemma tehonnut!

  Aukusti

  Viherpiipertäjätkö siellä yrittävät estää häirikkösusien kaatohommia?

  Pitäisi sellaiset vieraat pidättää viranomaisten työn häirinnästä, laittaa putkaan ja sakottaa sekä periä aiheuttamansa kulut.

  Niin, ja nimet lehtiin!

  Jälkeenpäin voisi sitten uutisoida asiasta, jolloin asukkaiden pelot ainakin vähenisivät ja luottamus viranomaisiin alkaisi ehkpä vähitellen palautua.

  jees h-valta

  Ensin korjaus tuonne kuusmottisen edellisen sivun piikittelyviritelmään. Ei ollut hirvi vaan viiden hirven lauma.
  Ja ms200:n huolen ymmärrän. On kovin huonoa metsästäjän kannalta että on muitakin kuin tappovimmaisia näilläkin palstoilla.
  Saattaa mennä tasapainottavaa viestiä jopa päättäviin tahoihin asti.
  Tämä nyt vain sattuu olemaan valtakunnallinen kaikille kirjautuneille vapaa mielipiteenilmaisusaitti ja ms200:n voisi alkaa siihen sopeutua vaikka ongelma ilmiselvästi näyttää olevan sen ymmärrykseen. Kirjoittelen niistä aiheista jotka tunnen itselleni ja ympäristölleni tärkeiksi. Ja aukjusti: Nk. pipertäjät eivät yritä laillisia kaatolupiin perustuvia jahteja estää. Mutta toki voi niistäkin olla eriävä mielipide.

  Aukusti

  ”Jees h-valta”,keitä ne metsästyksen estäjät sitten mahtavat olla, ellei vihreitä piipertäjiä? Vihreän aatteen henkilöt minulle tulivat ensimmäisinä mieleeni.

  jees h-valta

  Riippuu Aukusti hiukan siitäkin mikä tulkitaan ”pipertämiseksi”.
  Esim. monet susien jahtia vastustavat eivät ole missään tekemisissä mihinkään luonnonsuojelujärjestöön. Tuo asia selvisi jopa Köyliössä kun Huittisten suunnalta lähetettiin terveisiä aivan tavallisilta kansalaisilta etteivät he halua susien tappamista lisättävän. Näistä osa lähtee näihin nk. häirintäajeluihin joista ei kuitenkaan ole mitään näyttöä olemassa. On vain oletus että ne ovat olleet asiattomia kulkijoita. Heitä ja heidän tarkoitustaan ei ole virallisesti kuultu. Silti poliisiviranomainen lähtee rajoittamaan yksityisten kansalaisten vapaata jokamiehenoikeutta!
  Aikamoista ja kyseenalaista vallankäyttöä asiassa jossa ei ole ihmiseen kohdistuvasta välittömästä uhasta kyse.

  Anton Chigurh

  Luehan kuustonen tuosta alusta a jalkasen kommentti. Aika läheltä.

Esillä 7 vastausta, 271 - 277 (kaikkiaan 277)