Keskustelut Puukauppa Mhy kilpailuttaa ja osallistuu itse omiin kilpailutuksiin?

Esillä 10 vastausta, 391 - 400 (kaikkiaan 407)
 • Mhy kilpailuttaa ja osallistuu itse omiin kilpailutuksiin?

  Merkitty: 

  Kilpailutin leimikkoni Mhy:n kautta. Kävimme toimihenkilön kanssa tarjouksia läpi ja minua ihmetytti että viereisessa huoneessa istuva toinen toimihenkilö oli myös jättänyt Mhy:n oman tarjouksen joka osoittautui niukasti parhaimmaksi. Kanssani asioinut toimihenkilö kehui vuolaasti heidän omaa korjuupalveluaan (Hakkuujälki ja katkonta).  Homma alkoi hieman haiskahtamaan, otin valtakirjan pois ja jätin leimikkoni sillä kertaa myymättä, jatkossa kilpailutan leimikkoni itse ja asioin suoraan ostajien kanssa. Onko tälläinen toiminta kuinka yleistä ja onkohan se ihan laillistakaan? Paskamaku jäi.

 • jees h-valta

  Eihän tuosta Visan listalta toimina eletystä metsä/yms-elämästä ihan puoltakaan tusinaa virhetoimintoa ole havaittavissa. Minun ei ole kyllä tarvinnut vaihtaa pankkia, ei vakuutusyhtiötä (nytkin kustansi puolentoistatuhannen vuotovahtiautomation taloomme), ei myöskään sähkö-ja tietoyhtiötä (mikä tuollainen sitten liekään), rauta-tai ruokakaupoista puhumattakaan. Samansuuntaista on toimemme ollut tosiaan sentään autoissa, niitä minäkin olen vaihdellut tarpeen ja fiiliksen mukaan.

  Visakallo Visakallo

  Eihän ”tilanteen mukaan” sitä tarkoita, että lähdettäisiin lopullisesti. Tervettä kilpailua pitää aina olla.

  Lasse

  Minä niin sinisilmänen etten ole koskaan korjuunvalvonnasta maksanut, mutta omatoimisille valvojalle tuossa videossa voi olla joitain vinkkejä.  Ois nyt kuvattu video harvennus kohteessa niin ois saatu huomattavasti monipuolisempi kuva valvonnasta ja meidän paikallinen yhistys ainakin tekee kirjallisen raportin tarkastuksesta.

  Tolopaiselle, ei tuossa puhuttu mitään pikkusahoista ja ainakin MG ostaa pikkuparrua ja kuitu katkotaan 3m ja viimes kun moton kuljettajaa puhuttelin joka katko kuidun 3m niin oli säätänyt minimi koon 45mm. Ens harvennuksessa kun hakataan pitkää kuitua niin pilkkoja jäävin puihin tulee vähän enempi.

  Metsäkupsa Metsäkupsa

  Monenlaista on mahtunut reiluun 30-vuoteen metsänomistajana.On joutunut pankkiakin vaihtamaan,tällä hetkellä ei pankit määräile,kun ei ole yhtään velkaa niihin.Puukaupoissa on aikojen saatossa kokeiltu eri vaihtoehtoja ja jäsenyys,kumppanuus ja sopimusasiakas kokemuksia on.Olen vuosien saatossa yli 90% päätynyt yhden toimijan,eli StoraEnson kanssa toimimaan ja paljoa paremmin ei homma voisi pelata.Hintakin ollut kilpailukykyinen ja ne muut asiat painavat eniten.Puuta myyn keskimäärin tuhansia motteja vuodessa.Homma on hanskassa ajojärjestelijää myöten,joten hakkuun pystyy järkkäämään sopivaan hetkeen,kunhan alueelta on tehdastoimituskiintiöitä .Myös henkilökemioilla on merkitystä,samoin ”talon” tavat oppineet  samat motoketjut ovat kilpailukykyisen hinnan lisäksi asioita joita arvostan.Lopuksi kaiken a ja o on,että sovittu pitää tai muutoksista neuvotellaan tarvittaessa.

  Lasse

  Tolopainen. .Rahan haaskausta jättää kuitupuuta metsään, eikä valvoja tuolle voi mitään. Kaikki tällaiset asiat vaikuttaa kokonaisuuteen kun seuraavia kilpailutuksia korjuunvalvoja vertailee ja jos asiakas kysyy suosituksia. Keskustelu kans heti kuljettajan kans saattaa vaikuttaa moneenkin asiaan.

  Miten se oli se Venäläinen sananlasku, ”Luottamus hyvä, kontrolli paras”

  Lasse

  Tolopainen kun arveli ettei korjuun valvonta mihinkään vaikuta niin onhan näitä sattunut tapauksia että harvennus hakkuu on jopa keskeytetty ja koitettu ostajan kans hakea ratkasu miten hakkuu voitas suorittaa loppuun esim. moton kuljettajalle annettu lopputili.

  Lasse

  Hyvä video kaikinpuolin kun lopussa vielä korostetaan kuinka tärkeä on metsänomistajan kans käydä hakkuuta valvomassa. Sitä ei videossa sanottu kuinka paljon harvon puuta myyvä metsänomistaja käynnillänsä voi oppia, yleensä metsänomistaja on se joka oppii eniten.

  Tolopainen

  Ns.valvonta on vai yksi tapa paikata MHY:n taloutta. Organisaatio kuluttaa ainakin 10 kertaa enemmän metsänomistajien rahoja kuin tuottaa.

  Metsuri motokuski

  Tuolla tavalla kun sen katkonnanvalvonnan tekee niin ollaan oikeilla jäljillä. Tuosta kannattaa jo maksaakin. Vielähän tuossa on se ongelma että tukin pituuksien painotuksiin ei otettu mitään kantaa.  Samoin mittalaitteen kontrolli jätettiin ostajan huoleksi.

  Remie

  Viisain ratkaisu olisi että pystykauppa tehdään runkona pystyssä. Sehän on nykyään mahdollista litroittaa desin tarkkuudella. Ostajan asia vaikka vetelisi millin pätkiksi koko rungon. Tai käyttäisi sellaisenaan mihin haluaa. Tuo pätkiminen on turhaa vääntämistä.

Esillä 10 vastausta, 391 - 400 (kaikkiaan 407)