Keskustelut Puukauppa Mhy kilpailuttaa ja osallistuu itse omiin kilpailutuksiin?

Esillä 10 vastausta, 381 - 390 (kaikkiaan 407)
 • Mhy kilpailuttaa ja osallistuu itse omiin kilpailutuksiin?

  Merkitty: 

  Kilpailutin leimikkoni Mhy:n kautta. Kävimme toimihenkilön kanssa tarjouksia läpi ja minua ihmetytti että viereisessa huoneessa istuva toinen toimihenkilö oli myös jättänyt Mhy:n oman tarjouksen joka osoittautui niukasti parhaimmaksi. Kanssani asioinut toimihenkilö kehui vuolaasti heidän omaa korjuupalveluaan (Hakkuujälki ja katkonta).  Homma alkoi hieman haiskahtamaan, otin valtakirjan pois ja jätin leimikkoni sillä kertaa myymättä, jatkossa kilpailutan leimikkoni itse ja asioin suoraan ostajien kanssa. Onko tälläinen toiminta kuinka yleistä ja onkohan se ihan laillistakaan? Paskamaku jäi.

 • Tolopainen

  On se tuo boonusten vastainen aivopesu ainakin joihinkin tehonnut, kun haen s marketista tarjouskahvia 2,95€ paketti 20kpl  ja saan vielä kuukauden päätteeksi 5% boonusta tilille. Miten nuo boonukset olen itse maksanut. Jos haluan minun ei ole pakko ostaa sieltä mitään muuta kuin tarjoustuotteita, klo 21 jälkeen alennetut myydään 60% alennuksella.

  uudehko metsänomistaja

  Husse 4/12 2019. Mitä tarkoitata puolueellisuudella?

  Anteeksi huolimaton sanan valinta. Tarkoitin puolueellisuudella puolueettoman vastakohtaa, en muuta.

  Käsitykseni mukaan, jos joku tarjoaa myytäviksi tarjoamistani puista, tarvitsemistani neuvoista tai tehtävistä ja niin edespäin oman kilpailevan hinnoitellun vaihtoehdon, ei hän mielestäni ole enää puolueeton suosittelemaan minulle parasta vaihtoehtoa.

  Hänellä on niin sanoakseni oma lehmä ojassa. Niin kauan kun hänellä ei ole omaa intressiä, uskon hänen kykenevän ajattelemaan parastani. Heti, kun hänellä on oma intressi, se vaikuttaa hänen ajatuksiinsa, eivätkä suositukset välttämättä olekaan minulle edullisimpia.

  Remie

  Ne on alennuksessa kello 21.00 jälkeen vaikka ei koko boonusjärjestelmää olisi koskaan keksitty kun kello 24.00 vaihtuu vuorokausi eikä niitä silloin saa enää myydäkkään. Ostin 2000W kulmahiomakoneen jossa oli 5 vuoden takuu , maksoi 600  €  maapuri halusi myös kulmahiomakoneen 2000W  meni ja osti , kehui kun nsai 27€  , vinoili vielä että saahan sitä maksaa ja hullu se on joka maksaa.  Tosin minun on 10 vuodenkin jälkeen kunnossa mutta hänen hajosi juuri takuuajan päätyttyä joka oli 14vuorokautta kun oli tarjous tuotteesta kysymys. Kun haluaa halvalla kannattaa ostaa tarjouksesta. On alun alkaen kahden laisia tuotteita toiset tarjoukseen ja toiset käyttöön. Kuten autot , tehdään nykyisin korjattaviksi, Edellinen buumi oli että autot tehtiin käytettäviksi. Nytkin on kahden laisia kulkupelejä markkinoilla, ja hinnasta näkee kumpi on kysymyksessä. Toisaalta myyjä tietää tuonkin ja pitääkin olla tarkkana ettei osta tarjoustuotetta normaalin hintaan, koska sekin käytäntö on otettu julkeasi käyttöön. Perustuuhan kaupankäynti petokseen ja kun tuo petos on riittävän julma niin siitä tulee tuomittavaa .

  Puuki

  On minullakin niitä bonuskortteja mutta en silti osta aina siitä kaupasta, jossa niitä korttiostamisen tuotteita seurataan ja kortin tietoja myydään eteenpäinkin ties minne.

  Kertakäyttökultuuri näkyy joka paikassa. Autot on yksi esimerkki;  kun jokin osa menee rikki , niin vaihtoon menee koko osa eikä sitä yleensä korjata vaikka vika olisikin helposti korjattavissa.

  Vanhat kodinkoneetkin kestää helposti kymmeniä vuosia , kun taas uudet saattaa kestää juuri sen takuuajan yli tmv. lyhyen ajan.  Uudet pesukoneet, astianpesukoneet  ym . kestää nykyään vain muutaman vuoden . Hinnaltaan kalleimmat saattaa olla lujempia.

  Ostin muutamia vuosia sitten Boschin porakoneen. Se hajosi ennen takuuajan päättymistä (muoviosa) . Toisen sain tilalle, se hajosi muutaman viikon sen jälkeeen kun takuu oli mennyt umpeen.   Joskus  70-luvulla ostettu metallinen AEG on kunnossa vieläkin. Siinä ei ole tosin pakkia mutta ei ole kuitenkaan roskalavakamaa.

  sitolkka

  Täälläkin on 70-luvun porakoneet hyvässä kunnossa vaikka käytetty paljon. Nykyiset kestää korkeintaan muutaman vuoden. Laatu romahti yleisesti joskus 80-90-luvulla ja on nykyään tosi surkeaa.

  Remie

  Otsikon mukaiseen aiheeseen.

  Kuvailtu kokemus on minullakin päällimmäisenä enkä pääse siitä mitenkään eroon. Kokemuksesta tiedän että mitä enemmän on välikäsiä sen heikommaksi alkutuottajan tili jää. Jotenkin tajuntani on kanssani samaa mieltä enkä voi sitä mitenkään muuksi muuttaa. Puuta pitäisikin saada myytyä suoraan loppukäyttäjälle. No klapien tekijät on sen oivaltaneet, ja aika alkleelisinkin välinenin tehdään tuota kauppaa joka ei voi olla kovin tuottavaa mutta he saavat ylimääräiset puut pois nurkista ja joitain euroja mieltä keventämään. Harrastuksesta täytyy olla kysymys.Jos leivän hankinnasta on kysymys niin pirun kovassa on tänä päivänä tuommoinen henkilöautolla pienellä peräkärryllä kuskaaminen. Asia on erikseen kun puhutaan tuhansista kuutioista mutta verot ja kulut nakertavat voiton aika olemattomaksi. Kova taisto on jos paremman tuoton saa kuin kuiduksi myynti. On tämä maailma niin mallillaan.

  Lasse

  https://www.youtube.com/watch?v=Exd728u1WD8 Tuore video, Mikko näimmä palstaa lukenut.

  mehtäukko

  Luettu ja ymmärrettykin.

  Tolopainen

  Aika turhaa maksaa tuosta valvonnasta, kun se ei mihinkään vaikuta tukit on jo katkottu ja kun oli tehty pikkutukkia kuitu tehdään silloin tasan 3m. Nuo piensahat tekee muutenkin kuidun yleensä 3m ja nostavat kuidun latvan minimi mittaa sentillä. Rahan haaskausta jättää kuitupuuta metsään, eikä valvoja tuolle voi mitään. Riistatiheiköt keskellä aukkoa on turhia, kun ympärillä on metsää, jossa on hyvin tilaa olemattomalle pienriistalle.

  Visakallo Visakallo

  Minusta metsätaloudessa, kuten muussakin toiminnassa on hyvä, että on erilaisia vaihtoehtoja. Nuorena uskoin jatkuvaan kasvatukseen, mutta vaihdoin jaksolliseen ja melko teholliseen metsänhoitoon. Puukauppaa tein alussa vain yhden ostajan kanssa, kunnes huomasin, että leimikoita kannattaa tarjota muillekin, sillä eri ostajien puuntarve ei aina ole yhteneväinen, kuten eivät ole leimikotkaan. Hoitotyöt tein ja teetin nuorempana aina itse, nyttemmin on tullut kokemuksia niin mhy:n kuin metsäfirmojenkin palveluista ja materiaalitoimituksista. Samalla tavalla ovat aina tilanteen mukaan vaihtuneet pankit, vakuutusyhtiöt, sähkö- ja tietoyhtiöt ja rauta- ja ruokakaupatkin, – ja ne autot! Tilanteen mukaan toimiminen tekee yritystoimintaan ja elämään lisää mielenkiintoa. Peili ja toimiva laskin ovat olleet kaikissa yhteistyökuvioissani parhaat apuvälineet.

Esillä 10 vastausta, 381 - 390 (kaikkiaan 407)