Keskustelut Metsänomistus Metsästys

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 1,002)
 • Metsästys

  Merkitty: 

  Itse aion jatkos sekä itseni tyttöni ja viime aikaisten amerikan tapahtumien vuoksikin kieltää aseiden kantamisen omistamillani mailla,ruokaa kyllä saa kaupasta ja tukea sossusta,mutta mun mailta sitä ei haeta enää.

 • Jätkä

  artolta meni siis kaksi varmaa ohi? Kannattaisi tuollaisella lelupyssyillä ampua 200:n metrin päästä niin, että menisi silmästä sisään ja toisesta ulos. Ainakin sokeutuisi melko varmasti peto!

  Gla Gla

  Jees: ”Olen eläissäni kerran käynyt savikiekkoja pudottamassa rinnakkaispiippuisella haulikollani… Pudotin jopa suoraan kopin edestä nopean ja aika hiljaista oli. Mutta että siitä on niin paljon aikaa etten ainakaan itsekkään usko tällä haavaa osuvani haulikolla juurikaan mihinkään.”

  Kerran olet ollut radalla ja kun siitä on pitkä aika, epäilet ettet enää osu? Kadehdittavan tehokas oli tuo treenikerta.

  Uskon suorittavaa siinä, että ilman kokemusta tulokset ovat aivan mitä sattuu ja vasta tavoitteellisen harjoittelun myötä voi saada tuloksia. Olen minäkin joskus savikiekkoa päässyt kokeilemaan ja muutaman saanut jopa alas. Menetelmä rehellisesti suoraan Kummelista eli ei tiedolla, ei taidolla, vaan tuurilla!

  Arnoldin kommentin lopussa on varmasti paljon totuutta eli radalla haarniskaan pukeutuneena ampuminen on eri asia kuin metsästystilanteessa. En tiedä, paljonko tuo pukeutuminen paikallaan olevaan tauluun ammuttaessa vaikuttaa, eikä sellainen laji kiinnostakaan, kun missään tilanteessa metsästäjä ei sellaista vaatetusta voi käyttää.

  Katselin vielä metsästäjien haulikkotuloksia. Trapissa (metsästys-?) yleisen sarjan kärki osuu lähes kaikilla laukauksilla, tuloslistan puoliväliin tarvitaan n. 20 osumaa ja häntäpäässäkin vielä 10-15 eli puolet kiekoista. Tiedä sitten, onko tuo läpileikkaus metsästäjistä. Luultavasti ei, kisaajat oletettavasti ampuvat keskivertoa paremmin. Mutta ehkä siitä jonkinlaisia suuruusluokkia voi päätellä, kun ampumataitoa alkaa arvioida. Mitä mieltä suorittava olet, riittääkö 10-15 vai pitääkö tulokset olla n. 20?

   

  Gla Gla

  Elävän broilerin koipi? Ja taatusti kotimaisen.

  MJO

  Heh.. Ei taida suoritava löytyä sinusta ja sinun pumppuhaulikosta löytyä vastusta haulikkoradalla. On nimittäin muutama kymmenentuhatta kiekkoa tullut ammuttua, että siinä olis parit sinun pumput hajonneet käsiin.

  Ammutaan mielummin samoja tuplia yhtäaikaa viereisiltä laatoilla, niin sulla säästyy patruunat. Kun et yksinkertaisesti ehdi kumpaankaan kiekkoon.

  Tolopainen

  Lapsellista tuo kiekkojen räiskintä ja lisäksi hyvin vahingollista taustalla olevalle maastolle, jonne kylvetään lyijyä. Miksi  yhteiskunnan pitää sallia tuollainen toiminta ja pitää sitä vielä jonkinlaisena urheiluna. Nykyisin lapset räiskivät tietokoneilla, voisivat nämä herrat alkaa tehdä samoin ja lopettaa lyijyn levittämisen pitkin metsiä. Lintujenkaan ampumiseen ei nykyisin ole minkäänlaista järkevää syytä. Aika kummallista vapaa-ajan viettoa mennä tappamaan eläimiä huvikseen.

  MJO

  Ei lyijyhauleja ole monella radalla edes ampua vuosikausiin. suorittavan tapaiset ekstemppore räiskijät käyttävät niitä, joiden aseet eivät edes kestä teräshauleja.

  Tolopaiselle tiedoksi, että simulaattori harjoittelu on ollut arkipäivää jo vuosikausia.

  Per Ä Reikäs

  En tie saastuttaako muttei ollut kiva nähdä omassa metsässä näitä ammuttuja punikki kiekkoja taimikkoa raivatessa,siivois edes jälkensä,harrastelija

  Gla Gla

  Mites tuo simulaattori, kun ase ei potki ja metelöi?

  Per Ä Reikäs

  Mun tyttöni oli kyllä aivan järkyttävän kauhistunut ihan koti konnuiltaan marjanpoiminnasta tultuaan tumma mies liikkunut tulikeppinsä kanssa tyttö yritti matkia metson ääntä ja liikkua kuin kauris jottei tumma tulikeppi mies vain huomaisi häntä luonnosta pusikosta piilottelemasta

  suorittava porras suorittava porras

  Gla:n lukemat tilastot kertovat tason niiden kohdalla ,jotka kilpailevat . Tavis metsästäjistä monelta jää yksikin kiekon pudottaminen haaveeksi . 20 kiekkoa ja siitä yli vaatii jo pitkäaikaisen harjoittelun.

  MJO:n ei kannata olla huolissaan aseitteni kestävyydestä. Sekä pumppu ,että kisa-ase toimivat mainiosti teräshauleilla. Voin käyttää toki jälkimmäistä keskinäisessä kisassa ,jotta nöyryytys ei olisi niin suuri ,kun eläkeukko pumppuhaulikollaan pesee toisen mennen tullen.

  Teräshaulien käyttöön siirryn heti,kun saan nuo viimeiset tuhat lyijyllistä käytettyä eli noin parin viikon sisällä .😊

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 1,002)