Keskustelut Metsänhoito Metsuriyrittäjä

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 106)
 • Metsuriyrittäjä

  Merkitty: 

  Olen tässä ollut noin vuoden metsuriyrittäjänä ja työskennellyt pääsääntöisesti yhdistykselle niin uteliasuuttani kyselen onko palstalla muita yrittäjiä. Kuinkahan paljon yhdistys vetää välistä kun oli viimeksi niin kovat hintaneuvottelu, hankalaa oli saada euro tunnille ja sen verran voin sanoa hinnoista että alle 30 en laita sahaa käyntiin.

 • petep

  Onko tuolla hinnalla ollut kalenterissa paljon tyhjää?

  husku550xp

  Ei ole. Kunka niin onko hinta huono vai onko 30e liikaa tunnista ja yleensä teen urakkahinnoilla mutta tämä oli esimerkki.

   

  Puuki

  Tuolla tuntihinnalla pitää jo tulla hyvää jälkeä urakkavauhdilla. ~ 25 €/h sitten tuntityön hinta.

  husku550xp

  Jälki on kyllä ollut hyvää (ainakin kehuttu) ja työkokemustakin on kertynyt palkkatyöstä. Sain palkkatyössä sen reilut 15e tunti  Niin pitäähän yrittäjänä jonku verran enempi saada. Joillakin palstoilla oli muka 40e miehiä mutta taitavat olla huuhaa juttuja

  Puuki

  Minä teetän aina  hehtaarihinnalla taimikonhoidot. Kemeran kanssa mahdollista teettää metsuriurakoitsijoilla, muuten ei mitään järkeä nykyhinnoilla.

  Jätkä

  Jos jälki on hyvä taikka kiitettävä, ja yrittäjä on ahkera, niin hinta on ”ihan sopiva”.

  Urakalla voi tienata paremminkin, mutta onhan siinä aina se neuvottelu ja pinta-alat ja mittaus…

  husku550xp

  Yhdisys ei tahdo maksaa 300e enmepää taimikosta joka on tiheimmästä päästä helpommissa ollaan siellä 250e pinnassa. Minusta hehtaari hinnat saisivat olla isommat mitä lie maan omistajat joutuvat veloittamaan esim. yhdistykselle

  Puuki

  Eipä ole tietoa mhy:en hinnoista. Suoraan olen maksanut vaikeusasteen mukaan ~ 180  – 350 € /ha.

  Kerran  oli m-yrittäjä, joka ei osannut istuttaa pottitaimia ; tökki taimet vain tiivistämättä ollenkaan. Nopeaahan se tietysti  on, mutta puun kasvuunlähdön kannalta huonompi homma.

   

   

  petep

  Tässähän tulee mieleen se mies joka teki 2 hehtaaria päivässä raivaussahalla ja sillä matikalla se ois 600 euroa päivässä .Kultakaivos 😀

  husku550xp

  Kyllä en ole semmoista taimikkoa nähnyt jota pääsee 2 hehtaaria päivässä ei taida olla olemassakaan. Linjanraivauksessa kyllä pääsee mutta harvon siinäkään ja hinnat ei ole paljoa pienemmät että ei ne hääviä hommia ole nuo taimkonhoidot mutta kyllä niitäkin tekee ettei tarvitse jouten olla.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 106)