Keskustelut Puukauppa Metsäteollisuus ry: Kiinteistövero 10% vuosituotosta

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 112)
  • Metsäteollisuus ry: Kiinteistövero 10% vuosituotosta

    Metsäteollisuus esittää kiinteistöveroa joka olisi 10% metsän vuotuisesta tuotosta. Vero olisi vähennettävissä 10v kuluessa puukauppatuloista.

    Tällä kertaa metsäteollisuus on kytkenyt kiinteistöveron metsäpuolen sukupolven huojennukseen. Spv asiaa ei MTK:n, metsäteollisuuden ja ministeriön työryhmässä saatu ratkaistua, koska metsäteollisuus edellytti kiiinteistöveron liittämistä pakettiin.

    Eiköhän tässä maassa ole aika luopua konseksuksen hakemisesta joka paikassa ja siirtyä päätöksen tekoon. Toimijat sopeutuu niihin olosuhteisiin jotka poliittisella päätöksenteolla on saatu aikaan.

    http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/mets%C3%A4nomistajien-spv-n-huojennus-tyss%C3%A4si-kiistaan-1.87604

  • Metsäkupsa Metsäkupsa

    Mikä lienee totuus.Metsäteollisuus ry:n metsäjohtaja Timo Salo kiistää täysin ,että olisivat ehdottaneet otsikon kiinteistöveroa .Kuka valehtelee,vai olemme joutuneet jonkin valheen uhriksi,sekin vaalien alla mahdollista.Odotan lisäselvyyttä.

    Ammatti Raivooja Ammatti Raivooja

    Yksityismetsistä myytiin viime vuonna 16 miljoonaa kuutiota kuitua. Nyt päätetyt investoinnit nostavat käyttöä 1milj upm 1milj se 4milj metsäf.

    Se on yks hailee miten tänävuonna on puukauppa käyny kun tarkoitus on varmistaa miten se käy seuraavat 30 vuotta eteenpäin. Jos ajatellaan sitä miten kaikki toiminta yksityismetsissä menee koko ajan alaspäin niin jotain keinoja täytyy olla takataskussa sitten kun tilanne näyttää huonolta.

    Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

    Minkälaisessa umpiossa Ammatti Raivooja elää, kun hän ei tiedä tai tajua että tällä hetkelläkin on monilla paikkakunnilla ihan turha kaupitella talviharvennusta. Ei ole kyse edes hinnasta ei vain osteta eikä tarjota. Jos Suomessa olisi todella ostajilla puupulaa niin juuri nyt täydenneltäisiin tämän korjuukauden leimikkovarantoja. Mutta kun puupulaa ei ole niin niin sitä vain ei ole.

    Terveisin: Korpituvan Taneli

    Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

    Jos kaikki vireillä olevat hankkeet, Kuopiota myöten, toteutuvat, niin puun kysynnän on pakko nousta jonkun verran, vaikka tuontikin lisääntyisi.
    Täällä palstalla vain aktiivisesti monesti unohdetaan että esim. Äkin hankkeeseen kuuluu nykyisen tehtaan alasajo. Se ei liene ainoa väistyvä linja lähi vuosikymmenen aikana.

    Sitten se, että kuka nyt sitten pystyy tällä hetkellä sanomaan kuinka paljon puuta todella metsistämme irtoaa, kun sitä vain aktiivisesti ja jokapäiväisesti aletaan ostamaan. Hyvä kysyntä lisää toki myös tarjontaa, vaikka hintakaan ei juuri nousisi.
    Tällä hetkellä on paljon, juuri noita paljon parjattuja passiivisia, metsänomistajia, jotka ovat ehkä kerran viidessä vuodessa kysäisseetkin ostettaisko puuta, mutta kun tulee kerta toisensa jälkeen nihkeä vastaus, että ei juuri nyt, niin sitten homma jää ja kyselyt harvenee.

    Terveisin: Korpituvan Taneli

    Cage

    Esim. Muoniossa verottajan vahvistama vuotuinen tuotto on 12,54 €/ha, Pienmetsien omistajat noin 10 ha tiloillaan vaikka veroprosentti olisi sata, joutuisivat maksamaan 125,4 €/vuosi. Veron ollessa vaikka 50 %, joudutaan hieman päälle 62 euron veroihin. Eihän tämä ketään aja puuta vieläkään myymään. Jatkossakin nukkuvien metsänomistajien puolue nukkuu ja isompien metsien omistajat maksavat palkatuloistaan verot tai pakkohakkaamalla metsiä. Tämä vain kurjistaisi niitä, jotka yrittävät tästä kalliista harrastuksesta edes joskus saamaan tuloa. Järjetön ehdotus

    Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

    Myös se että sanotaan että pienet tilat pois ja metsät pois vanhoilta ihmisiltä yms yms. On turhaa, pääosin turhaa, höpinää. No kyllähän pientä ohjausta erilaisilla hallinnollisilla toimenpiteillä pitää harrastaa.

    Tärkeämpää on valistaa niitä uusia metsänomistajia ja passiivisia metsänomistajia. Täällä Etelä-Pohjanmaan metsäkeskus järjesti naisten metsäkurssin. Kutsut lähtivät kaikille naismetsänomistajille. Porukkaa oli yli äyräitten. Tälläiset kurssit saattavat aktivoida paljon enemmän kuin jotkin typerät veropakotteet.
    Metsäkeskuksilla olisi tässä nyt näytön paikka, kaivella käsittelemättömien tilojen omistajia ja houkutella heidät kurssitukseen tai esim päiväksi kävelemään metsässään. Mutta kun mettäviisaat ovat lomalla samaan aikaan kun tälläiset metsäkävelyt ihmisille parhaiten soveltuisivat.

    Terveisin: Korpituvan Taneli

    Ammatti Raivooja Ammatti Raivooja

    Säännöllisesti puuta myyvähän ei häviäisi tässä mitään. No jos sitten suojellaan näitä, jotka ei myy puskiaan niin yksi ryhmä olisi vielä mitä voisi kurittaa on nämä, jotka myy mutta ei uudista ja hoida. Taimikonhoitomaksu voisi olla aika palauttaa. Jos puunmyynnin pinta-alaa ei voi kasvattaa niin puuta pitää silloin kasvattaa enemmän myyjien palstoilla.

    Voihan sitä kaikkea vastustaa mutta ikävä kyllä valtio ei tule metsänomistajien lorvailua pitkään katsomaan.

    Kuitupuunkasvattaja

    Iso osa metsäteollisuudestamme on kasvottomien monikansallisten rahastojen omistamaa. Suomen kansalaisiin kohdistuva verotus on aivan väärä keino tukea näitä rahastoja.

    Aivan samoin voisimme ajatella, että suomalaisin verovaroin alettaisiin tukemaan British American Tobacco -yrityksen toimintaa, koska yhtiön tuotteet työllistävät niin merkittävästi mm. suomalaista sosiaali- ja terveydenhuollon sektoria.

    Jos verotuksella halutaan ohjata elinkeinopolitiikkaa, on hyödynsaajien oltava myös suomalaisia.

    suorittava porras suorittava porras

    #”Jos verotuksella halutaan ohjata elinkeinopolitiikkaa, on hyödynsaajien oltava myös suomalaisia.”#

    Eiköhän ne puusta tulevat hyödyt koidu pääasiassa suomalaisten eduksi kantohintojen ja työpalkkojen muodossa . Ainoastaan osa voitoista tuloutetaan osakkeenomistajille eikä kukaan kiellä suomalaisia pitämästä puoliaan osakemarkkinoillakin .

    Jos et myy puuta , et saa sentinlatia . Työpaikkojakaan ei näinmuodoin synny . Puupula on aivan aito ilmiö . Joillekin se vain on vaikea ymmärtää.
    Talvileimikoita on rästissä korjaamatta edelleen . Ei liene
    ihmeellistä , että ostointo on niiden suhteen laimeaa . Ymäpri vuoden korjattavista leimikoista sitävastoin on huutava pula . Samoin yleensäkin korjuukelpoisista leimikoista . Korjuukelpoisuuden puutteet hidastavat talvileimikkosuman purkamistakin. Leimikon kunnostamisella voidaan työtä nopeuttaa jopa 30-50 % !

    En ole erityisen innostunut verokepeistä . Jokaisen kuitenkin pitäisi ymmärtää , että puukaupan on toimittava joustavasti . Kysyntään tulee pystyä vastaamaan , kun sellainen ihme kohdalle sattuu . Tämä tarkoittaa sitä , että nopeasti korjattavissa olevaa puuta on aina tarjolla . Menetetty kauppa koituu kilpailijamaiden eduksi.
    Panttaamalla ei voiteta mitään . Ainoastaan menetetään markkinaosuuksia ja mahdollisesti pahimmillaan jopa pysyvästi asiakkaita.

    jees h-valta

    Nuo Tanelin edellisen sivun enemmän kuin oikeita kommentteja vallitsevaan. Nk. villi sattumamyyjä jää ilman mielenkiintoa. Joku mhy saattaa ottaa listoilleen mutta aikaa ja ”tupakkia” kuluu ennenkuin mitään tapahtuu puukaupan saralla. Mutta yksi konsti on ja se on kyllä varma ja toimiva. Kun lähdet sopimusasiakkuuteen puusi ostetaan oli sitten lama tai loma. Mutta koskee vähintään keskisuuria tiloja. Ja on tiettyä karsastusta tähän ”kelkkaan” hyppäämisessä monella. Omakohtaisesti kuitenkin sanon että varsin mutkatonta ja helppoa puunmyynti-ja hoitotoimintaan. Kaiken saat mitä tarviit ja välillä saat rahaa ja välillä maksat. Mutta varmaa tuntuu olevan että vuosittain hommat hoituu.

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 112)