Keskustelut Metsänhoito MG.n häikäilemättömyys metsureiden työnantajana

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 41)
 • MG.n häikäilemättömyys metsureiden työnantajana

  Merkitty: 

  Miten voi olla että huippu tulosta tekevänä toimijana ei ole kykenevä maksamaan harvinaiseksi käyville metsureillensa edes kunnollista korvausta urakan mittaamisesta, kilometrikorvauksista puhumattakaan? Lisäksi tuntuu teettävän kaiken maailman urakoinnin ulkopuolelle kuuluvia nauhoitustöitä metsureilla naurettavalla tuntihinnalla. Nämä päättäjät pitäisi pakottaa itsekeksimillään työehdoilla hankkimaan metsurintyöstä leipänsä. Harkitsen ja kehoitan muitakin miettimään eettisistä syistä mg.n osuuksista luopumista ellei metsureille anneta työrauhaa tehdä hyvinkin tärkeää työtänsä maksamalla työstä kunnollista palkkaa, km ym. työhön liittyvine korvauksineen.

 • mehtäukko

  Maatalouslomittajilla on kait siisti sisätyö. Peseekö heidän kamppeensa kunta, itse, vai liikkuvatko viikosta toiseen samoissa vaatteissa?

  MIISU4F MIISU4F

  En tunne maatalousalan tyäehtoja.

  Kysymyshän on siitä, että  työolosuhteisiin tuli merkittäviä muutoksia. Aikaisempi veroton korvaus riitti kattamaan aiheutuneet kulut.

  Uusi systeemi vei verottoman korvauksen pois mutta kulut jäi (lukuunottamatta sahan hintaa ja polttoainetta)

  Metsuri motokuski

  On paljon ammattiryhmiä joissa työ vaatteiden pesuun ei saa työnantajalta korvausta. Uskoisin että olet saanut kuitenkin nuo vaatteet työnantajaltasi ilmaiseksi. Toisekseen työmatkat eivät kuulu työaikaan pääsääntöisesti monessa muussakaan ammattiryhmässä. Olisin tyytyväinen jos minullekin olisi työnantaja antanut aikoinaan työvälineet ja bensat. Monesti niistä saatu korvaus ei riittänyt välineiden hankintaan ja korjaamiseen saatika bensoihin.

  arto arto

  Nuorena oli erässä metsävirmassa firman sahat. Itse ei tarvinnut huoltaa kaikki hoiti liike. Tuli räntäkelit rupesi sahat temppuilemaan  huolto liike 35km päässä työnantaja korvasi kilometrit kesti vuoden tuli niin kalliiksi. Seuraavana vuonna sahatiin omilla sahoilla. Eihän toisten sahoja kannata koskea jos ei kukaan maksa liike huoltaa saa maksunkin.

  Jätkä

  Mopokuski:”Olisin tyytyväinen jos minullekin olisi työnantaja antanut aikoinaan työvälineet ja bensat. Monesti niistä saatu korvaus ei riittänyt välineiden hankintaan ja korjaamiseen saatika bensoihin.”

  Minkälaisesta ”korvauksesta” puhut?

  Perinteisesti on urakkatöissä ollut  sahan osuus urakkapalkasta ns. sahan osuutta, josta ei ole pidätetty veroa eikä siihen ole lisätty sosialistikuluja.

  Terävämmät metsurit ovat hakeneet sahan osuudeksi 40 %. Miten Mopokuski?

  Hieman pidemmistä työmatkoista on saanut korvauksen matkaan käytetystä ajasta, miten lie nyt? Metsäalalla maksetaan kuitenkin kilometrikorvaus KOTOA työpaikalle  ja takaisin.

  Näkyy nyt olevan Tessissä aikapalkalla M-sahan palkka olevan 5.22 € /h, sekö ei mopokuskin kalustolle riittänyt?

  Kokenut ammattilainen käyttää tuntitöissä sellaista sahaa, joka kuluttaa vähän, eikä kierrä kovin huimilla kierroksilla. Tilhi olisi muuten sopiva,mutta halvatun raskasruokainen.

  MIISU4F MIISU4F

  MM HUOM: opiskelenkin uutta alaa mutta pysyn kyllä raivaussahan varressa toistaiseksi ainakin. Työhän on itsessään ihan kivaa ja istutuskin mukavaa. On aina uuden elämänalussa polkiessaan pottiputkea.

  Mutta kun lähdetään heikennysten tielle, ei tunnu loppua tulevan, kun kerran se hana avattu, valitettavasti.

  Pieni ala, heikot edellytykset puolustaa edes olemassaolevia ehtoja. Siksikin pitäisi laittaa kampoihin.

  MIISU4F MIISU4F

  Arto: juuri näin! ***Eihän toisten sahoja kannata koskea jos ei kukaan maksa liike huoltaa saa maksunkin.***

  Mutta kyllä meillä mennään jo kolmaskin eli seuraava vuosi näin. Metsurit vähenee luonnollista kautta niin häipyy tämäkin kuluerä.

  Jää vain ne taimikot hoitamatta kun tekijät loppuu mutta se ei ole meidän murhe.

  Metsuri motokuski

  Tuo viimeinen lause on ihan totta. Eiköhän tuohonkin keinot löydy kun tarpeeksi huonoksi tilanne menee. Yleensä rahalla on uskomaton vaikutus tähänkin ongelmaan.

  kivikova

  Ei kai 2-3000 palkalla kannata sahansarvissa roikkua. Vaihtaa maksukykyiseen tyonantajaan niin ei tarvi alaa vaihtaa.

  Kyllä nelisen tonnia pitää jäädä käteen jos ammatikseen sahaa heiluttelee.

  Metsuri motokuski

  Kivikova ei varmaan ole palkkatyöläinen. Yrittäjänä tekemä laskutustyötä ei voi verrata palkkatyöhön.

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 41)