Keskustelut Metsänhoito Metsurin sahakorvaus

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 41)
 • Jätkä

  Kyllä minä olen saanut tuhansilta päiviltä ateriakorvauksen ”puhtaana käteen”, niitä ei työnantaja ole joutunut ilmoittamaan edes verottajalle,  ei myöskään osapäivärahoja, kokopäivärahoja, yömatkarahoja, eikä varsinkaan kilometrikorvauksia, kun ne ovat olleet valtion hyväksymän korkuiset / km taikka pienemmät.

  Mettämakuri

  Eli työnantaja on maksanut KO. Kulut?

  Tee Ström

  Se ATERIAKORVAUS maksetaan työantajan toimesta tilin yhteydessä  varmaankin puuta ostavien firmojen ostomiehille niiltä päiviltä, joille ei OSAPÄIVÄRAHAn edellytykset täyty. Samaa koskee varmaankin Metsäkoulun opettajia maastopäivien osalta.

  TYÖSUHTEISILLE metsureille en ole nähnyt kenenkään työnantajan maksavan mitään ateriakorvausta, vaan he saavat sen vähentää TULONHANKKIMISKULUNA, kuten Arto aiemmin selosti.

  Toni Berndtson

  Itse teen sahatyötä tuntipalkkaisena.

  Aiemmin verotuksen oikaisulautakunta oli kohdallani linjannut, että moottorisahavähennys lasketaan sahatyöstä saadun palkan (ne tunnit joilta on maksettu ms-korvausta) ja moottorisahakorvauksen (veroton) yhteissummasta.

  Viime vuosina verottaja on hylännyt tällä tavalla laskemani vähennykset, jonka takia vein asian hallinto-oikeuteen. Noin vuoden odottelun jälkeen sain päätöksen:

  Koska moottorisahakorvaus on maksettu ilman ennakonpidätystä, ei sitä voida lisätä moottorisahatyöstä maksettuun palkkaan vähennystä laskettaessa.

  Eli jos saat moottorisahakorvausta vaikka 1000 tunnilta, ja tuntipalkkasi on 15 euroa, voit vähentää 40% 15000 eurosta -> 6000€

   

  Petkeles Petkeles

  Voinemme olla yhtä mieltä siitä, että veroton korvaus ei voi olla vielä erikseen vähennyskelpoinen verotuksessa.

  arto arto

  Juu mutta se maksettu moottorisahavähennys on se 30 %. Eli voi vaatia siitäkin sen 40 %

  Mettämakuri

  Vähentää vielä vähennyksistä?

  Metsänmies

  Toni Berndtson kertoo tekevänsä sahatyyötä tuntipalkkaisena. Tässäkin tapauksessa on vähän eri juttu, onko käytössä moottorisahan tuntikorvaus, vai maksetaanko korvaus prosentteina. Työnantajan on eroteltava palkkalaskelmassa sahakorvauksen määrä ja verotettava osuus erilleen. Molemmissa tapauksissa.

  Tuo esimerkki ei sano mitään. Siinä pitäisi näkyä erikseen verotettava tulo sahatöistä euromääräisenä ja myös sahakorvaus euromääräisenä. Jos muita tuloja on, niitä ei pidä sotkea asiaan.

   

  Metsänmies

  Selitätkö Arto, mistä johtuu ristiriita, että aina puhutaan 30% sahakorvauksesta, vaikka Tessin mukaan esim tänä vuotena se on 23,6%.  Sama ihmetyttää tuntikorvauksessa. Jos veronalainen ansio on 10 euroa tunti, tai 15 euroa tunti. tuntikorvaus  on silti  molemmissa 5,04 euroa. Miten se voi olla molemmissa 30%?

  arto arto

  http://Moottorisahavähennys on 30 % palkasta, jonka olet saanut metsätyöstä. Voit vaatia veroilmoituksessasi, että vähennys tehdään 40 %:n suuruisena. Voit saada moottorisahavähennyksen myös moottorisahakorvauksesta, joka on maksettu erikseen. Metsurivähennys on 5 % palkkatulosta, jonka olet saanut metsätyöstä. Tuossa verotajan ohje .Vero.fi                 Tes  Voimassa 1.4 2021 -31.01 .2022         Raivaussahat ja mineraaliteräketjuöljyä käyttävät moottorisahat
  Osuus työkohtaisesta palkasta 24,4 %
  Käyttötuntikorvaus 4,75 €/h
  Bioteräketjuöljyä käyttävät moottorisahat
  Osuus työkohtaisesta palkasta 26,7 %
  Käyttötuntikorvaus 5,18 €/

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 41)