Keskustelut Metsänomistus Mikä on metsiensuojelun perimmäinen tarkoitus?

Esillä 5 vastausta, 31 - 35 (kaikkiaan 35)
 • Mikä on metsiensuojelun perimmäinen tarkoitus?

  Metso-ohjelman Etelä-Suomen metsien suojelutavoite on 178 000 hehtaaria vuoteen 2020 mennessä. Aikaisemmin vastaavilla suojeluohjelmilla onnistuttiin lopettamaan Pohjois-Suomen metsäteollisuus. Pyritäänkö Etelä-Suomessa vähitellen samaan? Olisi mielenkiintoista tietää, mikä on kaikkien näiden metsiensuojeluohjelmien perimmäinen tarkoitus, ja mitkä tahot ovat niiden takana. Johtaako jäljet Suomen rajojen ulkopuolelle?

 • hemputtaja

  Taisipa tuo ”perimmäinen tarkoitus” selvitä hyvin tämän aamuisesta Helsingin Sanomista.

  Uudenmaan ELY-keskus oli torpannut Helsingin kaupungin yrityksen rakentaa laituri. Yksi perusteluista oli Natura-alueen läheisyys.

  Tarkempia perusteluja en tiedä, mutta likeltä pitää, että Natura-alueella perustelu on laiton. Alue on – kuten muutkin ls-alueet – rajattu ja rajoitukset pätevät vain tuolla rajatulla alueella. Ympäristön maankäytön estäminen jonkun suojelurajoitteisien läntin läheisyyden perusteella on härski ja laiton temppu.

  Tietenkin pitää muistaa, että naapurille selvää vahinkoa aiheuttavat toimet eivät kuulu sivistykseen.

  Toivottavasti Helsingin kaupunki valittaa päätöksestä.

  tamperelainen

  Natura-alueen läheisyydellä ei voi rakkenuskieltoa perustella.Myös Hesarin toimittajassa voi olla enempi kettutyttöä kuin tiedonväittäjää elikkä virheelistä tulkintaa.Tosin ELY-keskuksille on tullut paljon mokauksia,virkailijat vaikuttavat melko kokemattomilta mutta intomielisiltä.Ja voihan siellä olla jokin kohtuuton haitta-juttukin,joka nyt vaan ei tule julki,elikkä päätös ok

  Leevi Sytky

  Helsinki yrittää rakentaa kiinteää laituria ja uimarantaa Torpvikenin lintulahden välittömään läheisyyteen. Laiturin rakentaminen aiheuttaa haittaa myös kaavoitukselle ja alueen käytön muulle järjestämisele.
  Kovin olen ihmeissäni Hempun ja Mansen kielteisestä suhtautumisesta ympäristöarvoihin???
  Onko se vain synnynnäistä purnausmentaliteettia?

  hemputtaja

  ##Helsinki yrittää rakentaa kiinteää laituria ja uimarantaa Torpvikenin lintulahden välittömään läheisyyteen. Laiturin rakentaminen aiheuttaa haittaa myös kaavoitukselle ja alueen käytön muulle järjestämisele.
  Kovin olen ihmeissäni Hempun ja Mansen kielteisestä suhtautumisesta ympäristöarvoihin???
  Onko se vain synnynnäistä purnausmentaliteettia?
  Lähetetty: 1 h, 44 min sitten
  lähettäjä: Leevi Sytky##

  Omasta puolesta ilmoitan, että ”ja paskat”.

  Natura-aluetta saa olla molemmilla sivuilla ja yläpuolellakin, mutta jos se ei ole laiturinrakennuspaikalla, ei rakennuspaikka ole Natura-aluetta. Kiellon perustelu Natura-alueen läheisyydellä on täydellisesti päin p:tä.

  Rajoitusalueitten rajat ovat rajoja eivätkä mitään ”jos silleen tulee niinku mieleen rajauksia”.

  Kovin olen ihmeissäni Leevin kielteisestä suhtautumisesta maankäytön laillisiin rajauksiin???

  Ympäristöarvoihin ei mielestäni pitäisi kuulua (mutta näyttää kuuluvan) laittomuuksilla ja osatotuuksilla ratsastus, ei myöskään tarpeeton haitanteko.

  tamperelainen

  Kovin olen ihmeissäni Hempun ja Mansen kielteisestä suhtautumisesta ympäristöarvoihin???
  Onko se vain synnynnäistä purnausmentaliteettia?
  Lähetetty: 4 h, 0 min sitten
  lähettäjä: Leevi Sytky

  Leevi,en vastusta luonnonsuojelua.Olen sitä jo toteuttanut ennen Ville Niinistön syntymää.Kritisoin ympäristöväen ja Vihreitten menetelmiä.Vasta vihreät ovat politisoineet luonnonsuojelun,he esiintyvät niin kuin he olisvat kaiken tehneetVihreät halveksivat demokratiaa.Salaiset klikit ja toimikunnat valmistelevat asioita,muille ei kerrota mitään,ei pyydeetä lausuntoja,ei kutsuta komiteoihin.Vihreät ovat poliittisesti miehittäneet ympäristöministerön.Rivikansalaisten oikeksia poljetaan raskaasti
  Uuden ympäristölain nykyinen valmistelu on juuri sitä vihersontaa,joka sitten kovalla kiireellä tuodaan päätettäväksi.Satu Hassin tempuista kärsimme kymmenen vuotta.Luonnonsuojelulla pitää olla taloudellinen pohja,se ei ole pelkkää yhteiskunnan kusettamista,vaan siinä pitää käyttää kustannuslaskentaa

  Luonnonsuojelijoiden epärehellisyys alkoi Naturasta ja jatkuu edelleen.Rehellisyytä ja avoimmuutta,please!

Esillä 5 vastausta, 31 - 35 (kaikkiaan 35)