Keskustelut Metsänhoito Metsurin sahakorvaus

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 41)
 • Metsänmies

  Verottajan sivuilla sanotaan ,jos metsätyöstä kertynyt palkka on vähintään kolmasosa kokonaispalkoista, tekee verottaja metsurivähennyksen automaattisesti. Kannattaa kuitenkin laittaa se varmuuden vuoksi itse. Metsuri saa myös ”Ylimääräisen elantokustannusvähennyksen” se oli vuonna 2020 10,75 euroa päivältä, vaihtelee vuosittain. Edellytyksenä on , että työnantaja ei ole maksanut mitään päivärahaa, eikä työmaalla ole ruokailumahdollisuutta(omat eväät saa olla). Myös tietokoneen hankinta- ja käyttökulut on vähennyskelpoisia, jos sitä tarvitsee jollakin tavalla työssään. Jos hankkii tietokoneen, jota käyttää työssään sivutoimisesti, verottaja hyväksyy hankintahinnasta 50%, käytön määräällä ei ole merkitystä.

  kmetsuri

  Metsänmies soittaa verottajalle ja kysyy…itse selvittänyt asian kahteeen kertaan kun työnantajat lukevat tessiä eivätkä verottajan ohjeita. Kuten sanoin, verolainsäädäntö ja tessi ovat eri asia. Mettämakuri – kannattaa laittaa itse ,jotkut laskee toiset ei. Pyydä myös työpäivien lukumäärä/vuosi työnantajalta, jolloin saat vähentää ateriakorvauksen – muistaakseni 9.5€/päivä.

  kmetsuri

  Joo metsänmies tiesi vellirahan, hyvä!

  Metsänmies

  kmetsuri:”Metsänmies soittaa verottajalle ja kysyy

  Et tainnut lukea aikaisempaa kommenttiani. Olen kysynyt asian verottajalta, ja sieltä on ilmoitettu, että olen oikeassa. Et taida ymmärtää, että verottajalle on se ja sama, mitä ennakkoon peritään. Verolaki koskee lopullista verotusta. Siis sitä verotusta josta päätöksen on tehnyt verottaja veroilmoituksen jälkeen.

  kmetsuri

  Metsänmies. Jos olisin työntekijänä metsätöissä urakalla, niin minulle ei olisi sama, onko ansiostani verotonta 26 tai 35 % palkanmaksun yhteydessä,koska se vaikuttaa suoraan ktahan,eläkkeisiin jne. Nythän on ”hyvä” tilanne kun se on alle 30, mutta kun sahat,tarvikkeet,bensa jne.jne.kallistuu,niin tuohon taksaan lasketaan enemmän korvauksen osuutta tulevissa neuvotteluissa, jolloin miesosuus pienenee. Mutta en jauha enempää tästä-kiitos ja kumarrus!

  Metsänmies

  Ateriakorvaus on  tämän vuoden(2021) verotuksessa 11,00 euroa päivässä. Verohallituksen päätös. Voi tietysti olla, että kmetsurilla se on poikkeavasti 9.5 euroa.

  Sanoinkin, että se on sama verottajalle, ei minulle.

  Jätkä

  arto:”Metsurivähennys on 5 % palkkatulosta, jonka olet saanut metsätyöstä. Metsurivähennys on enintään 240 euroa. Tuossa tarkennusta joku satuili väärää tietoa metsurivähennyksestä.”

  -Ketä syytät satuilusta?

  Jätkä

  Ateriakorvaukset, päivärahat, metsurivähennykset, kilometrikorvaukset – Ovat kaikki verovapaita korvauksia.

  Lisäksi on se, josta oli kyse aloituksessa, eli Moottorisahavähennys. Jos se ei ole vielä tullut selväksi, niin ei kai se tulekaan.

  Metsänmies

  Nyt alkaakin olla jo asia käsitelty, kun tultiin siihen, mistä aloitettiin. Toivottavasti Mettämakurille oli keskustelusta apua. Vastauksissa oli tosin hajontaa, mutta verottaja neuvoo tarvittaessa tarkemmin.

  arto arto

  Ateriakorvaus Voit vähentää päivittäisiltä matkoilta ateriakorvausta vastaavan määrän tulonhankkimiskuluina, jos kaikki nämä ehdot täyttyvät:

  • Olet erityisalan työntekijä, eikä sinulla ole varsinaista työpaikkaa.
  • Työnantajasi ei ole järjestänyt ruokailua erityisellä työntekemispaikalla tai sen läheisyydessä.
  • Työnantajasi ei ole maksanut ateriakorvausta, päivärahaa tai muuta korvausta aterioinnista.
  • Kaikki tulonhankkimiskulut ovat yhteensä yli 750 euroa.    Eli ei ole verovapaa korvaus on TULONHANKIMISKULU.
Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 41)