Keskustelut Puukauppa MHY;n kannatus maksu

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 70)
  • MHY;n kannatus maksu

    Moni täällä on varmaan saanut MHY:N kannatusmaksun muka maksettavakseen.

    Tälle maksulle ei ole mitään oikeudellista perustetta, joten ko. laskun voi työntää roskakoriin.

    Asialla ovat olleet todelliset runo Sepot. Ottaen huomioon metsänomistajien ikä rakenteen, joka on vanha, moni voi vahingossa maksaa laskun luullen sen pakolliseksi metsänhoitomaksuksi.

    Joka tämän tekee, kannattaa huonosti tuottavaa liiketoimintaa.

    MHY;n vero raha päivät ovat todella ohi….heh.

    Lisäksi osa MHY;sistä panee laskun jopa perintäänkin (puhelinsoittoittojen tuloksia tämä), jos näin tapahtuu on tulossa oikudellisia raastupa juttuja. Ne maksavat ja paljon.

    Yrittää saa, mutta ei valheellisesti, kuten MHY:t nyt tekevät.

    Markkinatalous on 24/7, MV:n kauppa on auki.

  • Visakallo Visakallo

    Olen hieman ihmetellyt, että jopa osittain samat henkilöt jotka ovat kuuluttaneet markkinataloutta metsänhoitoyhdistysten toimintaan, eivät nyt ymmärräkään sitä, että metsänhoitoyhdistykset markkinoivat jäsenyyttään!
    Ainakin meilläpäin on niitä, jotka ovat nyt halunneet liittyä metsänhoitoyhdistyksen jäseneksi, vaikka olivat aikaisemmin siitä erossa.
    Markkinatalouteen kuuluu aivan kiinteästi oman toiminnan markkinointi, ei kait sentään tästä mitään epäselvää pitäisi olla, vai onko?

    jees h-valta

    Ompas puuntakusella melko suorasukaiset markkinointikikat tolleen uuden yritelmän johtoajatukseksi. Lähetä ensin lasku ja kanta-asiakaskortti. Ei ole kyllä sattunut vielä kohdalle yhdeltäkään yrittäjältä.

    tomppa

    #Normaali puuntuottaja pärjää vallan loistavasti ilman apuvälikäsiä mutta on toki niitä jotka ehdottomasti tarvitsee. Näilläkin palstoilla jotkut, ainakin pari nikkiä aika paljonkin ilmeisessti.#

    Juu, ja jos ei pärjää, niin ottaa sen edunvalvonnan vaikka Metsäliitolta, kun se ei maksakaan mitään!

    Visakallo Visakallo

    Monestihan se niin onkin, että ne, jotka ovat kaikkein eniten itse tietävinään puunkasvatuksesta, saattavat kompastua ihan perusasioihin.
    Viisaus lähtee aina nöyryydestä ottaa vastaan neuvoja muiltakin kuin omalta itseltään.
    Kyllähän sitä tähän ikään on jo ehtinyt nähdä ja kuulla aika monta omasta mielestään viisasta miestä.

    Timppa

    Kuten aiemmin kerroin, niin palveluntarjoaja muutti ehtojaan sellaisiksi, etteivät ne enää houkutelleet. Liityttiin MHY:een. Kyllä sieltä monenlaista apua tarvittaessa saa. Kuten Puuntakunen totesi, niin harva on täysin oppinut. Siksi tekee oikein hyvää välillä konsultoida mahdollisimman erilaisia näkemyksiä.

    Metsäkupsa Metsäkupsa

    Uusien jäsenliittyjien ja eroavien suhde n. 1 liittyjä 100 eronnutta osapuileen tähän mennessä Eteläisessä Savossa ,jossa maksukatto 300€.Liittyjät keskimääräistä isompia 100-200 ha ja eroajien keskipinta-ala n.30 ha.Hiljaiset erot alkavat hiljalleen eräpäivän jälkeen huhtikuussa päivittyä,joukossa joitakin mattimyöhäsiäkin,jotka viiveellä maksavat.

    On mielenkiintoista aikanaan vertailla ,mitä Etelä-Karjalan 50€ tasamaksu vaikuttaa ,luulisi että isot eronneet tilalliset alkaisivat uudestaan Mhy:n jäseniksi edullisen jäsenyyden ansiosta ja eroja olisi vähän.

    jees h-valta

    Tomppa se vasta huomiokykyinen onkin!
    Viimeksi tämä edunvalvoja toi tililleni eurovaluuttaa noin reilun kolmentoista kuution valmistuksen ja tienposkeen ajon antaman summan enkä kahta tuntia omaa aikaani joutunut tuhoamaan.
    Aika paljon enemmän olisin joutunut tuolla hankintakasan pykäämisellä tunteja kuluttamaan. Se oli edunvalvontaa parhaimmillaan tai sanotaan että minulle tuo on enemmän näyttänyt kyllä aika vakiintuneelta omalle kohdalleni. Toistaiseksi laskut ovat rajoittuneet muokkauksesta ja taimista kertyviin.
    Enpä juuri ole metsäisiä ongelmia enää itse vaivautunut ratkomaan vaan yksi puhelu on yleensä riittänyt. Homma pyörähtää siitä liikkeelle.

    Gla Gla

    Nyt en ymmärtänyt. Arvioitko Jees toimijoita 13 kuution nökkösiin suhtautumisen perusteella?

    pihkatappi pihkatappi

    Onhan noissa yhdistyksissäkin suuria eroja. Voihan olla että yhdistyksellä on jollekin puutavaraerälle parhaat hinnat, onhan niillä Pohjoisessa toimituksia Ruotsiin ja tietysti tämä energiapuu sektori luo mahdollisuuksia. Vielä kun saisivat sahojen kanssa toimitussopimuksia, alettaisiin lähestymään aitoa kilpailua puukaupassa, kun yhdistys voisi hoitaa koko leimikon puut omilla suorilla sopimuksilla. Mutta Suomen hallitushan ei kilpailutilannetta puukauppaan halua, isoimpien toimijoiden on saatava päättää miten paletti pyörii ja niiden menestymisen eteen tehdään kaikki voitava.

    Taimkon perustaminen hoitoineen on niin kallis kokonaisuus vieraalla teetettynä, että on hyvä jos siinä olisi sellainen kilpailutilanne ettei hinnoissa olisi enää löysiä. Ei se ole kenenkään etu että taimokot jäävät hoitamatta.

    Visakallo Visakallo

    Pihkatappi kiteytti mielestäni asian hyvin.
    Yhdistyksissä on eroja, niin kuin on puunostajissa ja yksityisissä metsäpalveluyrityksissäkin.
    Kaiken lisäksi asetelmat muuttuvat monesti nopeammin kuin moni ehtii edes huomata.
    Aika paljon tällä palstalla käytetään energiaa vain yhden yhteistyökumppanin tekemisistä kertomiseen, – eihän siinä sinällään mitään pahaa ole, mutta yleistykset saisi kyllä jättää tekemättä, koska niillä on harvoin kattavaa todellisuuspohjaa.
    Olen aina tehnyt yhteistyötä alueeni kaikkien puunostajien, metsänhoitoyhdistysten ja metsäpalveluyritysten kanssa.
    Se on näiden vuosikymmenten aikana ollut suuri rikkaus niin henkisesti kuin rahallisestikin.
    Hieman Jörn Donneria mukaillen:
    Yhteistyökumppaneiden vertaileminen kannattaa aina!

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 70)