Keskustelut Luonto Metsästäjävastaisuus palstalla

Esillä 2 vastausta, 61 - 62 (kaikkiaan 62)
 • Metsästäjävastaisuus palstalla

  Aikani tätä lueskellasi, olen havainnut, että kirjoittajista iso syyttää metsästäjiä hirvieläinvahingoista.

   

  Luonnon tuntemus on kuitenkin vähäisellä tasolla ja sitä ei voida myöntää, että alkujaankin kannat on voineet kasvaa ravinnon lisääntymisen takia. Ja ravinnon lisääntymisen noille otuksille on mahdollistanut nykyinen metsänhoito (viljely)malli.

   

  Metsästäjät kuitenkin tekee joka syksy miljoonia työtunteja pitääkseen hirvieläinkannat kurissa. Metsästäjistä suuri osa on myös maanomistajia. Tekevät siis omalla kustannuksellaan valittajillekin töitä ja hyvää.

   

  Kerätäänpä nyt tähän sitä sitä valitusta aiheesta, miten metsästäjät ei toimi juuri sinun mielesi mukaan.

 • Metsuri motokuski

  Kirjoitatko tolopainen nyt koko valtakunnan hirvipoliitikasta, paikallisen seurasi hirvipoliitikasta vai mistä ?

  Meillä eikä lähiseuroilla noin ajatella. Typeräähän tämä on vastailla samoihin syytöksiin vuodesta toiseen kun mikään ei mene perille. Näitä ”jovainija” on niin paljon mutta aihe on vain toinen.

  Täytyy yrittää tsempata ja olla vastailematta ja lukematta näitä juttuja. Voihan se olla ettei onnistu.

  Tolopainen

  Minä kirjoitan siitä valuviasta mikä hirvilupien pankittamispolitiikassa on, jos sitä sovelletaan paikallisesti väärin. Tuolla pohjoisessa on yksi kunta, jonka valtuusto kuvittelee, että kunnallislaki ei koske heitä, jos he päättävät porukalla toisin.

  Tietenkin hirvikanta on sillä tasolla kuin metsästäjät sen haluavat olevan. Olishan tässä ollut vuosikymmeniä mahdollisuuksia toimia toisin.

  Yhteismetsät ovat varsinainen mätäpaise. Siellä sisäpiiri käy omaa harmaata kauppaansa, jonka ulkopuolelle osakkaat on suljettu.

Esillä 2 vastausta, 61 - 62 (kaikkiaan 62)