Keskustelut Metsänhoito Metsuriyrittäjä

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 106)
 • Metsuriyrittäjä

  Merkitty: 

  Olen tässä ollut noin vuoden metsuriyrittäjänä ja työskennellyt pääsääntöisesti yhdistykselle niin uteliasuuttani kyselen onko palstalla muita yrittäjiä. Kuinkahan paljon yhdistys vetää välistä kun oli viimeksi niin kovat hintaneuvottelu, hankalaa oli saada euro tunnille ja sen verran voin sanoa hinnoista että alle 30 en laita sahaa käyntiin.

 • Jätkä

  Älä ryyppää niin paljon, niin muisti toimii paremmin.

  Tolopainen

  Ei tässä nyt jouda kun pitää harventaa. Olipa ne huonoja aikoja kun piti tehdä kaksmetristä kuitua, nykyisin keskimäärin 4.5 tekemäellä metsurit pääsee 60 kiintoon päivässä.

  Jätkä

  Parasta olisi hakata n. 6 metristä. Muistan Puolustusvoimien harjoitusmaastossa, kun ”ensiharvennusta” tehtiin lehtomaiselle kankaalle. 5  kpl kuusimerisiä tuli samasta rungosta ja vielä jäi pari metriä latvusta. Käytännössä jokainen pölkky kaatui valmiiksi kasaan. Poistuma oli 120 – 150 kiintoa hehtaarilta. Hakuun jälkeen kun käveli ajourien välissä, oli kuin tukkilauttaa olisi kävellyt. Puusto oli jo sen verran järeää, että kun oli oikein hyvä keli, sahattiin kuusi tankillista päivässä. Sahan HVA 254 ( Maailman paras saha kokoluokassaan).

  Tolopainen

  Jätkä on näissä hakkuissaan siirtynyt jo kauan sitten totuuden jälkeiseen aikaan ja linja näyttää pitävän.

  petep

  Miten teillä nykyään mene joka aihe ihan suunsoittoon ?

  pikkutukki

  Varsinaiset  kyyhkyläiset !

   

  Tolopainen

  Jätkä on vuosia kertonut samoja juttuja koulupojille ja lisännyt juttuihin Lapin lisää joka vuosi ja nykyisin uskoo niihin itsekin.

  Metsuri motokuski

  Kieltämättä välillä tulee samanlainen tunne. Siihen kun vielä lisätään kateus koneellista puunkorjuuta kohtaan tai annetavaa opetusta sekä oppilasainesta kohtaan niin soppa alkaa olemaan valmis.

  rööri roope

  Taitaa tää teknikko ajella rollaattorilla ja jättää moton toiseksi pöllinteossa.Alkaa olla arton luokkaa jutut vai menneekö jo ohi.

  pihkatappi pihkatappi

  254 Husqvarnan tankillinen kului kyllä puskassa kuin puskassa tunnissa ja ammattimies sahasi sitten vähintään 5 tankillista päivään.

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 106)