Keskustelut Tekniikka Metsätien puomi

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 43)
 • Metsätien puomi

  Merkitty: 

  Ajattelin laittaa puomin metsätieni alkuun. Oliko vinkkejä hyvästä?

  Hyvä paikka olisi kiinnittää puomin tuet tasaiseen kallioon tien molemmin puolin täkkipulteilla. Onko kokemuksia? Toinen tapa valaa betonikakut tukia varten maahan, mutta routa voi tulla ongelmaksi. Mistä puomin saisi edullisesti?

 • Mottimasa Mottimasa

  Taistelu on joskus raakaa kun sattuu sopiva riitakumppani. Kerrattain oli yhtä hirvimiestä alkanut tympästä metsäautotiellä useaan otteeseen kovaa ohi ajanut auto, oli käynyt asettamassa kiven tielle hidasteeksi, poislähtiissä ei muistanut kiveä ja paukautti oman autonsa öljypohjan paskaksi😂

  MaalaisSeppo

  Mitäs riitaa muka tulee, kun pykää puomin omalle tielle, joilla ei ole muita osakkaita?

  Jätkä

  Minusta tielle, joka on ollut auki, ei pitäisi yhtäkkiä murjaista puomia, varsinkaan, jos sitä pitkin on kulkenut kala- marja- ja metsämiehet ihan asiallisesti.

  Jos kyseessä on ”Mökkitie”, en sitä pitkin lähestyisi sitä perinteistä 150 metriä lähemmäksi, ellei olisi asiaa ”mökkiläiselle”.

  Minä ainakaan en menisi tielle, jonka alussa olisi kyltti: Yksityistie. Kuitenkin esim Pelastuslaitoksen, Poliisin, Vapepan jne ajoneuvojen pitäisi päästä esteettömästi kaikkiin paikkoihin särkemättä kalustoaan.

  Toki monet autonkäyttäjät ajelevat samoja raiteita välittämättä tien kunnon heikkenemisestä, vaikka henkilöautoliikenne ei tietä kovin rasita.

  jees h-valta

  Tuo varmaan on hyvä muistutus tuo yksityistie-kyltti. Ja metsätiessä karkea murske kyllä hillitsee liikoja ajohaluja ja kestää henkilöauton kuormituksen kyllä. Vain rakennusajaksi olen ajatellut sulun laittaa puomin muodossa. Muuten saa sitten olla auki ja sekin jo hillitsee sisäpuolelle menoa. Kun ei se sisälle menijä voi olla varma jos joku tyrkkää puomin lukkoon sillä aikaa.

  Jätkä

  Kameravalvonta on myös nykyään halpa ja toimiva systeemi ja senhän voi viritellä niin, että kuvasta voi tunnistaa esim rekisteritunnuksen ja vaikka naaman.

   

  Mottimasa Mottimasa

  Kameraa halvemmaksi tulee ostaa pelkkä kameravalvonnasta kertova parin euron kyltti ilman kameraa, vaikuttanee yhtäpaljon turhaan ajoon kuin kameran kanssa. Sinänsä ei estä ajamista eikä sillä saa ajajasta maksumiestä tien kunnostukseen. Puomi ja ylipäätään lukko metsätiellä, puuliiterissä tai metsäkämpässä on useasti houkutus ilkivaltaan, jos ei auki saada niin tuikataan tuleen täynnä puita oleva liiteri, näinkin on monelle käynyt.

  Jätkä

  Riistakamera ei kovin paljoa maksa, mutta niissä on kuhtuullisen hyvälaatuinen kuva. samalla voi seurailla vähän, kuinka metsäneläviä liikkuu hiljaisina päivinä.

  Mottimasa Mottimasa

  Riistakameroissakin on eroja ainakin mitä itse ostin n.150€ kameran, hyviä kuvia eläimistä ottaa, siihenhän on tarkoitettukkin. Kokeilin sitä pihatiellä yksityistie, yli tien kuvaavana oli täynnä tyhjiä kuvia, laitoin kuvaamaan tien suuntaisesti, vasten kameraa ajavasta jäi auton takakulma kuvaan, poispäin ajavasta koko auto, mutta melko kauaksi ehti, rekisteri kuitenkin näkyi hyvin. Monissa liikettunnistin ottaa maksimissaan 15m ja sitten on sekunnin parin viive ennenkuin ottaa kuvaa, jos auto ajaa yli 40km/h vasten kameraa, ehtii ajaa ohi ennenkuin kamera ottaa kuvan. Mitenhän lie kalliimmat ja hienommat kännykkään kuvan lähettävät mallit toimivat?

  pölkkypää

  Minä olen kaivattanut syvät kaivannot tien poikki ja varoitustaulun kun on

  tiedossa kaukaisemmilla palstoilla ettei itsellä ole liikkumistarvetta useampaan vuoteen.

  Visakallo Visakallo

  Pölkkypäällä on sitten niin hyviä teitä, ettei niitä tarvitse hoitaakaan useampaan vuoteen?

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 43)