Keskustelut Metsänomistus Metsätilojen hintakehitys

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 31)
 • Metsätilojen hintakehitys

  Viitaten keskusteluihin mm syihin maaseudun autioitumiseen ja sijoitusten kannattavuuteen poislukien kasvukeskukset niin kaikenlaisten asuntojen hinnat ovat tulleet alaspäin missä hyvinkin paljon ja missä hieman maltillisimmin. Metsätilojen hinnat ovat kuitenkin tasaiseen tahtiin nousseet vaikka puun hinta on laskenut varsinkin tukilla noin kympin viime syksystä. Siitä huolimatta menevät hyvin kaupaksi ja vieläpä hintapyyntöä suuremmalla hinnalla. Toivottavasti kaavaillut metsäteollisuuden investoinnit toteutuvat ja puulle on käyttöä ja hyvää kysyntää myös tulevaisuudessa. Miten kävi mm Nokialle v 2001 kun yli 62e/osake oli arvo ja teknologiahuuman kupla alkoi puhkeamaan. Eli kysymykseen onko mielestänne metsätilojen hinnoissa liikaa tulevaisuuden odotusta eri tekijöihin vai onko niissäkin jo vähän purkkapallon kokoista kuplaa?

 • Metsäkupsa Metsäkupsa

  Metsät ovat oikeastaan ainoa omaisuuserä.jonka arvo maaseudulla on nousussa.Yleisesti metsämaan hinta vapaillamarkkinoilla tavalliselle pulliaiselle suolainen.Aina on poikkeuksia,kuten edellä Jesse on yleisestä myynnistä saanut ostettua metsäntaloudellisti tuottavan tilan,joka ilmeisen kannattavan metsätaloudellisesti.Tääläkin metsähehtaarin keskihinta melkein 5000 €/ ha ja puuta keskimäärin 110 mottia.Itse kun on halvemmalla aikojen saatossa ostanut,niin en kyllä tälläisiä hintoja maksa,ellei ole omien tiluksien vieressä oleva kasvuinen tila.Täälä pellonvuokra 130-150 €/ ha ,joten kyllä metsä hoidettuna vastaavalla maapohjalla tuotossa pärjää.Pohjanmaalla varmaakin,kuten etelässä vuokrat toistaluokkaa kuin kivisessä savossa.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Rantatontit myös hyvä hajautuserä; niitä ei valmisteta lisää.

  MaalaisSeppo

  Kaavoittaja lisää joissakin kunnissa lisää rantatonttiaihioita reippaalla kädellä. Eli valmistetaan lisää.

  Apli

  Kun aloittaja kysyy onko liikaa tulevaisuuden odotusta, niin sellu on ainut joka pystyy varmasti jatkossa korvaamaan muovia, niin siltä kantilta ei ole, mutta kuka jaksaa odottaa ja kuinka kauan. Kun hyvä palsta menee myyntiin on ostajia jonoksi raha on halpaa niin hinnat nousee.. välillä se vaatii hyvää onnea että käy niin kun Jessen.

  Kalle Kehveli

  Nykyiset hinnat lähinnä hymyilyttää. Vähintään puolet liikaa, metsät ovat pahassa hintakuplassa, odotusarvoa on ladattu paljon, mutta alas tullaan pikaisesti. Suoralla ostolla omistajalta voi saada vielä kohtuu hintaan, ja ainahan kannattaisi ostaa naapurista.

  Visakallo Visakallo

  Mikä mahtaa olla metsärahastojen omistamien metsien tulevaisuus? Ainakin olalla rahastoista tuotto-lupaukset suhteessa maksettuihin metsän hintoihin näyttävät pyramidihuijauksilta.

  jees h-valta

  Kallehan omituisia höpäjää. Jos kauppa käy nykyhinnoilla niin kyllä minusta tosiaan varmasti hymyilyttää, nimittäin metsätilan myyjää. Mutta turha tuollaista on höpistä silloin jos tuo on arkitodellisuutta. Elämme siinäkin markkinataloudessa joten sosialisoijat älköön vaivautuko, edes arvostelemaan, köyhyyttään.

  sitolkka

  Niin kesämökkikauppa on kuulemma hiipumaan päin. Nuorisoa ei mökkielämä enää kiinnosta. Suuret ikäluokat alkavat luopumaan mökeistään joko vapaaehtoisesti tai tarvetta on enää vain hyvin pienelle tontille kirkkomaalla. Mökeistä on odotettavissa suuri ylitarjonta. Uusia mökkitontteja tuskin enää liiemmin tarvitaan. Kun seuraa puun hinnan kehitystä, niin metsämaan hinnan kehitys on todella outoa. Puu on pääasiallisin ja usein ainoa tulolähde metsätilalla, mutta metsämaan arvo tuntuu olevan täysin irrallaan siitä ja lentolaukalla.

  Kalle Kehveli

  Pelimiehet häärää metsissäkin, mikä on nostanut hintoja. Jollekin jää aina mustapekka kouraan niin kuin pörssissäkin. Metsärahastoihin en koskisi pitkällä tikullakaan, niin kauan kun rahastoihin tulee uutta rahaa niin kannattaa, mutta romahtaa kohta niin kuin lehdon osake. Siinäkin huijattiin osakkeenomistajia oikein kunnolla ja takana moniin huijauksiin erikoistunut lahko.

  rööri roope

  Viimeisin osto 3 vuotta sitten 21ha hinta 36100 e puustoa n 100 mottia/ha

  Tarjoukseni myyjä hyväksy heti.Puuta möin siitä jo 10 ha 2harvennus ja enskaa 1,5ha.Mielestäni ei huono kauppa.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 31)