Keskustelut Harrastukset Metsästäjät ilmikapinassa

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 203)
 • Metsästäjät ilmikapinassa

  Paikallisessa savolaislehdessä oli uutinen jossa metsästäjät ilmoittautuvat ilmikapinaan ja sanovat irti suhteensa RKTL:een.

  Ultimaatumi oli sen verran kovaa tekstia että saattaa uskoa metsastyskoiraharrastijien olevan tosissaan.

  RKTL:en tutkijoita nimitetään suorin sanoin valehtelijoksi.

  Siinä mm. kieltäydytään yhteistominnasta hirvikolaritapauksissa jäljityksestä.

  Samoin ilmoitetaan otettavan oikeus susia tavattaessa omiin käsiin, otetaan korpilaki käyttöön.

  Otan asian esiin koska tämä sivuaa metsänomistajia hiukan toiselta kulmalta. Valtaisat susilaumat kun pystyisivät rajoittamaan metsätuhoja.

  Samoin sillä saattaisi olla vaikutusta mo:n kustannuksella tapahtuvaa jokamiehenoikeuden väärinkäyttöä vastaan.

  Suoraa linkkiä artekkeliin ei ole mutta asia on esillä linkissä: http://www.adressit.com/ehdoton_vaatimus_ei_enaa_yhtaan_metsastyskoiraa_susille

 • A.Jalkanen A.Jalkanen

  Mikä savolaislehti uutisoi?

  Ikävä juttu se aina on, jos koira häviää. Jonkin verran asiaa voisi auttaa suojauskeinojen käyttö: koirat sisätiloihin yöksi, ulkoiluun kunnolla aidatut tarhat, ja metsästysretkille päälle susiliivit.

  En ihan tajua yhteyttä, miksi riistantutkijat ovat joutuneet arvostelun kohteeksi. Juuri kun susien kaatolupapolitiikkaa oltiin ministeriössä muotoiltu uudelleen. Ehkä sen vaikutuksia voitaisiin katsoa, ennen kuin panikoidaan.

  Vaikka susi onkin luonnossamme tarpeellinen ravintoketjun huippupeto, tämä adressitouhu osoittaa jälleen, että susien käyttö hirvien torjujana ei liene ”kestävän luonnonvarojen käytön” mukainen ratkaisu. Susikannan oleellisesta kasvattamisesta koituvat sosiaaliset haitat ovat liian suuret.

  Tällainenkin adressi on jo:

  http://www.adressit.com/susien_kaatolupien_saamiseksi_ja_koirien_muistolle

  jees h-valta

  Enpä tiedä niistä ”sosiaalisista haitoista” Mielestäni metsästäjät ovat vähemmän ”sosiaalisia” suhteessaan luontoon ja niiden ilmiöihin. Kumma ja pyöristyttävä juttu sinällään. Mielestäni saalistaja on koko ihmisen historian ajan joskus aina joutunut myös saaliiksi joka on luonnon aivan normilaki. Olemme jotensakin kieroutuneet suhteessa villiin luontoon ja palvomme taas koiraa vaikka se on se saalistuksen välikappale. Mielestäni puntit voitaisiin jopa tasoittaa vielä tästäkin ja kieltää tuliaseet ja sallia vain jousiaseet metsästyksen välineenä.
  Voisi jopa olla että koko metsästysharrastus saisi aivan uutta porukkaa ja intoa aivan uudenlaiseen metsästyskulttuuriin.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Tarkoitan ”sosiaalisilla haitoilla” koko väestön reaktioita, ei vain metsästäjien.

  jees h-valta

  Kun se sylttytehdas on juuri myös lietsonnan puolesta ne metsästäjät. Jos ei sitä esiintyisi olisi aika harva kun susien touhuista edes tietäisi yhtään mitään. Ne kyllä pitää huolen että tietää.

  Timppa

  Jesse olet aina vaatinut, että metsästäjät pitävät hirvet kurissa myös sinun mailtasi. Nyt olet sitä mieltä, että metsästäjien pitäisi alkaa leikkiä nuoliaseilla. Pitäisikö sinun näyttää esimerkkiä? Ehkä aloitat tällaisen uuden luvun Suomen metsästyksen historiassa!!!

  Sikäli kuin olen lehdistä lukenut niin monilla paikkakunnilla esiintyy ”sosiaalisia haittoja”. Metsästyskoirien kuolemien lisäksi vanhemmat pelkäävät myös lastensa puolesta. Sellaistenko lisääntymistä toivot? Ja mahdollisia lapsiuhreja.

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Kertoisitko A.Jalkanen että mihin sitä sutta sitten Suomen luonnossa tarvitaa?
  Mitä vahinkoa susien puuttuminen Länsi-Suomessa sai aikaan. Aikahan oli sentään vuosikymmeniä.
  Miten suden puuttuminen on brittein saarilla vahingoittanut sikäläistä luontoa? Aikakin taitaa olla jo 300 vuotta.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  jees h-valta

  Voin vastata A.Jalkasen puolesta että esim. hirvieläinten tasapainotus olisi luonnolta (esim. sudelta) huomattavan paljon oikeammansuuntaista kuin luontoon tyystin kuulumattomalta metsästäjältä. Joka tosiaan ei osaa verottaa kantaa oikein vaan tärvelee pikkuhiljaa terveen hirvikannan ja jäljelle jää vain se karmein tuholainen eli vanhat ”lehmät” jotka jopa ilman vasoja tekevät vaistonvaraisesti todella hurjaa jälkeä taimikoissa. Se sushukka syö tasaisesti ympäri vuoden ja metsästäjä ”hyökyttää” osan vuodesta huomattavasti suurempaa hirvikantaa kuin tilastot kertovat. Ja kun nekin syövät vuoden ympäri. Lisäksi susi ajaisi ne Antoninkin mainostamille laajoille selkosille eli soille. Koska ne ovat siellä puolustuskykyisimpiä.

  suorittava porras suorittava porras

  ..taitaavat pääasiassa autojen eteen kyöräillä …ympäri vuoden

  arto arto

  A. jalkanen En ihmettele yhtään näitä susi tutkijoita. Meillä kesällä monta näköhavaintoa susiperheestä 2 aikuista 3 pentua. soittivat tutkijoille nauroivat päin naamaa ei meillä päin ole suden pentuja oli kommentti. kuulin puhetta että ei ole pentuja hyvä juttu, eli miksi ilmoittaa jos ei tutkija usko ?

  pihkatappi pihkatappi

  Eihän noita pelätä tarvi jos asuu kehä kolmosen sisäpuolella. Kyllä hirvikannan saa alas ilman susiakin.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 203)