Keskustelut Puukauppa Minne hävisi ne mhy-kriittiset keskustelut?

Esillä 10 vastausta, 211 - 220 (kaikkiaan 225)
  • Minne hävisi ne mhy-kriittiset keskustelut?

    Onko tämä nyt liian kuuma aihe,  ja onko kenties jostain ylempää tullut käsky, vai mistä johtuu että aloittamani aihe: Olkaa varovaisia niiden valtakirjakauppojen kanssa,on poistettu?

    Myös muutama muu ketju käsitteli samaa aihetta. Miksi ne tosiaankin on poistettu, eikö mhy-kriittistä keskustelua sallita. Voisi edes perustella moderaattorit poistoa.

  • Tolopainen

    No väänäpä Visakallo rautalangasta mikä hyöty tuosta kilpailutuksesta myhistyksen kautta on. Onko ilmaispalvelu. Miten myhistys voi vaikuttaa siihen,  milloin ostaja puut korjaa.

    Visakallo Visakallo

    Jahas, tämä keskustelu on käyty Tolopaisen kanssa jo ennenkin, mutta käydään se nyt muistin virkistämiseksi vielä kerran. Ensinnäkin alueellamme on runsaasti puunostajia, mikä on erittäin hyvä asia. Toiseksi, puun hinta+muut edut määräytyvät  a i n a  leimikko- ja puukauppakohtaisesti. Saadakseen selville kulloinkin parhaan ostajan, on tehtävä kilpailutus. Sen voi tehdä itse tai teettää jollain palvelun tarjoajalla. Olen käyttänyt yleensä mhy:n kilpailutus- ja tarjousvertailupalvelua, joka on maksanut noin parisataa. Kilpailutus on tärkeää korkeasuhdanteessa sekä myös heikommassa suhdanteessa, jotta puille löytyy silloinkin paras ostaja. Mhy ei tietenkään voi määrätä puiden korjuuajankohtaa, mutta kilpailutuksen jatkoneuvotteluissa sekin yleensä selviää. Useimmiten parhaimman tarjouksen tekee ostaja, jolla on kulloinkin suurin puiden tarve.

    Tolopainen

    Hiukan epäilen että tuo kilpailu on aika laimeaa tällä hetkellä.

    Visakallo Visakallo

    Alueellisia eroja varmasti on. Täälläpäin puukauppa ja hakkuut käyvät nyt lomien jälkeen täysillä kierroksilla.

    derHorst

    Kyllähän yhdistyksellä paikkansa on, kunhan muistaa, että se on laskuttava toimija muiden joukossa. Palvelua saa, kun siitä maksaa, eikä siinä mitään.

    Toimintaympäristön muutoksista johtuen mhy:tkin kasvavat ja siirtyvät yhä enemmän sähköiseen maailmaan. Hyötyä tuosta mittakaavan kasvusta on varmasti joiltakin osin, mutta myös haittaa henkilökohtaisen palvelun vähentymisenä. Tuo kun yhdistetään alueelta etääntyviin metsänomistajiin, niin haasteet ovat ilmeiset. Vertailua voi hakea pankkimaailmasta, jossa pienet toimijat tuntuvat vetävän asiakkaita puoleensa palvelun avulla. Saapa nähdä miten tuolla käy, mutta aina helpompi on kirjoittaa muhkeampi lasku kasvottomalle kaupunkilaiselle kuin sille tutulle naapurinmiehelle. Mutta nykyään sentään maksetaan vain niin halutessa, ennen ei ollut edes valinnanvaraa. Ja silloinkin saattoi saada alueelliseksi toimihenkilökseen se urpoimman kaverin ilman valinnanvaraa.

    Se mikä tässä mhy-MTK-akselissa itseäni risoo ja on syy miksi en mhy:hyn ole vuosiin kuulunut, on MTKn esiintyminen kaikkien metsänomistajien edustajana ilman pienintäkään itsekritiikkiä. Mhy:n jäsenmäärä on puhtaasti perua pakkomaksukaudelta, mutta ikään kuin oikeuttaa MTK heidän kaikkien edustajaksi. Tuon poliitikan mukaanhan metsätaloudessa tai metsäpolitiikassa ei virheitä ole tehty eikä tulla koskaan tekemään (eläköön kuusenistutus!) Perinteisen meuhkaamispolitiikan sijaan kannattaisi ehkä lähteä kosiskelemaan kaupunkilaismetsänomistajia (heitähän valtaosa kohta on) hieman älyllisemmillä argumenteilla kuin takavuosina on ollut tapana. Saapa nähdä minkä linjan uusi metsäjohtaja valitsee. Vanhasta meuhkaamisesta on kyllä hänelläkin näyttöä, mutta pärjätäänkö sillä tällä vuosikymmenellä?

     

    jees h-valta

    A.J. siinä sitten samalla totesi myös mhy.n turhuuren. Koska runkohinnoittelussa käytännössä tuijotetaan vain hintaa motille on aivan turhaa siitä enää välikädelle maksaa. Kai senverran sentään jokainen osaa tarjoukset rintaisin pistää. Muut palveluthan onkin jo aikaa luistaneet todella voimakkaasti isoille metsäyhtiöille juuri jäsenpalveluiden eduille. Siis todellisen kilpailun areenalle.

    Visakallo Visakallo

    Jokos se moto on käynyt Jessen leimikot puimassa? Nyt on ollut vielä oikein hyvää keliä tehdä, vaikka sateitakin on ollut. Maa kantaa vielä hyvin ja ojat ovat kuivina.

    jees h-valta

    Minulla maasto kantaa myös märkänä aikana. Ojitukset kunnossa ja kesäleimikkokin toimii vielä oikein hyvin. Minulla ei ole kiire mutta firmalla saattaa kevääseen tulla kiire. Jos ei nyt syksyllä tee. Silloinhan minulle sopii varsin hyvin jos harvennetaan kesäkohde talvella. Hintaetuhan on minun puolella.

    Tolopainen

    Hiukan ihmetyttää tuo joidenkin suurmesänomistajien puukauppaosaamisen puute. Kannattaisi perehtyä, eikä levitellä 10min työstä satasia  myhistykselle. Mistä sen helpommalla rahaa saa, lähettelee sähköpostia ja liitteitä ostomiehille.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Kuten mehtäukko muistutti, korjuupalvelusta ei saa sen parempaa katkontaa kuin puun ostajalta, saattaa saada joskus jopa huonommankin, mutta tulos riippuu siitä mihin puu on menossa ja miten ostajan mitat sopivat kyseiseen leimikkoon. Mikäli ei olla runkohinnoittelussa, mhy:n kilpailutus voi olla edelleen paikallaan, koska siellä on tietoa paikallisten ostajien katkonnoista, joskaan ei kattavasti. Ellei ole sitä puukauppaosaamista, valtakirjakauppa on hyvä, koska siinä metsäasiantuntija tutkailee ainakin paperilla että katkonta on asiallista.

    Komppaan der Horstia. Mhy/MTK-ketjun suuri haaste on tavoittaa etämetsänomistajat ja tarjota heille sopivat palvelut. Omassa yhdistyksessäni käy valtuuston vaaleissa aina niin, että metsäpaikkakunnilla asuvat äänestävät innokkaammin ja näin ollen etäomistajien edustajia pääsee heikosti läpi valtuustoon.

    Etätyökalut helpottavat nykyisin yhteydenpitoa, vaikka ei päästä nokakkain tapaamaan tai ehditä metsäkäynneille. Olisi tärkeää tehdä laatutyötä, niin että ketjun palvelun laatu olisi yhtäläinen kaikkialla. Asiakkaiden monitavoitteisuus on syytä tunnistaa ja tarjota metsänhoitoa sen mukaisesti.

Esillä 10 vastausta, 211 - 220 (kaikkiaan 225)