Keskustelut Metsänomistus Metsätiehankkeen kannattavuuspohdintaa

Esillä 10 vastausta, 61 - 70 (kaikkiaan 87)
 • Metsätiehankkeen kannattavuuspohdintaa

  Näin pimeinä pyhävapaina tulee pohdiskelua kaikenlaista tulevaa joista yhtenä tulevien leimikoiden ennakkosuunnittelu ja näiden hinnoittelutekijät.

  Tulevien leimikoiden vaikutuspiiriin johtaa varsitieltä mäelle nouseva karttamerkintänä ajopoluksi merkattu n. 400 m pitkä ja kolme metriä leveä ura, jossa ei ole kunnollista kääntöpaikkaa, ainoastaan pistoja vanhojen pihaliittymien kohdilla. Kulutuskerrosta tuolle uralle ei liene ajettu milloinkaan, muutamia maakiviä joutuu  autolla ajellessa aina väistelemään ja ajamaan palteiden päällä. Suopainanteen kohdalla ojat on matalia eikä rummun kunnosta varmuutta. Metsäsuunnitelman mukaan tien varren kuviot on kuitenkin kesäkorjuukelpoisia. Metsäsuunnitelmassa ei ole mainintaa tien kunnostustarpeesta.

  Jos tässä saisi kemeran ehdot jotenkin täyttymään perusparannukselle ja tieluokkaa nostettua, niin mikä olisi vaikutus M3 hintaan? Vai olisiko tässä kannattavampi vaihtoehto vain normaaliin ylläpitoon kuuluvat hoitotoimenpiteet? Onko joku teettänyt kemeratuetun tien perusparannushankkeen mhy:n kautta ja millaisia kokemuksia oli hankkeesta?

  Tien vaikutuspiirissä tulisi lähivuosina olemaan n. 2700 m3 uudistettavaa ja jokunen sata mottia harvennuksia. Tila sijaitsee pohjois-savossa. Ura ei kuulu tienhoitokuntien piiriin vaikka vaikuttaa muutaman eri metsänomistajan alueella.

 • Tolopainen

  Taidamma lopettaa puunmyynnit vähäksi aikaa muutenkin, kun hinnat ei tyydytä. Saa rahantarpeessa olevat myyrä.

  jees h-valta

  Kyllä, myydään, myydään! Rahantarpeessa ollaan aina ja aina on mukavampi kuluttaa kun vielä on suht terve eli henki pihisee suht normisti. Mitä iloa puutilistä on sairaalan vällyjen välissä kun varrotaan vain enää noutajaa? Näin kävi tuossa lähipiirissä. Noh, ehkä perikunta hoiti ne sijoittamiset kun sattui mo kuupahtamaan keskenkaiken.

  Japine56

  Ei minua kosketa, mutta ihmettelen uskoa tulevaisuuteen, jos tien oletetaan tuottavan investoinnin 50 vuoden sisällä. Minun ikäiset on silloin kasvaneet horsmaa jo vähintään 30 vuotta. Jälkeläiset on silloin eri tilanteessa. Allahia pokataan.

  jees h-valta

  Kyllä se tuotto alkaa heti ensimmäisen puukaupan tien ympäristöstä tehtäessä. Minulla se maksoi heti lähes puolet takaisin ensiharvennuksen normaalina tulona. Nyt kun tuo yksi lukittu kauppa toteutuu niin tie alkaa olla melko pitkälti hintansa haukkunut jo. Olishan se hieno haaveilla kovista metsätileistä ilman uhrauksia mutta usein ne jää utopiaksi kun olosuhteet vie leijonanosan kantorahatuloista. Ja metsä jää vielä noissa yleensä tosi hirveeseen tälliin.

  kim1

  Jesse: Kuinka niin ..,ei ole vielä metsäautotie hintaansa haukkunut..?Olethan metsäpalstan saanut ostettua juuri siksi edulliseen hintaan ,koska sieltä on puuttunut kelvollinen metsäautotie..,elikkä onko se metsäautotie itseasiassa maksanut mitään..,heh

  Jätkä

  Onhan se noi, kuin kim1 sen ilmaisee. Tien hinnan verran sai Jeessi vähintään alennusta tilan hinnassa ja nyt kaikki hyöty on voittoa. Uskon, että jo vuoden päästä tilalta on tullut niin paljon myyntituloja, että ne ajavat Jeessin hankkimaan uutta palstaa.

  jees h-valta

  Nii joo, enpä tullut tuota hankintahintaa ajatelleeksi. Todella, yllättihän tuo silloin kun palsta itelle lankesi. Heitin tarjouksen kuitenkin lähinnä osallistumisen ilosta-ajatuksella. Tiesin kyllä että paikalliskiinnostus noihin kaikkiin silloin myytäviin oli kovaa.

  Metsäkupsa Metsäkupsa

  Olen hyville tieyhteyksille ostotarjousta tehdessä 10% laskenut lisäarvoa,tietä vailla olevaan tilukseen verrattuna.Itsellä kahtatilaa lukuunottamatta autotiet.Yksi tila jonka ostin satelliitikuvan perusteella sisältää pahat kalliokielekkeet tilan poikki,joten puut joutuu osin tuomaan naapurin maan kautta,sekään ei kyllä ole hääppöinen reitti.

  Visakallo Visakallo

  Metriäkään en teettämiäni metsäteitä pois antaisi. Näin eläkepäivilläkin on niin mukava käydä kuntoa hoitamassa raivauspalstalla, kun autolla pääsee viereen. Voin pahinta kemera-ahdistusta poteville paljastaa, että jopa minulta löytyy kohteita, jotka eivät ole kemerakelpoisia! Sellaiset kohteet pyrin raivaamaan itse. Kemerakohteilla työllistän ammattiraivaajat.

  jees h-valta

  Niin ja laiskimmatkin ostomiehet viitsivät ajella palstan läpi ja kirjata tarjottavat ylös ja sähköpostihan sitten laulaa tarjouksia kotikoneelle.

Esillä 10 vastausta, 61 - 70 (kaikkiaan 87)