Keskustelut Metsänhoito MG.n häikäilemättömyys metsureiden työnantajana

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 41)
 • MG.n häikäilemättömyys metsureiden työnantajana

  Merkitty: 

  Miten voi olla että huippu tulosta tekevänä toimijana ei ole kykenevä maksamaan harvinaiseksi käyville metsureillensa edes kunnollista korvausta urakan mittaamisesta, kilometrikorvauksista puhumattakaan? Lisäksi tuntuu teettävän kaiken maailman urakoinnin ulkopuolelle kuuluvia nauhoitustöitä metsureilla naurettavalla tuntihinnalla. Nämä päättäjät pitäisi pakottaa itsekeksimillään työehdoilla hankkimaan metsurintyöstä leipänsä. Harkitsen ja kehoitan muitakin miettimään eettisistä syistä mg.n osuuksista luopumista ellei metsureille anneta työrauhaa tehdä hyvinkin tärkeää työtänsä maksamalla työstä kunnollista palkkaa, km ym. työhön liittyvine korvauksineen.

 • puutuomas

  Eikö juuri ammattiliitto ole ollut neuvottelemassa metsureiden puolesta näitä hävettävän pieniä tessin minimi palkkoja ym.korvauksia? Saisivat liiton miehet hävetä ja alkaa korjaamaan tilannetta.

  Nostokoukku

  Metsätyöstä on aina maksettu vain sen verran, että puu nippanappa saadaan tienvarteen. Siitä eteenpäin saman puun työstäminen on sitten jo huomattavasti paremmin palkattua oli työn vaatimustaso minä tahansa. Metsuri on tämän tuotannon alimmalla portaalla ja palkka sen mukainen. Omia tenaviani olen aina varoittanut hakeutumasta töihin jota tehdään kumikengät jalassa. Sellaista työtä kukaan ei arvosta eikä siitä palkkaa saa, korkeintaan nimellisen korvauksen. Jos metsuri sahaa tonnin raivurilla ja tekee oikeita ratkaisuja jotka vaikuttavat monta kymmentä vuotta eteenpäin, hän saa siitä naurettavan tuntipalkan. Mutta annas olla kun nappaskenkä konsultti ja tonnin läppäri päivittävät jotain palkka- tai kirjanpito-ohjelmaa, niin tuntiveloitus on parikymmenkertainen. Ja hänen työnsä vaikutus on muutaman kuukauden, kun taas on tehtävä uusi päivitys. ( Ai että minua kuvottaa koko sana)

  Jätkä

  puutuomas:”Eikö juuri ammattiliitto ole ollut neuvottelemassa metsureiden puolesta näitä hävettävän pieniä tessin minimi palkkoja ym.korvauksia? Saisivat liiton miehet hävetä ja alkaa korjaamaan tilannetta.”

  Toki on, mutta se pieni joukko, joka metsätyötä tekevistä on järjestäytynyt ei pysty joukkovoimaa käyttämään niin, että se purisi lakon muodossa edes vähän.

  (Kuulutko, puutuomas ammattiliittoon?)

  Homman ovat pilanneet järjestäytymättömät työntekijät, jotka jopa lakkotilanteessa painavat tekemään alipalkoilla töitä.

  Ainoa vahvistus on, että liitto on teollisuusliitto, jossa on paljon enemmän muita ammattilaisia ja heidän kanssa yhdessä on mahdollista saada palkkausta edes hieman nostettua, mutta koko ajan se jää jälkeen muista enemmän ja enemmän.

  Metsurit, koneurakoitsijat ja -kuskit tekevät jo paljon niitä töitä, jotka kuuluisivat työnjohdolle ja esim ostohenkilöille. Nuo Duunaritkin tekevät sen maastotyön huomattavasti tehokkaammin – ja halvemmalla. Kyllä siitä pitäisi maksaa vertailukelpoinen palkka. TES on minimi, jota ei saa alittaa, mutta ylittää saa kyllä.

  puutuomas

  Kuulun rakennusliittoon koska sen jäsenyyttä  tultiin rakennustyömaalle asti tarjoamaan, toisin kuin yli vuosikymmenen mhy.n metsurina ollessani en saanut alan liitosta mitään yhteydenottoa eli kertoo liiton täydellisestä passiivisuudesta.

  heleniustimo6

  Metsähallituksen raivaukset ovat oikein kruunu ,kokemusta on 10 vuodelta.samalla hehtaarihinnalla vedettiin koko ajan,jos voitti tarjous kilpailun..viron ukot paino taksat .. varmaan makso kaikki velvoitteet..huippu tässä on..sokkona täytyi hehtaarihinnat laittaa ,läpi hinnat esim.varhais hoito,ennakkoraivaus,taimikon hoito ,ei herrat kuulemma lähetä karttoja ,vaikka pyysin monta kertaa,että olis voinu jonkun järkevän hinnan laittaa,määrät olivat kuitenkin 100-200 ha .onneksi löysin reilun työn työn antajan ,ei voi kun ihmetellä metsähallituksen politiikkaa.

   

  mehtäukko

  Aloituksen  puutuomas…”Harkitsen ja kehoitan muitakin miettimään eettisistä syistä mg.n osuuksista luopumista ellei..”

  Jo näin lyhyellä keskustelulla selvisi, ettei noin vastuutonta nimeltä leimaamista pitäisi harjoitella. Olisi tarkkaan ensin selvitettävä juurisyyt, mistä mikin johtuu. Jos kyseessä on toimihenkilön ammattitaidottomuus, ei koko talo ole leimattava…

  Tomperi

  Ei pitäisi yksittäistä firmaa tuolla tavoin syyttää vaan tarkastella laajemmin ko asiaa.

  Eikö Riikilä ja kumppanit voisi tehdä taulukon jossa olisi lueteltu kaikki metsäyhtiöt ja heidän palkkalistoillaan olevien metsureiden määrä, metsureiden jotka ovat suoraan palkkasuhteessa ja ympärivuotisesti työllistettyjä.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Määrä ei vielä kerro työntekijöiden työtyytyväisyydestä, työoloista tai palkoista, mutta Tomperi on kyllä oikeassa: joku luotettava taho voisi tehdä tutkimusta asiasta.

  Berza

  70-80 luku oli palkan suhteen metsureitten kulta-aikaa, mikäli oli kunnon urakkatahtiin kykenevä henkilö. Esim raivuulla tuolloin oli urakkapalkat niin korkeat, että osa jätti päivän kesken. Näin ei työnantajalle seljennyt taksan ”ylihinta” No, toiset ei malttaneet näin tehdä ja palkanlasku saattoi olla seurauksena.

  Nykyisin metsurit ovat selkeästi palkkakuopassa, firmasta riippumatta. Tarvittaisiin taas Kekkosen jyrähdys, joka 60 luvun alussa  saikin palkat nousuun.

   

  mikalaitinen99@gmail.com

  Minulle yksi tuttu joskus sanoi, että esim paikallisella mhy:llä jos teettää metsätöitä, vaikka taimikonhoitoa niin isommat toimijat tarjoaa samoja palveluita paljon halvemmalla. Ja siitä syystä hän ei halunnut olla mhy:n palveluksessa laisinkaan!

  Itse nyt kun olen mhy:lle urakoinut vuoden verran niin minusta heidän hinnat jota maksavat on hyviä, työnkuvaan nähden! Olen sitä mieltä että kyllähän sille Suomalaiselle metsurille pitää kunnon taksa tai palkka maksaa jotta heidät saa metsään!

  Vaikka olen 23v ja ”nykynuorison” edustaja niin on hienoa että nuoria halutaan lisää metsurin hommiin, kovin moni ei mielellään metsään lähde rämpimään olipa keli kuin keli!

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 41)