Keskustelut Metsänomistus Metsästys

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 1,002)
 • Metsästys

  Merkitty: 

  Itse aion jatkos sekä itseni tyttöni ja viime aikaisten amerikan tapahtumien vuoksikin kieltää aseiden kantamisen omistamillani mailla,ruokaa kyllä saa kaupasta ja tukea sossusta,mutta mun mailta sitä ei haeta enää.

 • MJO

  Ilmakivääri sopii toki harjoitukseen , mutta ”pieniä” impulsseja olkapäähän ammunnan tiimellyksessä antava ruutiase erottelee jyvät akanoista.

  Höpö höpö suorittava.

  Ilmakko- ja piekkariampujat kilpailevat olympialajeissa, eikä missään perähikiän metsästysseurojen kisoissa. Ammuntaa pätee samat säännöt, kuin kaikkiin urheilulajeihin. Toistojen määrät tekevät mestarit, eikä piipun päässä oleva reijän koko. Parhaat ampujat löytyy näistä ilmakko ja pienkaliberi ampujista.

   

  PS. Kuinka moni hirviaseella harjoitteva ampuu 50t-100t laukausta vuodessa?

  Gla Gla

  Se kokemus mikä minulla pienoiskivääristä on, ero ilmakivääriin on olematon. Ja jos vaimennettu .308 vastaa tuota, yllättävän pieneksi ero jää.

  Saako 50 eurolla tosiaan sellaisen kiväärin, jo voi ampua rata-harjoittelun lisäksi metsästystilanteessa? Varmaankaan sen vertaamisessa 3000 euron ilmakivääriin ei ole järkeä.

  Puuki

  No ei vastaa 308 pienoskivääriä vaikka olisi vaimennettukin.

  MJO

  Ei vastaa piekkaria, mutta kuinka paljon poikkeaa ammuttaessa.

  Onko ero niin suuri, että vaikuttaa ammuntaan kovinkaan merkittävästi?

  Gla Gla

  Puuki: ”Kukaan ala metsästyskorttia suorittamaan yhden ampumakilpailun takia.

  Ei ehkä ala, mutta ihan yleissivistyksen takia tuon suorittaminen voisi silti olla hyvä ajatus.

  Arnold Layne

  Saako 50 eurolla tosiaan sellaisen kiväärin, jo voi ampua rata-harjoittelun lisäksi metsästystilanteessa? Varmaankaan sen vertaamisessa 3000 euron ilmakivääriin ei ole järkeä

   

  Mosin-Nagantteja porattuna 8,2 mm ja ylöspäin saa avotähtäimillä 50 eurolla. Aikamoisia sohloja on mutta niillä ampuu hirveä siinä missä kalliimmallakin pelillä. Harjoitus tässäkin tekee mestarin.

  Minulla on 308 ja kun siihen laitan vaimentimen tai suujarrun ja ampuu kevyitä luoteja esimerkiksi 6,5 gramman leikkuriluoteja nopealla ruudilla ladattuna ei se rekyyliltään juurikaan pienoiskivääristä poikkea.

  Tuossa yllä on väittämä ”Parhaat ampujat löytyy näistä ilmakko ja pienkaliberi ampujista.” Ilma-aseiden ja pienoiskivääriampujien joukoista sitten löytyy niitä, ketkä ei juuri 6 mm isommalla osu enää mihinkään johtuen juuri siitä, että ovat tottuneet ampumaan ilma-aseilla. Tulee joku rekyylikammo tai vastaava ja toisaalta ilma-aseilla ampuminen .22 asti on ihan erilaista mitä kaliibereilla mitkä potkii. Kolmannekseen se on täysin eri ampua metsästystilanteessa kuin radalla pukeutuneena parin tuhannen euron vaateparteen, eli mittojen mukaan tehtyyn ampujantakkiin, -housuihin, -kenkiin, -väliasuun, iirishimmentimeen…

  Puuki

  Minulla on 308 ja kun siihen laitan vaimentimen tai suujarrun ja ampuu kevyitä luoteja esimerkiksi 6,5 gramman leikkuriluoteja nopealla ruudilla ladattuna ei se rekyyliltään juurikaan pienoiskivääristä poikkea.

  Joo, mutta eihän noin kevyellä luodilla  saa ampua hirveä . Ne täysvaippaluodit on lintuja varten.

  Tarkkuusammunta ei ole kovin paljon vaikeampaa isompikaliiberisellakaan. Harjoituksen määrästä enempi kiinni. Se on kyllä totta että metsästystilanne on ihan erilainen kuin jossain radalla.   Minulle riitti yhden ison hirven kaato. En oikein ollut innostunut siitä hommasta sen jälkeen enää. Siirryin kameralla sihtaajaksi.

  suorittava porras suorittava porras

  MJO:lla on reippaita mielipiteitä . Kokemusta rivimetsästäjien ampumataidosta on niukasti ja mahdollisesti järjestettävässä tapaamisessa on täysin kokemattomia ampujia. Heidän kohdallaan ilmakiväärillä ja voimakkaalla ruutiaseella ammuttaessa varmasti jyvät erotuvat akanoista. MJO on tervetullut joukkoon mukaan näyttämään taitonsa. Voitaisi ottaa vielä lisukkeeksi henkilökohtainen koitos haulikon ja savikiekkojen parissa MJO saa ampua metsästysskeettiä (25 ls/8 ampumapaikkaa)  ja minä voisin ammuskella samaan aikaan tuplia…..pumppuhaulikolla .Lisään vielä tasoitusta sen verran , että lähetän kiekkoni itse painamalla lähettimen nappia taskussa . Kiekot ovat jo likkeessä , kun tartun toisellakin kädellä aseen tukkiin.

  Jessekin on kehunut ampumataidollaan . Ilmoittautumalla mukaan ja osallistumalla on mahdollista osoittaa puheensa todeksi…tai sitten ei,

  jees h-valta

  Olen eläissäni kerran käynyt savikiekkoja pudottamassa rinnakkaispiippuisella haulikollani. Lähtökohta oli jopa vedonkaltainen ja työtoveri silloin epäili etten osuisi yhteenkään. Pudotin jopa suoraan kopin edestä nopean ja aika hiljaista oli. Mutta että siitä on niin paljon aikaa etten ainakaan itsekkään usko tällä haavaa osuvani haulikolla juurikaan mihinkään. Ampunutkaan en ole ainakaan pariinkymmeneen vuoteen kertaakaan. Haulikon toinen piippukin jäi putsimatta kun viimeinen toimi oli oman koiran ampuminen kun halvaantui takapäästään. Otti senverran koville se laukaus että päätin että oli sillä viimenen.

  arto arto

  Katselkaa luodin osuma energiaa (jouleja)  Eihän 22 voi verrata 308.  Sama verrata vauvaa ja vaaria. Jonkun verran luodikolla metsästelty. Lintua 223 rem. Isommalle 3006 rem. Kummatkin nato peräisiä patruuna valikoima hyvä. Haulikkoa käytän vaan vesilinnussa. Viime vuona meni 10 patruunaa saalina 8 lintua. En koskaan ammu kuin varmat. 223 osuu  kiikarilla teertä vielä 200m päästä päähän tarvittaessa 5 laukauksen kasa kyseiseltä matkalta 2.5cm aseena tikka.

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 1,002)