Keskustelut Tekniikka Metsätien puomi

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 43)
 • Metsätien puomi

  Merkitty: 

  Ajattelin laittaa puomin metsätieni alkuun. Oliko vinkkejä hyvästä?

  Hyvä paikka olisi kiinnittää puomin tuet tasaiseen kallioon tien molemmin puolin täkkipulteilla. Onko kokemuksia? Toinen tapa valaa betonikakut tukia varten maahan, mutta routa voi tulla ongelmaksi. Mistä puomin saisi edullisesti?

 • Rane2

  Yksi ehdoton vinkki on laittaa puomiin iso heijastava kyltti yms. merkki.

  Omalla kylällä takavuosina mopopoika ajoi päin puomia ja menetti henkensä.

  Planter

  Olen sahannut kaksi metristä pölliä ja niiden päälle heijastavalla puna-kelta maalilla maalattu riuku, jossa roikkuu kiellety ajosuunta merkki. Kelirikkoaikana olen nostanut riun paikalleen, eikä siitä ole kuljettu.

  Jätkä

  Portinpylväät voisi laittaa vaikka 200 kilon tynnyreistä, jotka täytetään kivillä. Pohjaan reikiä, joista vesi valuu pois. Ketju tien poikki ja siihen merkit.

  Nimetön

  Hyvä vinkki Ranelta, kaksi puomia minäki olen nähnyt jotka on mutkalle ajettu ehkä rossipyörällä.

  Minä olen traktorilla nostanut keskelle tietä kesänajaksi matalan kiven jota ei käsin jaksa siirtää ja jonka voi traktorilla ylittää muttei henkilöautolla.

  Nimetön

  Juuri näitä puomeja olen nähnyt parikertaa pahasti mutkalla, toisella kertaa oli rossipyörästä jäänyt lokasuojanpätkä todisteeksi, onneksi ei ollut minun tie kyseessä.

  Puuki

  Se ”kivipuomi” kannattaa varmaan myös maalata vaikka fosforimaalilla.

  Nimetön

  No mun kivipuomit on paikassa jossa hengilöautolla joutuu lähes pysähtyy ja katsoon että pääseekö tuosta autolla ja maan jäädyttyä siirrän kivet syrjään.

  Aika tehokas voi olla pelkkä kieltolappukin ja ainakin naapurilla toiminut erittäin hyvin ja ilman ilkivaltaa, ”Moottoriajoneuvolla ajo kielletty”

  kuusessa ollaan

  Puomi on parempi, selkeästi maalattuna ja merkittynä. Puomin rakenne sellaiseksi, ettei tolppien kallistelu estä lukittumista. Eli riittävästi väljyttä saranoihin ja puomin pään lukitus lenkillä toiseen tolppaan.

  Ketjut ja vaijerit tosi vaarallisia. Lisäksi heikommat ketjutolpat saa vedettyä vinoon siitä ketjusta maasturilla vetämällä, minkä jälkeen ketjun yli pystyy ajamaan.

  Ja jos puomi on jossain tien puolivälissä, turhia ajeluja vähentää tien risteykseen laitetulla umpitie-liikennemerkillä ja siihen lisäkilpi ”Puomi xx km”

   

  oksapuu

  Niimpä niin…

  Nuo puomit lisääntyy jatkuvasti. Autossa mukana jo neljät avaimet, yhteen puomiin oli näemmä laitettu rulla-numero lukko. Pitänee neuvotella tai laittaa voimapihdit takalaatikkoon…

  Kaikkea se paikkakunnalle pesiytynyt narkkariporukka teetättää 🙁

  Jätkä

  Puomi / este pitää olla sellainen, että esim pelastuslaitos pystyy sen avaamaan. Toki niillä on voimapihdit, mutta jotkin kivipaasit eivät saisi olla heidän autoilleen liian korkeat.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 43)