Keskustelut Metsänomistus Metsästys

Esillä 3 vastausta, 1,061 - 1,063 (kaikkiaan 1,063)
 • Metsästys

  Merkitty: 

  Itse aion jatkos sekä itseni tyttöni ja viime aikaisten amerikan tapahtumien vuoksikin kieltää aseiden kantamisen omistamillani mailla,ruokaa kyllä saa kaupasta ja tukea sossusta,mutta mun mailta sitä ei haeta enää.

 • suorittava porras suorittava porras

  Kokemukset alkavat 1970-luvun alusta ,jolloin hirven rauhoitus päättyi . Aseellisena ajomiehenä 7 vuotta ja koiranohjaajana toistakymmentä. Ensimmäiset 20 hirveä kaatuivat näköetäisyydelle .

  Pari pummia ja saman verran huonoja osumia  mahtuu joukkoon , joten mieli pysyy nöyränä ja harjoitteluahalut tallella . Kaatoja on enemmän ,kun ikävuosia ,joten ihan riittävästi omasta mielestä.

  Mitä ammunnan harjoitteluun tulee ,kannattaa pitää huolta myös yleiskunnosta ja motoriikasta. Näillä olen saanut ampumataidon säilymään iän lisääntyessä ja jopa uusi enmätys syntyi vielä vanhoilla päivillä. Kummallinen 20 pisteen tasokorotus miltei kylmiltään viime kauden normaalisuorituksiin verrattuna. Veikkaan ,että 12 000:lla pyöräilykilometrillä viimeisen neljän vuoden aikana on vaikutusta tapahtuneeseen eikä soudusta ja manuaalisesta polttopuusavotastakaan liene ollut haittaa. Paineensietokyky syntyy ampumaradalla erilaisten ihmisten joukossa. Nykyään voi keskittyä rauhallisin mielin ampumasuoritukseen sekä radalla ,että metästystilanteessa.

  Gla Gla

  Jos Suomessa löytyisi sikaruttoon kuollut villisika, tämä kaikki tapahtuisi: Alue eristetään, liikkuminen kielletään ja hakkuut perutaan jopa vuosiksi

  http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/maatalous/6676cb75-810b-4350-b5ec-de907df4d392

  Metsänomistajille ei olisi automaattisesti tulossa korvauksia siitä, että hakkuut keskeytyvät tai omaa metsäänsä ei voisi tartuntojen takia käyttää.

  Lepän ministerikauden viesti ”ammuttava tavattaessa” on edelleen ihan hyvä. Hullua on haaveilla riistalajiston monipuolistumisesta ja metsästysmahdollisuuksien parantumisesta.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Kuusipeuraa on ollut Ruotsissa 1500-luvulta alkaen, meilläkin nykyään jonkin verran. Laji on kotoisin Lähi-idästä (Vähä-Aasiasta). Toinen mahdollinen uusi riistalaji olisi saksanhirvi joka on Euroopan luontaista lajistoa. Jompi kumpi näistä suuremmista lajeista sopisi amerikkalaisen tuontilajin valkohäntäpeuran tilalle pieninä määrinä.

  Villisiat mieluiten kaikki pois luonnostamme.

Esillä 3 vastausta, 1,061 - 1,063 (kaikkiaan 1,063)