Keskustelut Luonto Metsästäjävastaisuus palstalla

Esillä 10 vastausta, 51 - 60 (kaikkiaan 62)
 • Metsästäjävastaisuus palstalla

  Aikani tätä lueskellasi, olen havainnut, että kirjoittajista iso syyttää metsästäjiä hirvieläinvahingoista.

   

  Luonnon tuntemus on kuitenkin vähäisellä tasolla ja sitä ei voida myöntää, että alkujaankin kannat on voineet kasvaa ravinnon lisääntymisen takia. Ja ravinnon lisääntymisen noille otuksille on mahdollistanut nykyinen metsänhoito (viljely)malli.

   

  Metsästäjät kuitenkin tekee joka syksy miljoonia työtunteja pitääkseen hirvieläinkannat kurissa. Metsästäjistä suuri osa on myös maanomistajia. Tekevät siis omalla kustannuksellaan valittajillekin töitä ja hyvää.

   

  Kerätäänpä nyt tähän sitä sitä valitusta aiheesta, miten metsästäjät ei toimi juuri sinun mielesi mukaan.

 • Planter

  ”keskusteltiin näillä nurkilla hirvien määrän romahtamisesta 2010-luvun tehopyynnin seurauksena. Ei näkynyt vasoja ,eikä sarvipäitä uroksia. Ei liiemmin naapurikunnissakaan . . Samaan aikaan osa lopetteli metsästystä, Nuorempi polvi totesi , että on parempaakin tekemistä , kun katsella tyhjiä metsiä. Näistä kokemuksista syntyi tuolloin aihe vasta-argumentointiin Planterin tapauksessa.”

  Voi hyvä ystävä, miten saisin tämän asian kauniisti sanottua. Kun sitä romahdusta ei ollut, kanta ei laskenut edes tavoitetasolle, ei siellä, niin kuin ei koko valtakunnassa. Ehkä meidän pitää kuitenkin luottaa Lukeen vähän enemmän kuin mitä omalla takapihalla näkyy. Tästä syntyi oma vasta-argumentointi, ei ainoastaan yhden pienen alueen ongelmista.

  ks1

  suorittava porras

  Ei ihan ole takapihasta kyse. Terveiset oli suoraan paikkakunnan uhteislupapalaverin antia. Paikalla 13 seurueen edustajat. Lisäksi tiedustelin tilannetta erikseen niiden naapurikuntien seurueiden kohdalla ,joiden maat rajoittuivat omiimme.

  Paikkakunnan kattava yhteislupa palavereineen on ollut käytössä jo 1980-luvun lopulta lähtien. Esim. jahtikauden metsästyksen suuntausta koskevat puolivälin palaverit ovat olleet käytössä jo alkuajoista lähtien ja seurojen välinen tietojen vaihto aktiivista . Yhteistyö riistahallinnonkin kanssa on sujunut ilman erimielisyyksiä ja luottamus molemmin puolin on vahva.

   

   

  PS  Kaiva esiin K-S 2:n tilanne. Osuu lähemmäs…

  Tolopainen

  Kun alueen metsästäjille siirrettiin valta pankittaa hirvilupia. Sehän oli täysin edesvastuuton toimenpide. Nyt maanomistajilla ei ole mitään vaikutusmahdollisuutta hirvipolitiikkaan. Sehän on pienen porukan kähmintää. Siellä on sellaista toimintaa joka ei päivänvaloa kestä.

  suorittava porras

  Nyt ,kuten monesti muulloinkin,Tolopainen puhuu vastoin parempaa tietoa …

  Tolopainen

  Asiahan on niin, että pankituksella säästetään hirviä. Se on koko systeemin lähtökohta. Vai kenen luulet vaativan pankitusta joka syksy, ei maanomistajalta mitään kysytä. Kyllä jäljet johtaa sylttytehtaalle. Tämä alkaa hiukan muistuttaa ay-touhuilua, jossa työntekijä on aina oikeassa tai renkiä vitseissä.

  Planter

  ”PS Kaiva esiin K-S 2:n tilanne. Osuu lähemmäs…”

  Ei osu lähemmäs, mutta tässä kuitenkin. Ei ollut romahdusta sielläkään. Olisiko tässä ongelmana, että et osaa tulkita näitä graafisia esityksiä,  ovatko täyttä hepreaa?

  KS2

  A.Jalkanen

  ”Mie romahan” sanoi Putous-hahmo telkkarissa. Jos se tuntui romahdukselta kun tultiin pulkkamäkeä alas vuodesta 2000 alkaen?

  Metsuri motokuski

  Pankituksella ei säästetä hirviä. Päin vastoin. Pankkilupia kohdennetaan juuri sinne missä tihentymä löytyy esim. talvilaidunalueille. Yleensä on niin että hirvilupia käytetään juuri sen verran kuin kanta-arvio sallii. Esim meillä on niin että hirvilupia on kuusi joka vastaa alueen verotusta. Sen lisäksi on kaksi pankkilupaa jotka käytetään mikäli tiheentymiä syntyy.

   

  Visakallo

  Suorittavan olisi nyt kyllä syytä kertoa, missä Tolopainen on pankkilupien osalta poikennut totuudesta.

  Tolopainen

  No en nyt puhu mistään lillukan varsista. Sanotaan näin, että jos meillä on 50000 kaatolupaa niistä 25000 on pankissa. Porukat ovat hyvin haluttomia jatkamaan pyyntiä senjälkeen kun jaettu erä luvista on käytetty. Eli pankituksella ohjataan pyyntiä.

  Jätän totuudesta poikkeamisen ihan muille tahoille, joita kyllä riittää.

Esillä 10 vastausta, 51 - 60 (kaikkiaan 62)