Keskustelut Tekniikka Metsätien puomi

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 43)
 • Metsätien puomi

  Merkitty: 

  Ajattelin laittaa puomin metsätieni alkuun. Oliko vinkkejä hyvästä?

  Hyvä paikka olisi kiinnittää puomin tuet tasaiseen kallioon tien molemmin puolin täkkipulteilla. Onko kokemuksia? Toinen tapa valaa betonikakut tukia varten maahan, mutta routa voi tulla ongelmaksi. Mistä puomin saisi edullisesti?

 • Yrittäjä-metsänomistaja

  Jos metsätie alkaa yleisen tien varresta niin puomi tulisi laittaa riittävän kauas.  Puomin ja risteyksen väliin tulee mahtua pölliauto suoraksi, jotta Kärri ei jää puoliksi toiselle tielle kun kuski hyppää aukaisemaan puomia.

  arto arto

  Meillä päin näkyi viimme kesänä muutama  tiepuomi pitkillä metsäteillä . Talvella jonkun hakkuita niillä teillä yrittäjät aukaisi tiet. meni samalla puomit. Oli traktorilla puskettu metsään jalustat ja putket.

  oksapuu

  Lopputuloksena paksummat putket, puomit ja lasku yrittäjälle?

  Tänään kuskasin kiviä ja kantoja yhden puomin vierus metsään. Nämä ”jokamiehet” oli keksineet kiertää puomin mäntykangasta pitkin…

  Yksityinen kahden osakkaan metsätie…

  Visakallo Visakallo

  Eipä ole tullut puomeja laitettua, eikä ole ongelmia juuri ollut. Metsäni ovat pelkkiä kauheita puupeltoja, joita nykyihmiset eivät enää taida kestää edes katsella. Joutuisin laittamaan yli 20 puomia, jotta voisin estää teiden käytön. Eniten kiusaisin silloin itseäni.

  oksapuu

  Niimpä…

  Täällä meillä vaan on noita kesämökkejä. Viimeksi ilmestyi puomi metsäautotielle kun perimmäinen mökki oli kolmannen kerran ”putsattu”.

  Rane2

  Joo tuossa oli jonkin matkan päässä Kajaanista olevan palstan pengertien ojassa televisio.Oli kantaa äherretty muutama kymmenen metriä.Jos tämä jokamies olisi vienyt kierrätyskeskukseen niin ajomatkaa olisi kertynyt vähemmän ja pojat olisi nostaneet TV:n kyydistä eikä olisi maksanut mitään.Tietysti jos on lusikalla annettu niin ei voi kauhalla vaatia.

  arto arto

  Viimeksi ilmestyi puomi metsäautotielle kun perimmäinen mökki oli kolmannen kerran ”putsattu”……..Eikö ollut kameravalvontaa. meillä ei kanssa harrasteta puomeja taulu jossa lukee kameravalvonta. Puussa riistakamera. On tehokas .

  Metsäkupsa Metsäkupsa

  Ei puomeja ole metsäteilläni,eikä ole aikomustakaan viritellä.Usein nämä puomin laittajat ovat semmoista väkeä,että eivät teilleen mitään ulkopuolista liikennettä tunnu suvaisevan.Jos tien perillä on mökki,niin tontin rajalle puomi,omalle maalle,ettei muiden tarvitse lukkojen kanssa tussailla.

  jees h-valta

  En myös ole kovin ihastunut puomien kanssa pelaamiseen mutta siksi aikaa pitää estää liikenne kun tie on vielä teon alla ja pehmeä pohjiltaan. Joten joudun myös puomin tänä syksynä värkkäämään.

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Ei ole ollut tarvetta puomiin, eikä vielä edes kieltomerkkiin. Suurin ongelma on ollut liian kova vauhti, ei tahdo liikennemerkkikään auttaa.

  En kyllä olisi puomia kovin herkästi asettamassa. Mieluummin kieltomerkki ja kamera tms, jos tarvetta esiintyy.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 43)