Keskustelut Metsänhoito Metsuripula.

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 71)
 • Metsuripula.

  Suomessa on huutava pula metsureista – Pohjalainen yritys tuo 130 työntekijää Aasiasta, kun kotimaisia osaajia ei löydy     Aikoo kouluttaa muutamassa kuukaudessa ammattimetsureita.

 • Apli

  Kannattaa kyllä nykyään valvoa itse hommaa jos tilaat istutuksia tai raivuuta joltain toimijalta että homma sujuu niin kuin olit sopinut, tänä keväänä kuullut tutuilta monenlaisia tarinoita epäonnistuneista istutuksista ja raivuustakin, ilmeisesti asialla olleet ulkomaalaiset tekijät…

  Puuki

  Kannattaa tosiaan valvoa itse esim. istutusta.  Viimeksi sattui tilanne jossa ku-taimia istutettiin kiireellä ja osa tippui matkallekin metsään, osa jäi tiivistämättä kunnolla ja kuivuivat seuraavana kesänä.

  Tomperi

  Puukin kanssa täysin erimieltä, tiivistäminen on täuysin tarpeetonta ainakin kookkaimmiss kuusen pituusluokissa.  Paljon tärkeämpää on riittävän syvälle istuttaminen.  Sain seurata kun istuttivat kuusen taimia kuoppamätästetttyyn maahan ja pinta istutuksella, viikion kuluttua puiolet oli nuojahtanut, jos sade oi viivästynyt päivällä tai parilla nioin kaksi kolmasosaa ois kuollut.  Jokainen taimi oli tiivistetty.

  Puuki

  ^ Paakut huonolla kastelulla siis. Molemmat jos jää tekemättä, niin ei varmasti onnistu kasvuunlähtö.

  Tomperi

  ….. ensimmäisen vesisateen jälkeen jo paakkuja näkyvillä, paksu paakku hikkainen moreeni, ja siis paakut pinnassa, laittasin kuvia mutta mutta en viiti kun tiedän että sensuuri tiukka tuolla kuva puolella joten eihän semmosia kuvia julkasta…. kuolleista kivutvista taimista

   

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Siellä mitään sensuuria ole. Laita vaan Tomperi kuvia putkeen.

  Itämaan ihme

  1. Työ äärimmäisen kausiluontoista, jos tekee ihan puhtaasti metsämetsurin töitä.

  2. Taksat olleet suht samalla tasolla jo iät ja ajat. Pahimmissa puljuissa,  taksoja pitäisi laskea säännöllisesti, mikäli töihin mielii. Elinkustannukset kuitenkin nousee jatkuvasti.

  3. Työntekijäksi vaikea päästä eli yrittäjänä lähdettävä liikenteeseen.

  4. Vie vähintään sen 3-4 vuotta, että työ alkaa luistamaan urakkatahdilla.

  Ei varmasti saa nuoria enää tähän ammattiin, joiden pitäisi pystyä suunnittelemaan esimerkiksi talon hankintoja ym. Näitä 1-2 kauden tekijöitä tulee aina silloin tällöin, mutta ymmärtävät jutun jujun onnekseen riittävän ajoissa.

   

  Jätkä

  Kyllä metsätyö kinnostaisi moniakin nuoria kavereita, mutta ansiotaso jää useimmissa tapauksissa niin kehnoksi, että mikä tahansa muu työ vie siitä voiton.

  Usein vedellään esiin joitakin päiviä, jolloin – lähinnä istutustyössä- on huhkittu reippaasti ja tehty pimeästä pimeään Euronkiilto silmissä, mutta vuosiansioa ei rakennetta muutamien päivien hyvilläkään tuloilla.

  Vasta vuotuinen verotettava tulo kertoo totuuden siltä osin.Epäilen vahvasti, että esim palstalla pätevän metsurin viittaa harteillaan pitävän nimimerkki arton vuosiansio (verotettava) – jäisi vertailussa korkeintaan keskikastiin vaikkapa vertailtaisiin esium rekkakuskien mediaanitasoon, taikka poliisin – taikka ihan normaalin duunarin ansiotasoon.

  artolla kuitenkin pääasiallinen syy metsurin ammattiin on aivan varmasti työ- ja asuinympäristo ja muu elämänlaatu mielekkäine harrastuksineen. Lisäksi väitän, että artolla on työmoraali, joka monella muulla vastaavalla on jäänyt kehittymättä, eli kaikki kohteet tehdään ammattitaidolla ja mitä nopeammin ne tehdään, sitä nopeammin päästään seuraavalle kuviolle ja sitä enemmän tilille kilahtaa tuohta.

  Tangomarkkinoille on alkukarsinnoista selvinnyt mm nuori metsuri, joka ilmoittaa olevansa työtön metsuri. Hänen kohdallaan ilmeisesti ei ole Tampereen seudulla iskenyt tuo tunnettu metsuripula, kun tähän aikaan ei ole töitä ollut tarjolla.

  miksuliini65

  Kuin Jätkä kertoi ansiotjääkehnoksi Metsurinduunissa  Se on menyttäaikaa motukulla tukinteko rs.homissa taksat on niin poljettu ei siellä suomiduudarit pärjää  Nykyään puutavarayhtiöiden ostopuusta 97.porsenttia motopuuta

  mehtäukko

  Olipa aikoinaan jossain julkaisu, jossa eräs nyk. työmies MPutkonen syyllisti suoraan ja rankasti hankintahakkaajat. Hänen mielestään he veivät leivän metsureiltaan, jotka olivat Maaseututyöväenliitossa. Se oli aikaa, jolloin motot tulivat metsiin.

  Ja kauan manuteko isossa mitassa olisi ajankäytöllä ja hinnalla täysin mahdotonta.

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 71)