Keskustelut Metsänomistus Metsästys

Esillä 10 vastausta, 891 - 900 (kaikkiaan 1,002)
 • Metsästys

  Merkitty: 

  Itse aion jatkos sekä itseni tyttöni ja viime aikaisten amerikan tapahtumien vuoksikin kieltää aseiden kantamisen omistamillani mailla,ruokaa kyllä saa kaupasta ja tukea sossusta,mutta mun mailta sitä ei haeta enää.

 • Gla Gla

  Tuossahan on kyse vain siitä, mitä metsästysoikeuden vuokraamisesta on sovittu. Ei siitä, mikä kenenkin käsitys metsästysseurasta on.

  Tolopainen

  Kenellä seurassa on valtuudet lupailla ylimääräisiä lihapaloja yhdelle maanomistajalle. Seurassa jokaisella jäsenellä on vain yksi ääni.

  Metsuri motokuski

  Yleensä metsästysvuokrasopimuksen allekirjoittaa seuran puolesta joko puheenjohtaja tai hallituksen valtuuttama henkilö. Näin ainakin useimmissa seuroissa.  Uskon että näillä henkilöillä on myös valtuutus neuvotella vuokranmaksu tavasta.  Jos seura ei hyväksy neuvoteltua vuokramaksutapaa niin hallituksella tai viime kädessä yleisellä kokouksella on valtuutus äänestää sopimus nurin.

  oksapuu

  Maksulliset metsästysvuokra-sopimukset on nykyisin arkipäivää…

  Vanhat jäärät ei vaan tahdo sitä oikein hyväksyä…

  Tolopainen

  Minulle sopii, että etelässä metsästys on kallista. Me emme harrasta kaupallista metsästystä, tasapuolista kaikille.

  oksapuu

  Taitaa siellä pohjoisessakin firmat, rahastot ja yhteismetsät ihan rahalla myydä niitä metsästys oikeuksia…

  Tolopaisen yhteismetsäkin voisi laittaa lupansa myyntiin niin saisi osakkaat tuottoa…

  Tolopainen

  Ei se niin mene, yhteismetsän puheenjohtajat markkinoi hirvenlihat harmaille markkinoille. Osakkaat ei saa edes luita

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Meillä oli ennen iso yhtymän metsäalue (300 ha) vuokralla ja silloin hirven lihaosuus tuli kyllä joka vuosi.

  Tolopainen

  Minua ei tuo hirvenliha enää sanottavasti kiinnosta. Olen siirtynyt kasviksiin. Yleensä tulee annettua suurin osa köyhille sukulaisille.

  Puuki

  Kunnon hirven (vasan) viinissä marinoitua paahtopaistia pari x vuodessa ei voita mikään kasvispihvi koskaan.  Tänä vuonna ei jostain syystä tullut kyllä sitä paistilihaa , eikä muutakaan vaikka hirviäkin kuulemma kaatui omalle pläntille joitain.   Pitänee tyytyä sitten siihen mitä saa kaupasta.      Minusta on tullut luonnonsuojelija ; en kannata metaaninpäästöjen lisäämistä soiden ennallistamisella, en  varsinkaan muovin käyttöä ja sen vesistöeliöitä pilaavia vaikutuksia,  en akkuautojen luontoa paljon rasittavaa valmistamista  enkä kohta varmaan hirven metsästystäkään .

Esillä 10 vastausta, 891 - 900 (kaikkiaan 1,002)