Keskustelut Metsänomistus Metsätilojen hintakehitys

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 31)
 • Metsätilojen hintakehitys

  Viitaten keskusteluihin mm syihin maaseudun autioitumiseen ja sijoitusten kannattavuuteen poislukien kasvukeskukset niin kaikenlaisten asuntojen hinnat ovat tulleet alaspäin missä hyvinkin paljon ja missä hieman maltillisimmin. Metsätilojen hinnat ovat kuitenkin tasaiseen tahtiin nousseet vaikka puun hinta on laskenut varsinkin tukilla noin kympin viime syksystä. Siitä huolimatta menevät hyvin kaupaksi ja vieläpä hintapyyntöä suuremmalla hinnalla. Toivottavasti kaavaillut metsäteollisuuden investoinnit toteutuvat ja puulle on käyttöä ja hyvää kysyntää myös tulevaisuudessa. Miten kävi mm Nokialle v 2001 kun yli 62e/osake oli arvo ja teknologiahuuman kupla alkoi puhkeamaan. Eli kysymykseen onko mielestänne metsätilojen hinnoissa liikaa tulevaisuuden odotusta eri tekijöihin vai onko niissäkin jo vähän purkkapallon kokoista kuplaa?

 • Puu Hastelija

  Viimeisin metsäpalsta varmaan samoihin aikoihin, maksoin reilu 30e motti, suurimmaksi osaksi ensiharvennettua aluetta, hieman järeämpää lisäksi. En edes tiedä, millainen palsta on, mutta ostotyyppi sanoi palstan vsstaavan paperitietoja ja pohjien olevan reheviä.

  Täytyisikö jo loppusyksystä ottaa ohjelmaan, näkisi samalla, millaiseen kuntoon on tullut (kuinka helvetin harvaksi), nimittäin yllättävän paljon puuta oli lähtenyt parilta kuviolta, mitkä viime talvena olivat menneet läpi.

  Metsäkupsa Metsäkupsa

  Rakentamattomat rantamökkitontit eivät ole kovin kysyttyjä,ellei ole harvinaisen hyvä.Uudetkin mökit rakennetaan usein jo vanhan mökin tilalle ,jolloin ostaja on kaupan tehnyt hyvän tontin takia.                                                                                                         Metsärahastoiden tuotto-odotuksista ja heidän laskelmistaan en ymmärä mitään,mutta maalaisjärki sanoo,ettei normaalilla metsäntuotolla kulujen jälkeen omistajille pitkässä juoksussa paljoa jaettavaa jää.Niin kauan kun hinnat jatkavat nousuaan metsämaalla,niin paperilla kyllä arvonnousu näyttää tilinpäätöksessä hyvältä.Nousu loppuu jossain vaiheessa,saa nähdä mitä silloin tuotoksi näyttävät.

  Kumikettu

  Sillä hetkellähän metsä alkaa halveta, kun sijoittajille tarjoutuu riittävä määrä turvallista bisnestä n. >6 % tasaisella tuotolla. Maailma muuttuu sitä vauhtia, että varmasti sellaista syntyy.

  sitolkka

  Riittää että korot nousevat muutaman prosentin plussalle. Tosin pää tulee muutenkin vetävän käteen kun maan hinta koko ajan nousee ja puun hinta sahaa paikoillaan.

  kim1

  Sitä ennen kuin voimme nauttia 2%:n talletuskoroista ,niin maksamme vuosia negatiivistä korkoa,ja sehän lisää kulutusta joka ei ainakaan metsän arvoa alenna..

  Kalle Kehveli

  Nyt hyvin epätavallinen korkotilanne on nostanut sijoitusinstrumenttien hintoja kuplaan asti. Talletuskorkojen nousu tasolle 3%, tekee hyvin monen metsäsijoituksista todella huonoja.

  Perassic Park Perassic Park

  Negatiiviset korot tuovat mieleen Intian Kuu -iskelmän. Vaikka sen valeheksi vannotkin niin kyllä sua uskotaan.

  Negatiivinen korko on vähän samaa kuin että joet virtaavat ylämäkeeen.

  Jos olisin edes kerran kova jätkä, ottaisin 100M€ velkaa ja elelisin negatiivisten korkojen avulla herroiksi!

  Se vähän iloa himmentää etä lainaa pitäisi lyhentääkin. Mutta ehkä lainoja rullaamalla homman saisi siirrettyä perikunnan huoleksi.

   

  Jean S

  Ihan näin välikevennyksenä, niin mitä mieltä parlamentti on seuraavasta metsätilasta:

  https://www.metsatilat.fi/metsatilat/somero/metsapalsta-2-45

  Mulla ei ole pienintäkään aikomusta ostaa tuota, sillä pellontekomaatahan tuo oikeasti on. Lähinnä kysyn, mitä mieltä olette siitä, miten metsäarvio kyseiselle tilalle on laskettu. 4000/ha tuntuu taimikon hinnaksi nimittäin aika paljolta ja en ole ihan varma, että saako tuohon ammatillista raivoojaa hintaan 500/ha.

  Arvonkorjaus on onneksi kohtalainen, mutta toisaalta tilalle ei ole edes tietä, joten joutaisi olemaan isompikin.

  Musta miäs

  Maapohjan arvo 830e/ha vaikuttaa kovalta. Tästä oli joskus joku viestiketju joka liittyi avohakatun tilan arvoon kun uudistamisvelvoite siirtyy ostajalle. Eri asiaan hyppäsin mutta passaa miettiä molempia asioita.

  Metsäkupsa Metsäkupsa

  Hu9nolla hoidolla on kuusikko ollut.Pitäisi 20 v OMT -maapohjalla olla kuidunmitoissa.Nyt taimikon raivausta uudelle omistajalle lankeaa.Korkea on maapojan arvo ja siihen kun lisää raivauskulun,,niin puolitoistatonnia ha pohjana.Puuhapalstan ostajat taitavat arvonalennukset tila-arviosta nollata,joten taimikolle taitaa tässä tilakaupassa hintaa tulla.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 31)