Keskustelut Metsänomistus Metsätilan arvonmääritys

  • Tämä aihe sisältää 57 vastausta, 19 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 3 vuotta sitten Avatarhatelo toimesta.
Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 57)
  • Metsätilan arvonmääritys

    Mahdollisimman halvalla tietysti, mutta minkäslaisia menetelmiä itse käytätte? Summa-arvoa tunnutaan käyttävän paljon ja siihen joku arvonkorjaus, mutta onhan näitä muitakin

    Täällä vähän pohjoisempana mökkinaapuri tokaisi, että korkeintaan puuston hinnalla pyrkiä saamaan kasvun ollessa hidasta ja uudistamisen kallista. Puuston keskipituuden jäädessä suht alhaiseksi tukkiosuus jää väistämättä suht alhaiseksi. No onhan osalla sahoja suht lyhkäsiä mittoja tarjolla, joka pelastaa paljon

  • Petkeles Petkeles

    Ja koska kyseessä ovat keskiarvot (ei mediaanit?), käy tämän aineiston perusteella tarjotessa kohteesta riippuen joko niin, että tarjoaa joko liikaa tai liian vähän.

    Panu Panu

    Tiloilla on eroja ja järkeä kannattaa käyttää. Oma kokemukseni hinnoista on linjassa Hannun tilaston kanssa.

    Hyöteikkö Hyöteikkö

    Tuottoarvo, jos haluaa pelkästään metsätilan taloudellisen arvon. Sillä voi laskea suuntaa-antavasti mitä kannattaa maksaa, että saisi haluamansa koron sijoitukselleen. Sitten mahdolliset arvostamansa ”henkiset” arvot päälle.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Tilasin kerran mielenkiinnosta eräästä puustoisesta tilasta laskelman pohjautuen kaukokartoitustietoihin. Tilan käyväksi markkina-arvoksi ehdotettiin 400 tuhatta euroa ja tuottoarvoksi 600 tuhatta euroa. Mistä näin iso ero voi johtua – alhaisesta laskentakorosta?

    Puuki

    Jos on useampia sekapuustoisia kuvioita / ylispuukuvioita ,niin en kyllä luottaisi yhtään kaukokartoitustietoihin.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Ongelmana ei ollut tässä mahdollinen virhe lähtötiedoissa, koska alue on tuttu ja siitä on ajantasainen metsäsuunnitelmakin olemassa. Ihmettelen lähinnä tuota em. arvioiden eroa: jos tilasta tehdään kauppa, niin mikähän se ”oikea” hinta olisi. Käykö puustoisten tilojen kohdalla yleisemminkin noin, että jos vaikka tekisi ms-tietojen pohjalta laskelman, niin tuottoarvossa painottuvat lähiajan suuret hakkuutulot ja pitkän aikavälin odotukset (Perkon 30 vuotta) aliarvioidaan?

    R.Ranta

    Metsän taloudellinen arvo on kaikkien tulevien tulojen ja menojen nettonykyarvo ja käytettävä korko on kuninkaan tekijän paikalla.

    Panu Panu

    .

    Puuki

    Prolongaus toimii  ihan yhtä hyvin kuin NNA:a  metsänkasvatuksen taloudellisen kannattavuuden  laskelmissa.  Jos ei sitä tiedä niin kannattaa tutustua tarkemmin aiheeseen, niin ei tule puhuttua niin herkästi puutaheinää.

    Koivunkaataja2

    Prolongaus?

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 57)