Keskustelut Puukauppa MHY;n kannatus maksu

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 70)
 • MHY;n kannatus maksu

  Moni täällä on varmaan saanut MHY:N kannatusmaksun muka maksettavakseen.

  Tälle maksulle ei ole mitään oikeudellista perustetta, joten ko. laskun voi työntää roskakoriin.

  Asialla ovat olleet todelliset runo Sepot. Ottaen huomioon metsänomistajien ikä rakenteen, joka on vanha, moni voi vahingossa maksaa laskun luullen sen pakolliseksi metsänhoitomaksuksi.

  Joka tämän tekee, kannattaa huonosti tuottavaa liiketoimintaa.

  MHY;n vero raha päivät ovat todella ohi….heh.

  Lisäksi osa MHY;sistä panee laskun jopa perintäänkin (puhelinsoittoittojen tuloksia tämä), jos näin tapahtuu on tulossa oikudellisia raastupa juttuja. Ne maksavat ja paljon.

  Yrittää saa, mutta ei valheellisesti, kuten MHY:t nyt tekevät.

  Markkinatalous on 24/7, MV:n kauppa on auki.

 • juuso8 juuso8

  Nyt tupsahti puhelimeen tekstiviesti:
  MTK tarjoaa käyttöösi sähköisen jäsenkortin, jolla saat…
  Onko muut saaneet moista? Ilmeisesti tämä ei liity MHY;n jäsenyyteen.

  Visakallo Visakallo

  Eikös se ole ihan hyvä asia, että mhy ja mtk markkinoivat jäsenyyttään?
  Onko yleensä olemassa sellaisiakin julkisiä yhdistyksiä tai järjestöjä, jotka yrittäisivät olla hankkimatta itselleen jäseniä?
  Onhan toki myös sellaisiakin järjestöjä, johon ei pääse kuin suositusten perustella, eikä aina sittenkään.
  Joihinkin voi olla kymmenien tuhansien, jopa satojen tuhansien eurojen liittymismaksu.
  Jokainen voi päättää, mihin porukkaan haluaa tai mihin resurssit riittävät kuulua.
  Voisihan sitä tietysti leikkiä sellaisellakin ajatuksella, että metsänhoityhdistyksen uuseksi jäseneksi ei pääsisi kuin kolmen vanhan jäsenen suosituksella ja hallituksen päätöksellä.
  Silloin ei ainakaan kukaan voisi väittää olevansa mukana vastantahtoisesti nauttimassa jäseneduista.
  Jos jotain voisi ennustaa, niin puukaupallinen puoli tulee metsänhoitoyhdistyksissä nykyisestä lisääntymään ja se voi taas aiheuttaa halukkuutta liittyä yhdistyksen jäseneksi.

  jees h-valta

  Visionääri puuntakaa. Hienoa maalailua ja tosi on että jotain tars kyllä tehrä. Mielestäni MITÄÄN tähän edes viittavaa ei ole kuulunut eikä näkynyt. Eikö ny piräisi?

  Visakallo Visakallo

  Harjavallassa on taas kaikki toisin.
  Täälläpäin metsänhoitoyhdistykset tekevät aktiivisesti puukauppaa.
  Viimeksi kilpailuttamastani leimikosta tuli tarjous myös naapurialueen yhdistykseltä, – näinhän se vapaassa kilpailussa pitää ollakin.

  Metät kunnossa!

  Olen aina maksanut jäsenmaksun ja tulen sen näillä näkymin maksamaan jatkossakin. Kevään hakkuusta puuta meni neljään (4) eri osoitteeseen. Toimistokäynnin yhteydessä otin taimet mukaan tämän kevään istutuksiin.
  Tyvet, tukit, parrut, kuidut ja energia eivät helposti löydä sopivaa kohdetta ilman merkittävää sähköpostiliikennettä.
  Haapaleimikko on toki helppo kilpailuttaa ihan itsekin. Sitä ei nyt ollut, joten MHY oli käyttökelpoisin ratkaisu.

  Johan Nyton

  Savossa tämän uutisen mukaan yli 9000 jäsenestä olisi maksanut jäsenmaksun reilut 5000.
  Tulee lovi lompakkoon. Olikohan liian ruusuiset odotukset jäsenmäärän säilymisestä? Saattanee tulla paineita jäsenmaksun korottamiseen.

  http://yle.fi/uutiset/metsanomistajat_irtisanoutuneet_metsanhoitoyhdistyksista/7951180

  Puuntuottajat

  Nyt luultavammin kaiken pakkojäsenyys/vapaaehtoinen jäsenyys veivauksien jälkeen metsänhoitoyhdistyksissä ei vieläkään ymmärretä, että maksun maksaa ne tulevassa, jotka oikeasti haluavat olla MHYn jäseniä tuntien saavansa jäsenyydestä hyötyä.

  Nyt tämän päiväisen perusteella käytyäni paikallisessa MHYssä toiminnanjohtajaa tapaamassa todella huolestuin MHY tilasta.

  Minulle jäi ihan outo kuva, kun vain ajatuksissa on ja puhutaan, paljonko jäsenmaksuja on saatu kerättyä ns. ”vapaehtoisesti” 🙂

  Mietin, miksi MHYissä ei välttämättä ymmärretä sitä, että yhdistys ei ole yhdistystä varten, vaan metsänomistajia varten.

  MHYn työntekijät on metsänomistajat ottaneet töihin sillä, että työntekijät tuottavat lisähyötyä Metsänhoitoyhdistyksen jäsenille.

  Tämän päiväisen jälkeen on pakko kyllä sanoa, siirtykää MHYt äkkiä tasamaksuihin kaikissa metsänhoitoyhdistyksissä kuin muissakin rekisteröidyissä yhdistyksissä jäsenmaksut on!

  Jäsenmaksu ei ole tarkoitettu niin, että sillä kustannetaan toiselle metsänomistajalle metsäpalveluja. Sellainen ei toimi.

  Jäsenmaksu kannattaa pitää muodollisen pienenä ja rahoittaa tehokkailla metsäpalvelujen tuottamisella yhdistyksen kulut. Silloin vain voi Mhy pärjätä ja metsänomistaja saada lisäarvoa Metsänhoitoyhdistyksen avulla.

  Jäsenmaksu voi kattaa jonkin asteisesti tehokkaan hallinnon kuluja tasapuolisesti kaikille yhdistyksen jäsenille.

  Kylläpä tuli tänään MHYssä käynnistä huolestuttavia piirteitä, kun näytetään luottavan siihen, että saadaan kerättyä rahaa ilman, että maksaja saa välttämättä vastiketta jäsenmaksulle.

  Jos toiminta jatkuu näin, parina seuraavana vuonna mahdollisesti on odotettavissa suurta pakoa Metsänhoitoyhdistyksistä.

  Yrittäkää MHYn hallinnot ja työntekijät tehdä Metsänhoitoyhdistykset tarpeelliseksi jäsenille.

  Ilmaisia palveluja ei voi olla Suomessa!

  Raivaaja

  Varmaan metsäyhtiöt tykkää mitä pienemmäksi tekijäksi MHY kutistuu. ”Hajauta ja hallitse” sanonta toteutuu tässäkin. No en tiedä tuon paikkaansa pitävyyttä mutta äkkiä ajatellen aina helpompaa vetää yksittäinen metsänomistaja kölin alta verrattuna isoon yhtenäiseen joukkoon.
  Esimerkiksi yhtenä vuonna tuli taimitarhalta tautisia taimia. Näkyi istutetuissa taimissa, mhy tutkitutti ja löytyi jotain mikä aiheutti taimien kuoleman. Mhy vaati tarhaa tarjoamaan uudet taimet ilmsiseksi. Tarha ei suostunut. Mhy lopetti heiltä taimien tilaukset ja tarjosi metsänomistajille uudet taimet ja istutuksen ilmsiseksi. Luulen että yksinäisellä metsänomistajalla lopputulos olisi ollut jotain ihan muuta. Näitä tilanteita tulee harvakseltaan mutta hyvähän se on että taustalla on isompi tekijä jolla on voimaa auttaa.

  Pähkäilijä

  Mielenkiintoista, kertoisitko Raivaaja tarkemmin mikä vuosi ja mikä taimitarha. Noin laajalle levinnyt tieto ei voi olla salaista.

  jees h-valta

  Onpa kauhhian mullistavaa. Olen aina saanut uudet taimet vialloisista aivan oman ilmoituksen mukaan. Eipä ole tullut muistettua pyytää taimien istuttajaa joten hyvä vinkki siällään Raivaajalta. Varmasti sekin onnistuu.

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 70)