Keskustelut Metsänomistus Metsien hiilinielu

Esillä 10 vastausta, 8,031 - 8,040 (kaikkiaan 8,461)
  • Metsien hiilinielu

    Merkitty: 

    Ollaanko yksityisen metsänomistajan metsien sitoma hiili nyt sosialisoimassa koko maan hyväksi? Miksi minä en saa metsänomistajana mitään hyötyä siitä, että metsäni sitovat hiiltä. Esim. alennuksia veroissa tai muuta vastaavaa. Jonkinlainen henkilökohtainen hiilirekisteri voisi olla metsänomistajalle etu.

  • A.Jalkanen A.Jalkanen

    Odotellaan rauhassa mitä pätevät tukijat tekevät. Jospa tilanne korjautuu kun Ruotsi laskee Suomen menetelmällä ja Suomi Ruotsin?

    Visakallo Visakallo

    Kaikki nämä vuodet olemme saaneet kuulla EU:n ja luontojärjestöjen taholta syytöksiä metsäkadosta. Nyt sitten tv:n luonto-ohjelmassa sanottiinkin, että Eurooppa onkin ainoa maanosa, jonka metsäpinta-ala kasvaa! Mikä on totuus, ja ketkä meille valehtelevat?

    https://areena.yle.fi/1-50911315

    Jakso 4  Metsät

    hemputtaja

    Visakallo kysyy ”ketkä meille valehtelevat?”. No het ovat näitä luontokadon profeettoja. Totuus löytyy metsäammattilaisilta, jotka ovat mm. 20-luvulta lähtien inventoineet Suomen metsät.

    Muiden maiden metsistä en tiedä, mutta näkyy noita olevan.

    Luontokadon lisäksi luontokatoprofeettojen yksi mielitermi on monimuotoisuus, jolla menee kuulemma kurjasti. Sen poistamiseksi pitäisi sitten suojella hemmetisti vanhoja metsiä.

    Eivät ole tainneet luontokatoilijat vierailla vanhoissa metsissä. Esim. vanha kuusikko on hyvä näyte. Pohjalla ei kasva muuta kuin sammalta, muutama tuulenkaadon aukko voi komeasti kyllä rehottaa.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Suomessa metsäpinta-ala alenee vaikka puustopääoma kasvaa. Metsänhävityksestä lasketaan päästöjä noin 1 milj. CO2-ekv.tn. vuodessa. Tämä ei ole mitenkään ratkaiseva määrä mutta silti kannattaisi mielestäni tukea uudelleen metsittämistä, koska ne alueet tuottaisivat aikanaan puuta. Etelämpänä Euroopassa tuolle rahalle saataisiin vielä enemmän vastinetta.

    Kurki Kurki

    https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0304380012005972

    Scientistin linkistä Swedish Forest Soil Inventory (SFSI) on mittannut vuonna 2000 Ruotsin metsien kivennäismaiden hiilen (C) määrän olevan keskimäärin 73-+10 tn/ha. Malleilla sama  (Jasso 07) 69+-9 tn/ha ja  (Q) 67+10-9 tn/ha.

    Epävarmuus hiilen määrällä on noin +-10 tn/ha.

    Linkistä tietoa, että maapallon ilmakehän hiileen määrä jää 1/3 osaan maaperään sitoutuneesta hiilestä ja verrattuna maapallon kokonais biomassaan hiiltä maaperässä on 2-kertainen määrä ja boreaaliset metsät ovat suurempi hiilivarasto kuin muut metsäekosysteemit.

    Tukea Ilvesniemen näkemykselle, että turvemaapäästöt ovat epätarkkoina poistettava lskelmista, linkki ei anna, koska käsitteelee vain kivennäismaita.

    Ruotsin metsien keskimääräinen runkopuukuutiomäärä on 3500 milj.m3/23,5 milj.ha= 150 m3/ha. Sen sisälmä hiilen määrä on:

    Lakelma: 150 m3*1,2==180 m3, joka kuivatilavuuspainolla kerrottuna on 0,42*180=72 tn, josta puolet on hiiltä (C) 36tn/ha.

    Suhde maan päällinen hiili 36 per maanalainen hiili 70 on silloin  34/66. Ei ihan sama, minkä Ilvesniemen Biosoil-tukimus antaa 40/60.

    aSanta

    Tein harjoitteena analyysin Suomen, jenkkilän ja globaalista kasvihuonekaasupäästökehityksestä v. 1991 jälkeen. Herää kysymys, mikä merkitys Suomen päästöhallinnalla on globaalissa merkityksessä ilmaston lämpiämisen kannalta, viitaten linkin päästötrendikaavioon? Linkki: Päästötrendiviivat.png

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    aSanta tätä kutsutaan Kiina-kortiksi: koska 5 miljoonan suomalaisen päästövähennyksillä ei ole merkitystä, ei kannata yrittää. Jos jokainen maailman 5 miljoonan popula sanoo samaa, loppujen lopuksi kukaan ei yritä.

    Päästövähennyskeinot kannattaa valita huolella: otetaanko epävarma lasku EU:sta vai varma lasku hakkuiden pienentämisestä?

    http://www.sttinfo.fi/tiedote/71015899/metsajohtaja-juha-jumppanen-hakkuurajoitukset-johtaisivat-miljardimenetyksiin-kansantaloudessa

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    tupla

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Monenlaista puhetta miljardilaskuista.

    Helsingin yliopiston tiedote: ”Myös metsien hiilinielujen tukeminen on tapetilla, etenkin kun tällä hetkellä metsien hupenevista hiilinieluista on lankeamassa veronmaksajille miljardien EU-korvaussumma.”

    http://www.helsinki.fi/fi/uutiset/lajitieto/kuinka-metsanomistaja-saisi-korvauksen-maittensa-luonnonrikkaudesta-ymparistoministerio-valmistelee-luonnonarvomarkkinoita

    Markku Laukkanen: ”Silti edelleen Ilmasto- ja luontopaneelien puheenjohtajille miljardilaskusta puhuminen toimii ideologisena vipuvartena hakkuiden rajoittamiselle, eikä ole huolen häivää kansantaloudelle koituvista menetyksistä.”

    http://www.sttinfo.fi/tiedote/71015899/metsajohtaja-juha-jumppanen-hakkuurajoitukset-johtaisivat-miljardimenetyksiin-kansantaloudessa

    Jyri Seppälä: ”Kukaan ei pysty sanomaan, millainen lasku on tulossa. Puheet miljardilaskusta perustuvat vanhoihin käsityksiin.

    http://www.metsalehti.fi/artikkelit/ilmastopaneelin-seppala-tiedossa-ei-ole-yhtaan-vapaita-nielukiintioita-myyvaa-maata/#d22ca7cc

    Kokenut kaiken tietää

    Ilmakuvistahan näkee aika paljon tuota kehitystä. Itsellä on aika paljon metsiä, jotka aikoinaan ollut tontteina, laitumena, perunamaana, ja ihan viljeltynäkin. Maailmalla kehitys menee toiseen suuntaan, katsokaapa mitä on intiassa, aasiassa eteläamerikassa metsille tapahtunut  viimeisen 50- 100 vuoden aikana. Minusta riisille voisi laittaa kovat tullimaksut.

Esillä 10 vastausta, 8,031 - 8,040 (kaikkiaan 8,461)