Keskustelut Metsänhoito Metsäsuunnitelma omistajan toiveiden mukaiseen suuntaan?

Esillä 2 vastausta, 21 - 22 (kaikkiaan 22)
 • Metsäsuunnitelma omistajan toiveiden mukaiseen suuntaan?

  Maa-ja metsätaloustieteen maisteri Kyle Eyvindson on väitöstyössään kiinnittänyt huomionsa asiaan johon olen itsekkin törmännyt. Metsäsuunnitelma nykyisellään, ja jopa isojenkin ”metsäherrojen” (varsinkin valvovien) mutta myös metsäfirmojenkin koulutusvastaavien suuntautuneisuus vain havupuun ykstotiseen ja tietyn kaavanmukaiseen viljelytapaan. Jos muuta haluat menee suut kummasti suppuun. Vedetään joku tekosyy ikäänkuin pelastamaan hankalilta kysymyksiltä.
  Metsäsuunnitelmahan kuuluisi olla muotoiltu metsänomistajan toiveiden mukaan mukaeltuna mutta sieltähän tulee yhden kaavan mukainen ”oksennus” välttämättä kuulemati mo:aa lainkaan.
  Voiko enää ihmetellä epävarman suomalaisen saman kaavan toistoa?

 • suorittava porras suorittava porras

  Kyllä harvennuksilla töitä piisaa , jos terveyttä riittää …tälläkin asenteella.

  Sopivankokoista haapaa on kieltämättä mukava lasketella menemään , mutta vitosen hinta motille ei kovin rahakkaalta vaitoehdolta vaikuta. Kaikki eivät suinkaan ole sopimustuottajia , joille maksetaan hieman taulukkohintaa enmmän. Energiatukien tuomaan tulonlisään en myöskään jaksa uskoa . Jo nyt tuet on puolitettu ja tuet poistunevat lähiaikoina kokonaan .

  ” Muun puun” todellinen arvo paljastuu monelle valitettavastii vasta siinä vaiheessa , kun joutuu makselemaan perintöveroja. On tehtävä jumalaton aukko (runsaasti” muuta puuta” kasvavaaan metsään) ja maksettava uudistuskulut omasta pussista muista tulonlähteistä saaduilla ansiolla. Uudistamisvelvoite säilyy uudessakin metsälaissa….onneksi.

  jees h-valta

  Kuten tuolla h-haavan kasvatusosiossa totesin tämän päivän energiahinta täälläpäin ona sama tai jopa ylittää oman sopimukseni antaman. (se 80% kuusikuidun hinnasta)
  Johtuneeko sitten kuusen alaspäin laskettelusta vai energiapuun ylöspäin kiipimisestä mutta näin se vain nyt jo tuppaa kulkemaan.
  Joten vaikka en h-haavikkoa tuskin energiarattaille laita niin pidän oman linjani onnistuneena koska minulla on sopivaan asentoon tehtynä nuoria metsiä jo toistakymmentä hehtaaria. Tein niitä jo muuten ennen kuin siitä edes pahemmin puhuttiin julkisesti.
  (Nopeat nk. syövät hitaasenlaiset.) Mutta joku ala saattaa mennä h-haavikkoakin jopa hyvänä lisäkirittäjänä hintaneuvotteluun.
  Eräässä kohtaa jopa rinnakkaisetkin palstat joten luulisi hyvinkin antavan lisää kiintoa.

Esillä 2 vastausta, 21 - 22 (kaikkiaan 22)