Keskustelut Metsänomistus Metsästys

Esillä 10 vastausta, 111 - 120 (kaikkiaan 304)
 • Metsästys

  Itse aion jatkos sekä itseni tyttöni ja viime aikaisten amerikan tapahtumien vuoksikin kieltää aseiden kantamisen omistamillani mailla,ruokaa kyllä saa kaupasta ja tukea sossusta,mutta mun mailta sitä ei haeta enää.

 • lintumies

  Olen toiminut  perikuntamme mailla samoin kuin aloittaja ja tämä vähän kyseenalainen ”nimimerkki.” Pienriistan metsästys on meillä kielletty. En näe kanalintujen ampumisessa  mitään mieltä.  Yhden pyyn olen elämäni aikana ampunut. Vieläkin hävettää teko. Hirvenmetsästys on meillä sallittu, mutta eräistä muistakin  syistä johtuen näyttää paikallinen metsästysporukka karttavan maillamme hirvestämistäkin. Ihan sama tosin minulle.

  Mettämakuri

  Parempaa on linnun liha kuin valtion lehmän. 1-2 metsoa tai teertä tulee syksyssä ammuttua kiväärillä, verotus kohdistuu nuoriin lintuihin.

  Kalle Kehveli

  Linnut olen jättänyt rauhaan, harmittaa vietävästi tuhansien hienojen luontokappaleiden lopettaminen.

  Tolopainen

  Lintujen kuolleisuus luonnossa on niin suuri, että metsästys ei vaikuta mitään kannan vaihteluihin. Kaikki ne kuolee kuitenkin.

  metsänkasvattaja

  metson  ja  ehkäpä  teerenkin  metsästyksen voisi  lopettaa  niiden  kannat  ovat  melko  heikkoja  verrattuna  vanhoihin  aikoihin  mistä mahtais  johtua?

  Mettämakuri

  Se harmaa koukkunokka oli ennen vanhaa lainsuojaton

  hemputtaja

  Pistänpä tähän ketjuun, kun en parempaa löytänyt.

  Ammuskelevat nuita hanhia kun tekevät tuhojaan. Kylläkin pellolla, ei metsässä, mutta ehkä ne voisi myös männyntaimille opettaa (huom. vihjeeksi cityvihreille).

  Tuli mieleen, että onko kokeiltu savustusta. Armeijalle olisi siihen hyvät tuotteet ja väreissäkin löytyy. Epäilen vähintään yhtä hyväksi tempuksi kuin muutama yksittäinen laukaus.

  Tietenkin kannattaa varoa, ettei huusholliaan savusta. Voi siinä hanhien lisäksi häipyä emäntäkin.

  Metsuri motokuski

  No mites KK se hirvi. Eikö muka ole hieno luontokappale. Vielä kun emältä vasan silpasee hengiltä niin äidinrakkaus on ”käsin koskeltavissa”. Ne jotka ovat saaneet luonnossa emän toimia nähdä kun se vasaansa kaitsee niin ei voi vähänkään epäillä etteikö tunteita olisi.

  Meillähän täällä taitaa olla ainakin yksi animalian kannatusjäsen ja hän jos kuka olisi metsästyksestä yleensäkkin huolissaan.

  Tolopainen

  Tuossa hirven ampumisessa ei ole kyllä mitään ylevää. Puolivaippaluoti repii isot sisäiset verisuonet hajalle ja hirvi on  elossa puoli minuuttia. Tuo laukaus vastaa eläimen tappamista pistämällä. Teurastamolla tehdään teurastus tainuttamalla ja sen jälkeen lasketaan veri pois.

  Metsuri motokuski

  Tolopainen: Tuossa hirven ampumisessa ei ole kyllä mitään ylevää.

  Tuosta olen samaa mieltä, mutta eipä sitä kantaa voi muutenkaan hoitaa /rajoittaa.

Esillä 10 vastausta, 111 - 120 (kaikkiaan 304)