Keskustelut Metsänhoito Metsien uudistamishalukkuudessa pahoja puutteita.

Viewing 10 replies - 81 through 90 (of 106 total)
  • Metsien uudistamishalukkuudessa pahoja puutteita.

    On kuulunut kannustavia viestejä siitä , että taimikoita hoidetaan innokkaammin , kuin ennen . Erityisesti Etelä-Suomessa aktiivisuus taimikoiden kunnostukseen on ilahduttavassa
    nousussa . Omiinkin silmiini on osunut erinomaisen elinvoimaisia ja onnistuneita uudistusaloja .

    Uutinen Maaseudun Tulevaisuudessa antoi kuitenkin jäitä tupaan ja lunta porstuvaan .

    lainaus :

    ”Metsänomistajien kiinnostus metsän uudistamiseen on vähentynyt tasaisesti. Viime vuonna tilastoihin kirjattiin kaikkien aikojen pienin istutus- ja kylvöala.
    Viimevuotinen viljelyala kattoi vain 61 prosenttia kansallisen metsäohjelman tavoitteesta. Myös taimikonhoito ja nuoren metsän kunnostus jäivät kauaksi tavoitteista.
    Uudistusalojen heitteille jättäminen ja nuorten metsien pusikoituminen ei lupaa hyvää jatkolle.
    ”Pelkkä energiapuu ei metsänomistajaa lämmitä. Pääosa kantorahoista kertyy hoidettujen metsien järeästä tukista”, muistuttaa johtaja Esko Laitinen Etelä-Suomen metsänomistajien liitosta.
    JARMO PALOKALLIO

    Jos reilu kolmannes metsien uudistusaloista jää kokonaan kesannolle , pitäisi hälyytyskellojen alkaa soida jo kovalla äänellä .
    Teollisuuden uudet investointisuunnitelmat voivat jäädä suunnitteluasteelle , jos yllä mainittua kehityksen suuntaa ei saada pikaisesti korjattua .

  • jees h-valta

    Ilmaisen kuitenkin mielipiteeni vaikka tuota ”toista äärilaitaa” edustankin. Glan ajatuksella ainut oikea tapa olla metsänomistaja on myydä sielunsa sataprosenttisesti metsäkapitaalille. Heti ja varmaan ostoehtoihinn sitten aikaa myöten tulee ”ajokortti” että hyväksytäänkö sinut glusterorjaksi. Aika ykspuiseva ajatusmalli tuo. Olen itse vapaasti asioita ja toimijoita vertailtuani heittäytynyt tuottamaan puuta metsäkapitaalille. VAPAAEHTOISESTI. Mikään suuren kumman käännytystyön tulos tuo ei ollut. Joten itse olen sitä mieltä selvyydeksi että teollisuus saisi tehdä itsensä haluttavaksi yhteistyökumppniksi yhteydenpidollaan ja tarjonnallaan. Eikä olla sorvaamassa pakkolakeja ja tämänkin palstoilla esiintyvää mielipidepakkojunttaamista.

    jees h-valta

    Ja esimerkiksi näin jatkoon voisin laittaa oman yhteistyön esimerkiksi noin ikään kuin miten teollisuuden ostajien EI pitäisi mielestäni toimia. Myin pikkuerän koivukuitua ja kun hommat oli paperilla asia oli ohi. Ja että mikäs mättää?
    No se että hinnantarkistustakarajaaika lähenee eikä hän edes kysynyt olisiko muuta myytävää tähän kevääseen. Eikä tullut sellaista kyssäriä P-Satakunnan suunnaltakaan. Eikä ole tullut muinakaan keväinä.
    Vaikka molemmilla tahoilla on jopa nettiohjelman tiedot metsistäni aika hyvässä reaaliajassa. Eikä ole tullut tajouksia että jos laitettaisiin joku palsta vaikka hakkuukuntoon jos se ei sitä ole.
    Hiljaista on joka vuosi kuin siellä kuulussa huopatossutehtaassa.
    Mutta kun päästään vaatimaan poliitikoilta niin johan ollaan äänekkäitä. Voi p….le sentään!

    Gla

    Vastaus löytyy kommentistasi. Ei teollisuudella kuulukaan olla mielenkiintoa soitella pikkueriä myyvien perään. Eikä ainakaan silloin, kun kertymät on 28 m3/ha pieniläpimittaista tavaraa, vaikka heikoimmat paikat on jätetty korjaamatta. Itse olen tyytyväinen, jos tuollaisen kohteen saan kaupaksi.

    Minulla oli edellistä kommenttiani kirjoittaessa mielessä ihan toisenlainen malli metsätalouden harjoittamisesta. Pikkuerät kannattaa jättää mhy:n niputettavaksi, mutta sehän ei sinulle käy.

    jees h-valta

    Kun en mielestäni maininnut myyväni pystykaupalla pelkkiä pikkueriä. Mutta nekin kyllä kannattaa ostaa jos isompaakin välillä tarjotaan.
    Siitä e-pienpuun markkinoista olikin jo eilen taas lehdessä aivan kelpoisasti juttua. Siinä oli mm. motoyrittäjä joka harmitteli tukien vaikeutumista. Ei ollenkaan itse työstöä kuten täällä eräs mankuu alvariinsa.

    jees h-valta

    Korjaan edellistä senverran että se olikin aamun Satakunnan Kansassa. Koko vuoden näillä kohteilla työllistyvä motoyrittäjä siinä ihmetteli että miten käy jos pienpuun tuki loppuu. L&T:lle tekee ja jutussa oli myös kyseisen yrityksen edustaja. Heidän mielestään kannattaisi tukea ja työllistää.
    Täällä taas metsänomistajat kilvan haukkuvat toisiaan kun tuollaista edes teettää joku. Aika outoa vai vainko tavantakaista kateutta.

    Gla

    On täysin samantekevää, mitä joku yrittäjä Satakunnan kansassa jättää kertomatta. Fakta kuitenkin on se, että pienläpimittaisen puun korjuu on kallista, eikä tuollaisen toiminnan varaan kannata tulevaisuutta rakentaa.

    jees h-valta

    Joten kuitua sitten polttoon vai?
    Kun mielestäni sille piti tulla jotain muutakin käyttöä.

    Ammatti Raivooja

    Eiku ihmiset pakotetaan hoidattamaan metsiä niin sieltä kerätään suuri läpimittaista puuta mitä ei tietenkään polteta vaan tehdään liikennepolttoaineiksi. Sähkö omavaraisuutta lisätään parilla kolmella ydinvoimalalla. Kaikki toivo on nyt EU:ssa, että tälläne kannustaminen hoitamattomuuteen ja risujen perässä juokseminen loppuisi. EU:ssa on tää homma ymmärretty.

    jees h-valta

    Vielä tuohon toiseenkin ristiriitaisuuteen Glan ”tokaisussa”.
    Onko tulevaisuuden kannalta sitten parempi että ne tiheät metsälöt jätetään hoitamatta kun niille kuitenkin tekijöitä ja tekohaluisia koneurakoitsijoita löytyy. Tässä jutussakin metsänomistaja totesi ettei hän kerkeä tässä elämäntilanteessa hoitamaan metsiään mutta haluaa kuitenkin että ne hoidetaan. ELI kysyntä ja tarjonta kohtaavat ja metsä tulee kasvukuntoon. Missä on sitten se negatiivi tulevaisuuden suhteen?

    jees h-valta

    Kernaasti täällä tätä pakotehalua tuntuu löytyvän. Muistan kun mhy-keskustelussa se pakkomaksu oli se suurin kauhistus. Nyt ollaan innolla vartoamassa ja vaatimassa jopa eur.unionia kehittämään pakotteita metsänomistajille. Jopa täällä metsänomistajatkin. Nuo konejullit minä kyllä ymmärrän.

Viewing 10 replies - 81 through 90 (of 106 total)