Keskustelut Tekniikka Mikä on \"oikea\" raivuri nykyään?

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 65)
 • Mikä on \"oikea\" raivuri nykyään?

  Mikä näistä nykysahoista on ”oikea” raivuri? Ärhäkkä kiihtymään ja sellainen että käsivartta vahva rankakin menee mukisematta, ei mikään risutrimmeri siis. Pitäis laittaa uus mutta kuka näistä nykyään selevän ottaa… 🙂

  Husse tai Stihl, miksei Jonseredkin? Suosituksia?

  Kiitos!

 • Jätkä

  Kun kuulosuojaimista tulee musiikkia ja ajankohtaista puheohjelmaa, niin paree on kuunnella niitä, eikä koko ajan vain pohtia työntekoa.

  Joskus hakkuulla metsurit laskivat koko ajan pöllien tai runkojen lukumäärää ja olivat melko tarkkaan selvillä ihan puutavaralajeittain tekemästään työstä. En ymmärtänyt sellaista paneutumista, vaan ajattelin tasan tarkkaan muita asioita koko ajan. Puiden valintakin tapahtui aivan rutiinilla, samoin katkonta jne.

  Se on aivan sama kuin esim autolla ajaminen maaseudulla. Ei siinä tarvitse koko ajan olla viimeisen päälle skarppina.

  torppari

  toene tykkee äetistä toene tyttärestä…ei woe husoppia ja tilihee verrata..husopissa on peokalo kaasu ja tilihessä sormi kaasu niin ku ”kiinan” vehkeissä.. siinäkii on jo valinta kriteeriä.  valjaat sen ratkasoo..enne piti laettoo hevosellehhii valjaat uamulla ku lähettii savotalle, ei se muute olis vetäny

  Rane2

  Raivaussahassa tuo ominaisuus että terä kiihtyy äkkiä pysähdyksistä huippukierroksille ei ole niin merkittävä .Pikkuisenkaan tiheämmässä vesakossa terälle tarjotaan koko ajan uutta katkottavaa,kierroksia on pidettävä.Ja ainakin 490 Stihlissä  isommalla terällä kierrokset laskee tosi hitaasti ettei vähän harvemmassakaan terä pysähtele.

  Tolopainen

  Raivaussahalla sahatessa tärkeintä on hyvät stereokuulokkeet, kuten metsätöissä yleensäkin. Erityisesti tangontahdissa raivaus sujuu parhaiten sahaaminen on lantion taivuttelua.

  pikkutukki

  Tuli muutama konkelo ja kerroin sen naapurin Hanskille(87v.). Hanski tokasi : sulla on mulukku seissy ! (eli ajatellut muuta ) . Meinasi vähän naurattaa kuinka oikeassa Hanski olikaan . Tämä tapahtui joskus ennenvanhaan.

  Apli

  Kuulun sthil uskovaisten porukkaan, 460 kaksi sahannut loppuun… Erinomaisia sahoja, pieni huolto syksyllä ja avot… Terissä käytän enää vain ja ainoastaan kovapalateriä, niiden hinnat on laskenut sille tasolle että en viilaa ole enää repussa pitänyt vuosiin.

  Tolopainen

  Älkää tuoko tuota kovapalateräfilosofiaa raivaussahoihin. Risut on niin pehmeitä, että viikon sahaa helposti tavallisellakin terällä ilman teroitusta ja vaihtoterä on helppo vaihtaa, jos sahaa kiveen.

  Lasse

  Miks pikkutukilla jäi puita konkeloon. Lähes vastaava tapaus sattu Rautaruukilla kun siltanosturin koukku heijas kaveria takaraivoon ja naamalleen betonilattiaan. Kaveri kiiruusti lanssilla sairaalaan ja seuraavana päivänä pari työkaveria kukkapuskan kans kaveria katsoon. Varovasti kaverilta kysyttiin miltä se nyt oikein tuntu. ”Noo… kyllä siinä pieni hetki oli ettei v..tu ollut mielesä.”

  Visakallo Visakallo

  Tolopainen: ”Älkää tuoko tuota kovapalateräfilosofiaa raivaussahoihin.”

  Onko Tolopaisella huonoja kokemuksia kovapalateristä raivaussahoissa, vai miksi moinen kannanotto? Omat kokemukseni ovat erittäin hyviä, joten suosittelen kokeilemaan. Ei se yksi terä nyt niin paljoa sentään maksa!

  Riippumaton ajattelija

  Kaikki mainitsemasi merkit ovat varmasti hyviä sahoja oikein käytettyinä. Itsellä Sthil 460 ja hyvin tuntuu pärjäävän. Menee tuo ranteenvahvuinenkin ihan näppärästi.

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 65)