Keskustelut Metsänomistus Metsätilojen hintakehitys

  • Metsätilojen hintakehitys

    Viitaten keskusteluihin mm syihin maaseudun autioitumiseen ja sijoitusten kannattavuuteen poislukien kasvukeskukset niin kaikenlaisten asuntojen hinnat ovat tulleet alaspäin missä hyvinkin paljon ja missä hieman maltillisimmin. Metsätilojen hinnat ovat kuitenkin tasaiseen tahtiin nousseet vaikka puun hinta on laskenut varsinkin tukilla noin kympin viime syksystä. Siitä huolimatta menevät hyvin kaupaksi ja vieläpä hintapyyntöä suuremmalla hinnalla. Toivottavasti kaavaillut metsäteollisuuden investoinnit toteutuvat ja puulle on käyttöä ja hyvää kysyntää myös tulevaisuudessa. Miten kävi mm Nokialle v 2001 kun yli 62e/osake oli arvo ja teknologiahuuman kupla alkoi puhkeamaan. Eli kysymykseen onko mielestänne metsätilojen hinnoissa liikaa tulevaisuuden odotusta eri tekijöihin vai onko niissäkin jo vähän purkkapallon kokoista kuplaa?

  • Arnold Layne

    Kuvista päätellen Someron metsäpalsta on juuri sellainen kuin valtaosa perintömetsistä. Mitään ei tehdä eikä mitään tulla tekemään saati teettämään. Metsätalouden kannalta joutomaata.

    Juuri vastaavanlaisten palstojen takia en itse jätä minkäänlaisia alueita omilla tiloilla hoitamatta. Hoitamattomia on aivan tarpeeksi ympärillä eikä niille loppua näy.