Keskustelut Metsänomistus Mikä on metsiensuojelun perimmäinen tarkoitus?

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 35)
 • Mikä on metsiensuojelun perimmäinen tarkoitus?

  Metso-ohjelman Etelä-Suomen metsien suojelutavoite on 178 000 hehtaaria vuoteen 2020 mennessä. Aikaisemmin vastaavilla suojeluohjelmilla onnistuttiin lopettamaan Pohjois-Suomen metsäteollisuus. Pyritäänkö Etelä-Suomessa vähitellen samaan? Olisi mielenkiintoista tietää, mikä on kaikkien näiden metsiensuojeluohjelmien perimmäinen tarkoitus, ja mitkä tahot ovat niiden takana. Johtaako jäljet Suomen rajojen ulkopuolelle?

 • Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Tiedäthän sinä toki, että Suomessakin on tahoja joille jokainen teolliseen käyttöön katkaistu risu on kauhistus. Siis tarkoitus on selkeästi metsätalouden lopettaminen.

  Voihan siellä olla ulkomaistakin intressiä mukana, ensinnäkin samoin ajattevien taholta, mutta kivahan se on tietysti raivata kilpailijoitakin sivuun antamalla rahaa suojeluun.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  Puun takaa

  Lisäksi Suomessa on Natura- ja SCI -alueita yli 3500 kpl, yhteensä 12 miljoonaa hehtaaria. Näihin lukuihin on vielä lisättävä muilla ohjelmilla aikaansaadut vanhemmat suojelualueet.
  Erilaisten suojeluohjelmien piirissä on Suomen pinta-alasta jo lähes neljäsosa. Luvut ovat hätkähdyttäviä. Suojelun kokonaiskuvaa on hankala saada selville, sillä koskaan ei ilmoiteta kokonaislukuja, vaan suojelualueet on jaettu lukemattomien eri ohjelmien alle.

  jees h-valta

  Onneksi mitään ryntäystä ei ole ollut kyseiseen suojeluohjelmaan.
  Taitaa täällä suomenkolkalla olla aika jalat tukevasti maassa tarpovia isäntiä joten tavoite ei tule toteutumaan.Neljännes kasassa vasta.

  tamperelainen tamperelainen

  Luonnonsuojelu on viherkommunistien harjoittamaa modernia sosialisointia.Kommunismin kaatuessa nopeimmat muuttuivat yhdessä yössä punaisista vihreiksi,heitä istuu tälläkin hetkellä isänmaamme edustajina europarlamentissa.

  Anton Chigurh Anton Chigurh

  Kyllähän se perimmäinen tarkoitus on suojella tätä kauas ekologisesta lokerostaan eksynyttä lähes karvatonta melanoomamaisesti käyttäytyvää trooppista päiväeläintä.

  Ympäristön tuhoaminen tosin on ehkä edennyt liian pitkälle. Pahin on puulajisuhteiden vääristäminen, johon ovat syyllistyneet aivottomat, holtittomat sorkkaeläinlaiduntajat, joilla ei ole harmainta aavistusta tolkuttomuutensa tuottamista syy-seuraus-ketjuista.

  tamperelainen tamperelainen

  Ihmettelen kun nykyvihreät eivät ole huolissaan siementävän ,laadukkaan lehtipuuston katoamisesta,he eivätnäy vastustavan mitenkään holtitonta hirvilaidunnusta.Vähintäänkin puoletnykyhirvikannasta pois ja saadaan puusto tasapainoon.Edeläkerrotukin vahvistaa että luonnonsuojelu on puhdasta maanvaltauspolitiikkaa,ei todellista luonnosta huolehtimista.

  Anton Chigurh Anton Chigurh

  Ainoastaan ympäristöministeriöstä löytyy muutama viranhaltija, jotka ovat syvästi huolissaan tästä tilanteesta (en tiedä ovatko vihreitä).

  Kolmen ämmän ministeriöhän on täysin metsästäjäjärjestöjen soluttama. Riistahallintohan on kolmen ämmän alainen. Se sakki on täysin sorkkaeläinlaiduntajien (1,85% väestöstä) tiukassa ohjauksessa.

  Kyllähän puuntuottajia on enemmän kuin tuota kiilusilmäistä rupasakkia. Nuo muulit on ruoskittava pilttuuseensa.

  Anton Chigurh Anton Chigurh

  Tuo vastustus versoo tietämättömyydestä ja osaamattomuudesta, jota on eniten kolmen ämmän alistamissa (siis metsästäjäjärjestöjen soluttamissa) laitoksissa ja organisaatioissa, joihin yhtenä pahimmista kuuluu tämänkin foorumin ylläpitäjä metsälehti.

  Vuosikaudet olen yrittänyt luupääorganisaatiota valistaa.

  Leevi Sytky Leevi Sytky

  Täällähän vastustetaan voimakkaasti luonnonsuojelua. Harvinaisen typeriä kommentteja. Varsinkin tamperelaiselta. ( Perätöntä skeidaa.)

  Voi taivahan jumala mitä jengiä!

  Luonnon monimuotoisuuden ja vesistöjen suojelunhan pitäisi aivan ensisijaisena kaikkien ajatusmaailmassa. Mutta näillä onnettomilla junteilla kiiluu vain se euron kuva silmissä.
  Täytyy sanoa nyt ihan suoraan, että halveksin teitä luonnonsuojelun vastustajia erittäin syvästi!

  Leevi Sytky Leevi Sytky

  Sau Hassi oli yksittäistapaus. Sosialistinen ideologia ei sinänsä kuulu vihreitten ajattelutapaan. Perimmäinen huoli vihreillä lienee luonnon tuhoutuminen ihmisten toimesta.

  Jos puhutaan vain maamme metsien tilanteesta tällä hetkellä, niin asiat eivät ole hyvin. Vallitsee epätasapaino, joka on seurausta ihmisen toimista.
  Tästä epätasapaino-tilanteesta ei tarvinne kertoa nyt ja tässä. Sen syistä ja seurauksista on ollut keskustelua aika paljon. Keskustelun avainhenkilön ”tuntee” kaikki palstan seuraajat.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 35)