Keskustelut Metsänomistus Mhy maksu

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 100)
 • Infrapunatulkku

  Kukin MHY laskuttaa oman jäsenmaksunsa omilla perusteillaan, ja se on vaihtelevan kokoinen. MTK:n edunvalvontamaksu 18€ tulee sen päälle jokaiseen MHY:n jäsenmaksuun.

  Eli X € MHY:n jäsenmaksu + 18 € MTK:n edunvalvontamaksu. Osa yhdistyksistä on kait laskenut tuon uuden maksun verran jäsenhintojaan, osa taas ei. Osa on saattanut laskea palveluiden hintoja hiukan tuon kompensoimiseksi.

  Tässä on joka yhdistyksen jäsenasioita hoitava henkilöstö jo helisemässä tuon uudistuksen takia.

  reservuaari-indeksi

  Meitä mo:ita voi olla aika monenlaisia. Esim. tulipalon punainen hitsaaja on perinyt metsänsä tai johtava lääkäri-lakimies -pariskunta (molemmat WWF:n kuukausilahjoittajia) on ostanut mökkitonttinsa ympärille 100 ha suojakaistaa maiseman vuoksi.

  MHY-MTK -akselin tukimaksut voi kuulostaa jonkun korviin erikoiselta. Jotkut saattaa ajatella, että MTK-lisämaksu ei oikein istu omaan maailmankuvaan. Jollekin toiselle se sopii sitten paremmin. Aika moni ei edelleenkään hahmota, että ko maksu ei ole pakollinen. On totututtu se vaan aina maksamaan, oma moka.

  Niko

  Puuhastelija667

  Aika törkeä lisäys mielestäni jäsenmaksuun jonninjoutavan MTK:n maksun takia. Nyt loppui itseltä ainakin Mhy:n jäsenyys. Jos esim. 5 vuoteen ei maksa liki 150€ jäsenmaksua niin teettää sillä rahalla jo ihan kivan pläntin taimikonhoitoa kun hakee vielä kemerat kaveriksi.

  Puuki

  Ei kai sitä ole pakko kuulua MTK: oon ?   Ei ammattiliittoonkaan  ole Suomessa pakko kuulua vaikka jotkut niinkin kuvittelee,  ja joskus koetetaan  puolipakolla saada kaikki siihen liittymään joillakin työpaikoilla.    MHY:stähän voi erota nykyään jos haluaa. Eikä ole pakko liittyä.

  metsänkasvattaja

  yhtä sekavalta  tuntuu  nämä  uudet  mhy  +mtk   maksut  kuin  koronarajoituksista   päättäminen  ministerin ja  eri  tahojen  kesken

  nuori isäntä

  MHY:n jäsen on jo aiemminkin ollut MTK:n jäsen. Jäsenmaksu on vain aiemmin kiertänyt MHY:n kautta. Nyt tätä laskutuskierrosta ei enää tehdä vaan se peritään suoraan metsänomistajalta jo avoimuudenkin vuoksi. Julkisen keskustelun ja mielipiteen vuoksi pidän aika kohtuullisena tuota edunvalvonta maksua.

  r.ritva

  Olkoon pieni tai suuri mutta laskussa ei ole eritelty mhy ja mtk jäsenmaksuja.

  Meille ainakin on lisätty tuo maksu normi mhy jäsenmaksun päälle.Pitää tarkoin prosyyria sekata,että mikä korotuksen on maksuun tehnyt.Kyselemättä sen kummempia yhdistyksestä (eräpäivä 15.3.21)laitoin maksuun.mutta vain mhy jäsenmaksu ja vähensin kokonaismaksusta pois tuon mtk summan.Yllätyksekseni läpi meni.Ellei nyt perästä kuulu.Miksi näin toimin.Koska en voi hyväksyä johonkin pakolla kuulumista.Ehkä tuossa laskutuksessa moni maksoi ajattelematta tarkemmin kun heti ei ilmennyt mitä kokonaisuuteen sisällytettiin.Aikoinaan traktori marssien aikaan mustaakseni pohjanmaalta lähteneet halusivat kiinittää huomiota johonkin viljelijä juttuun.Mtk.sanoutui täysin irti tuosta.Tuolloin irtisanoin jäsenyyteni sinne.jne..

  Metsänmies

  Puuku:”Ei kai sitä ole pakko kuulua MTK: oon ?   Ei ammattiliittoonkaan  ole Suomessa pakko kuulua vaikka jotkut niinkin kuvittelee,  ja joskus koetetaan  puolipakolla saada kaikki siihen liittymään joillakin työpaikoilla.    MHY:stähän voi erota nykyään jos haluaa. Eikä ole pakko liittyä.” Totta Puuki törisee. En ole ollut metsänhoitoyhdistyksen, enkä MTK:n  jäsen, enkä tule olemaan. Aiemminhan kaikki kaikkien piti olla täyspakolla MHY:n jäsen. Jos oli takuumies, pääsi neljännesmaksulla. Ei tuo ammattiliittoon kuuluminen ole enää työpaikoilla ehdotonta, moni kuuluu yksityisiin työttömyyskassoihin. Sääli sinänsä, jäsenmäärien vähentyessä, työolot tulevat heikkenemään. Itse en kuulu eläkläistyöntekijänä enää muuhun järjestöön, kuin metsästysseuraan.

  Metsuri motokuski

  Jos maksaa mhy:n jäsenmaksun niin kaiketi joutuu maksamaan myös mtk:n maksun. Monessa metsästysseurassa se menee niin että on jäsenmaksu sekä liitonmaksu samassa. Sitä ei kuitenkaan ole eroteltu. Ei varmaan missään ammattiyhdistyksessä ole mahdollista maksaa vain paikallisosaston maksu. Kyllä kai sitä on maksettava myös liitonmaksu.

  Yleensähän se on niin että paikallisosaston kuuluu liittoon eikä jäsen ole liiton henkilöjäsen. En tiedä kyllä mtk:sta Voiko siellä olla henkilöjäsenenä.

  nuori isäntä

  On se Ritva aiemminkin maksanut siitä MTK:n jäsenyydestä, kun on MHy:lle maksanut. En aivan ymmärrä logiikkaa, että nyt, kun se mainitaan erikseen niin se on paha juttu?

  Myös lasku ei ole kokonaisuudessaan maksettu, joten maksettuna sitä laskua ei vielä pidetä.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 100)