Keskustelut Metsänomistus Metsätilojen hintakehitys

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 31)
 • Metsätilojen hintakehitys

  Viitaten keskusteluihin mm syihin maaseudun autioitumiseen ja sijoitusten kannattavuuteen poislukien kasvukeskukset niin kaikenlaisten asuntojen hinnat ovat tulleet alaspäin missä hyvinkin paljon ja missä hieman maltillisimmin. Metsätilojen hinnat ovat kuitenkin tasaiseen tahtiin nousseet vaikka puun hinta on laskenut varsinkin tukilla noin kympin viime syksystä. Siitä huolimatta menevät hyvin kaupaksi ja vieläpä hintapyyntöä suuremmalla hinnalla. Toivottavasti kaavaillut metsäteollisuuden investoinnit toteutuvat ja puulle on käyttöä ja hyvää kysyntää myös tulevaisuudessa. Miten kävi mm Nokialle v 2001 kun yli 62e/osake oli arvo ja teknologiahuuman kupla alkoi puhkeamaan. Eli kysymykseen onko mielestänne metsätilojen hinnoissa liikaa tulevaisuuden odotusta eri tekijöihin vai onko niissäkin jo vähän purkkapallon kokoista kuplaa?

 • jees h-valta

  Metsä on ja pysyy, Nokioita tulee ja menee. Arvotavaraahan metsä on kunhan tällainen terve kehitys jatkuu että omistajina pysyy tavis suomalaiset ja käyttävät metsää puun kasvatukseen. kaikki piiperrysvirittäjät irti suomalaisesta kansallisomaisuudesta (myös turvemailta). Kaikenmaailman korkokoheltajat yrittävät mössöttää huonosta tuotosta mutta onhan se vakaa ja tasaisen tuoton antava sijoitus. Kasvaa korkoa joka päivä. Rikastumaan metsillä ei pääse mutta toimeentulon lisuketta suo.

  pihkatappi pihkatappi

  Meillä metsäpalstoista 8% tuulivoima-alueella, alueen tuotto tuplat metsämaan tuottoon. Näistä tuulipuisto kaavailuista on joillain etukäteistietoa ja jotkut pelkäävät tulevia myllyjä ja toiset taas yrittävät haalia maita näiltä alueilta. Kiinteistökaupassa tilastoidaan tietysti metsämaan normi kaupaksi, vaikka odotusarvoa on hiukan tuosta tuulivoima-alueesta. Mitähän muita arvoja ihmiset näkevät kuivanmaan palstoissa, aika näyttää. Muutoin näyttäisi olevan t1 kuusentaimikot kalliita arvioissa ja uudistuskypsät palstat nousevat yli puuston arvon toteutuneissa kaupoissa. Jos kymmenen tarjousta tekee 30 katsotusta tilasta, yksi tarjous johtaa kauppoihin ja kaikki turhatyö asian ympärillä on harrastustusta. Kun palstan kohtuullinen tuotto perustuu vielä pitkälti omatoimisuuteen, voi sanoa että hintataso on karannut.

  Puuki

  Vuokrapeltojen tuottokin on vähintään 2-kertainen metsän tuottoon verrattuna.  Korkolaskuja voi käyttää hyvänä apuna tuoton arvioinnissa ,  jos osaa laskea ;  koheltaa osaa  jokainen osasipa tai ei .

  Miten tuulivoima-alueilla on otettu sopimuksissa huomioon mahdollisesti vanhojen tuulimyllyjen purkukustannusten jääminen maanomistajan huoleksi ?

  pihkatappi pihkatappi

  Sopimuksissa meillä vain tuulenottoaluetta toistaiseksi. Taitaa olla niin, että vastuu on tuulivoimayhtiöllä, joka vastuu konkurssissa on vielä epäselvä. Sellaisia vakuuksia ei ole, että nuo purettaisiin niillä.

  oksapuu

  Nyt näyttää menevän niin että maanomistaja myy ”tontin” siihen tuulimyllyn paikalle. Purkuvastuu jää pois…

  Saattaa olla melko kallista sen komposiittiroskan purkaminen konkurssiin menneen tuulimylly-firman jäljiltä…

  Apli

  Omat metsät Keski Suomessa, vielä 15v sitten osallistuin aina parin kolmen palstan ostoon, joskus tarjous onnistui joskus ei aina Keski Suomessa. Lieneekö Äänekosken syytä tai ei mutta tällä alueella hinnat karannu käsistä. Nyt itsellä lähinnä myyntiaikeita. Olen joskus laskenut että 4% tuottoon pääsee kun itse tekee kaikki.

  harrastelija harrastelija

  Metsätilan myynnistä hyötyy kyllä lähinnä valtio. Myyntihinnan lisäksi pistetään metsäv’ähennysoikeus lisää, riippumatta siitä onko vähennystä edes käytetty. 60 % ostotihintaan antaa valtiolle helposti 34 % verotulot!

  sitolkka

  Eikait nykyisillä hinnoilla enää ole järkeä ostaa. Tämä selviää kun laskukonetta näprää. Muualla sama raha tuottaa niin paljon paremmin. Metsämaahan pitää sitouttaa kohtuuttoman paljon pääomaa nykyisillä hinnoilla.

  ChesterC

  Nyt näyttää menevän niin että maanomistaja myy ”tontin” siihen tuulimyllyn paikalle. Purkuvastuu jää pois…

  Saattaa olla melko kallista sen komposiittiroskan purkaminen konkurssiin menneen tuulimylly-firman jäljiltä…

  On yhdellä omalla palstalla myös tuulivoimapuistoviritys menossa. Vuokrasopimusta en ole tehnyt. Ostettavaksi olen tonttia tarjonnut. Ei ole oikein ottanut tuulta, vaikka olisin valmis tekemään kaupan ehdollisena, kaupan ehtona jos hanke toteutetaan. Vuokraamaan myllynpaikkaan en ala. Tämä, että pitää olla vuokratontilla mylly, pistää hieman mietityttämään.

   

   

  jees h-valta

  En aivan samaa mieltä ole. Sitolkan mielestä ei kannata. Varsin paljon asia tietysti kiinni kuinka hyvä arvioija on ollut. Minulla nyt tuurasi ja viimeinen ostos on varmasti loppupeleissä kannattava vaikka tein siihen kovan tieinvestoinninkin. Sieltä on vielä tulossa kantorahaa, todennäk. ensi talvena joka kuittaa loput ja vie plussalle ostohintaan nähden. Kai minulla sitten vain on tuurannut mutta kovin heikkoja kauppoja en vielä ole tehnyt. Tämähän oli ostoksena vain välivaiheen ajatus ennen haavikoiden hyödynnystä. Antoi kuitenkin uskomattoman hyvää potkua eteenpäin. Ja tervetuloa tuulimyllyfirmat minun pakeille, varmasti saadaan sopimus aikaan!

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 31)