Keskustelut Metsänhoito Mielipiteitä?

Tämä aihe sisältää 54 vastausta, 18 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi Kurki 7 kuukautta sitten.

Esillä 4 vastausta, 51 - 54 (kaikkiaan 54)
 • puunhalaaja

  Kurki kirjoitti: Ei Isoteen kasvatus ole ns. jatkuvaa kasvatusta.

  Tuossa postauksessaan isotee kirjoittaa näin:

  ”– Hakkuut on toteutettu periaatteella ”isoimpia ja huonompia pois”, hyvälaatuinen O2-3 pyritään jättämään,myös isompia O4 siemenpuita sinne tänne. Huono aines,mutkaiset, rosoiset, kitukasvuiset ym pois.”

  Siis jos tuo ei ole jatkuvaa kasvatusta niin mikä on?

  Puuki

  Istuttaminen ja taimikonhoito sopii varmasti hyvin myös jatkuvankasvatuksen metsiin mutta pitäisi ottaa huomioon myös markkinoinnissa.  Ei oikein kuulosta vakuuttavalta kun järjestään kerrotaan asiaa tuntemattomien toimesta (ja usein myös asiantuntijoiden pitämissä kalvosulkeisissa ) esitetään mediassa kuinka jk -metsissä ei tule turhia lisäkuluja metsätöistä.

  Samaa mieltä siitä, että jossain paikoissa myös jk toimii hyvin. Ei ole niin mustavalkoista meininkiä kuin ”ääripäät” sen joskus haluaa kertoa olevan.

  Rane2

  Mitenpäin tuo vaikuttaa?

  https://yle.fi/uutiset/3-10789705

  Kurki

  <<<Samaa mieltä siitä, että jossain paikoissa myös jk toimii hyvin. Ei ole niin mustavalkoista meininkiä kuin ”ääripäät” sen joskus haluaa kertoa olevan.<<<

  Empä kutsuisi tuota Isoteen metsien hoitoa jatkuvaksi kasvatuksesksi, vaan jaksolliseksi, jossa kuviokoko on yhden puun jotain 3m*3m= 10 neliömetrin suuruinen. Toimiihan se kaikilla, kun istuttaa, lannoittaa, raivaa, kaivaa heinikosta, ruiskuttaa hirvikarkotetta jne.,mutta minä mieluummin valitsen vähän suuremman uudistuskuviokoon 2-3 ha.

   

Esillä 4 vastausta, 51 - 54 (kaikkiaan 54)